0
0

KALENDER

På denne side kan du finde inspiration til din næste kunstoplevelse. Det er ikke en komplet guide, men en liste over anbefalinger til spændende eller interessante udstillinger, events og lignende. Du er også meget velkommen til at sende os et tip til kalenderen på info@idoart.dk.

EKSPERIMENT 111: ANN LISLEGAARD, LEA PORSAGER & TOVE STORCH
Oct
8
May 21

EKSPERIMENT 111: ANN LISLEGAARD, LEA PORSAGER & TOVE STORCH

 • KØS, Køge

"137 lilla tunger skyder op fra den hvide beton på museets forplads, et udendørs arkiv indeholdende tegninger af silke vækker betragterens nysgerrighed, og et hvidt, blinkende lysværk inviterer ind i fremtiden. Således tager byrummet ved KØS Museum for kunst i det offentlige rum sig ud, når tre af dansk samtidskunsts spydspidser Ann Lislegaard, Lea Porsager og Tove Storch indtager stedet med nye stedsspecifikke værker under titlen Eksperiment 111."

LEA PORSAGER "Z WAN"
Nov
11
Apr 1

LEA PORSAGER "Z WAN"

 • Statens Museum for Kunst, København

"Oplev kunstner Lea Porsagers nye særophængning Z WAN, hvor hun udforsker de flerstrengede fortællinger i den græske myte om Leda og Svanen."

GROUP SHOW "UNRAVELINGS"
Jan
5
May 14

GROUP SHOW "UNRAVELINGS"

 • meter, København

"Unravelings is an exhibition of both national and international art that will slowly take form, develop and expand through different stages over the five-month long exhibition period."

 JAPANOMANIA I NORDEN 1875-1918
Jan
19
Apr 23

JAPANOMANIA I NORDEN 1875-1918

 • Statens Museum for Kunst, København

"Det sneklædte Fuji-bjerg, blomstrende kirsebærtræer og "den store bølge". I anden halvdel af 1800-tallet bølger en begejstring for alt japansk hen over den vestlige verden – en japanomania. Fra januar viser en stor udstilling på Statens Museum for Kunst, hvordan nordisk billedkunst forandrer sig, da Japan rammer Europa."

TRINE SØNDERGAARD "VAKUUM"
Jan
19
May 14

TRINE SØNDERGAARD "VAKUUM"

 • Brandts 13, Odense

"Trine Søndergaard er en af de mest toneangivende danske kunstfotografer. Internationalt anerkendt for sit tyste, men kraftfulde billedsprog og kendt for sine sanselige, fotografiske værker. Hendes billeder er ofte lavmælte portrætter, mennesketomme rum og landskaber. Men stilheden er kun tilsyneladende. For bag de knivskarpe scener gemmer der sig et dramatisk blik på levede liv og vores menneskelige forhold og omgivelserne."

REBECCA LOUISE LAW "HOVMOD"
Feb
3
May 28

REBECCA LOUISE LAW "HOVMOD"

 • Skovgaard Museet, Viborg

"Rebecca Louise Law har taget den internationale kunstscene med storm og når Skovgaard Museet i Viborg præsenterer udstillingen ”HOVMOD” er det første gang, hun udstiller i Skandinavien. Publikum kan se frem til tusindvis af visne blomster, mindre blomsterinstallationer i gamle møbler og dystre fotografier af buketter."

MATHIAS & MATHIAS "ARTIE"
Feb
3
Apr 2

MATHIAS & MATHIAS "ARTIE"

 • Tranen, Hellerup

"Tranen er stolt af at præsentere Mathias & Mathias institutionelle soloudstillingsdebut Artie, som åbner Tranens Art & Life – Social Aesthetics Obscured sæson ved at kridte debatten mellem oplevelsesøkonomi og kunst op."

PETTERSEN & HEIN "HOME"
Feb
3
Apr 1

PETTERSEN & HEIN "HOME"

 • Etage Projects, København

”We shape our furniture, and afterwards the furniture shapes us” What happens when one’s HOME is no longer comprised by function, but longs for the aesthetic and ethical freedom of art?

GYS! ER DEN LEVENDE?
Feb
4
Aug 6

GYS! ER DEN LEVENDE?

 • ARKEN, Ishøj

"Fra den 4. februar indtager hårrejsende, hyperrealistiske menneskeskulpturer ARKEN i en stor udstilling under titlen GYS! Er den levende? Med teknisk perfektion, skalaforstyrrelser, nærvær og humor rejser værkerne højaktuelle spørgsmål om, hvad det vil sige at være menneske netop i vores tid, hvor robotteknologi og kunstig intelligens på radikal vis vinder frem."

SHOW ME THE MONEY!
Feb
9
Aug 6

SHOW ME THE MONEY!

 • Museet for Samtidskunst, Roskilde

"Med udstillingen Show Me the Money! viser Museet for Samtidskunst en stribe værker af danske og internationale kunstnere, der kaster nyt lys over forbrug, magt og globale økonomier."

ARKITEKTURENS VÆRKSTEDER II: WANG SHU "EN KINESISK ARKITEKT"
Feb
9
Apr 30

ARKITEKTURENS VÆRKSTEDER II: WANG SHU "EN KINESISK ARKITEKT"

 • Louisiana, Humlebæk

"Den første udstilling i serien Arkitekturens Værksteder II fokuserer på den kinesiske arkitekt Wang Shu (f. 1963), der sammen med sin kone Lu Wenyu står i spidsen for Amateur Architecture Studio baseret i Hangzhou i Kina. Tegnestuens navn understreger visionen om at lade spontanitet, forhåndenværende materialer og lokal kultur og byggetradition danne grundlag for en arkitektur, der med Wang Shus egne ord bør være ”et hus snarere end en bygning”.

JOHN KØRNER "BLUE BEDROOM"
Feb
10
Apr 1

JOHN KØRNER "BLUE BEDROOM"

 • Galleri Bo Bjerggaard, København

"From February 10 visual artist John Kørner (b. 1967) presents a site specific installation at Galleri Bo Bjerggaard in the old Meat Packing District in Copenhagen. The exhibition titled Blue Bedroom is Kørner’s second solo exhibition in the gallery."

PIERRE HUYGHE
Feb
10
May 21

PIERRE HUYGHE

 • Copenhagen Contemporary, København

"Copenhagen Contemporary viser nu et hovedværk af den verdensberømte franske kunstner Pierre Huyghe; videoinstallationen Untitled (Human Mask) (2014). Med billeder fra en tsunamiramt japansk kystby sendes vi ind i en uhyggelig verden, hvor fiktion og virkelighed, kultur og natur smelter sammen."

IDEALER. KONKRET KUNST DENGANG OG NU
Feb
10
May 21

IDEALER. KONKRET KUNST DENGANG OG NU

 • Esbjerg Kunstmuseum, Esbjerg

"Hvordan kan kunsten blive relevant for det enkelte menneskes liv og hverdag? Og hvordan kan kunsten bidrage til en positiv forandring i samfundet som sådan?"

JACOB KIRKEGAARD "ALT & INTET"
Feb
11
May 28

JACOB KIRKEGAARD "ALT & INTET"

 • ARoS, Aarhus

"Lyden af forladte rum i Tjernobyl, af smeltende is og af muren i Palæstina. Udstillingen alt & intet af danske Jacob Kirkegaard (f. 1975) er den syvende i udstillingsrækken ARoS FOCUS//NEW NORDIC, der sætter spot på unge nordiske kunstnere. Kirkegaard er internationalt anerkendt for sine fascinerende optagelser af verdens lyde, og ARoS præsenterer nu fem af hans markante lydinstallationer."

STANLEY WHITNEY
Feb
24
Mar 30

STANLEY WHITNEY

 • BORCHs Butik, København

"Den amerikanske kunstner Stanley Whitney har arbejdet på Niels Borch Jensens Kobbertrykværksted for første gang. Resultaterne - en serie klassiske sort/hvid raderinger samt store monotypier - kan ses i BORCHs Butik fra fredag d. 24. februar til 30. marts 2017."

GRUPPEUDSTILLING "S C E N A R I O"
Feb
25
Apr 23

GRUPPEUDSTILLING "S C E N A R I O"

 • Galleri DGV, Svendborg

"Galleri DGV har den store glæde at præsentere en udstilling med 8 danske samtidskunstnere. Det er første gang, at kunstnerne udstiller i galleriet. Alle værkerne på udstillingen er malerier og viser på meget forskellig vis, hvorledes farven, penslen og motivet kan fortolkes i uendelighed og skabe mere eller mindre ekspressive udtryk."

CITIZEN X – HUMAN, NATURE AND ROBOT RIGHTS
Mar
2
Jun 11

CITIZEN X – HUMAN, NATURE AND ROBOT RIGHTS

 • Øregaard Museum, Hellerup

"Øregaard Museums forårsudstilling giver et nutidigt blik på menneske, natur og teknologi og handler om rettigheder og etik. Den tager afsæt i begrebet slave, fordi Øregaards bygherre, Johannes Søbøtker, var ud af en slægt af plantageejere og embedsmænd på St. Croix i Dansk Vestindien. I Øregaards historiske rammer giver 7 unge samtidskunstnere deres bud på spørgsmål om identitet, og rettigheder i dag."

ROSE EKEN "KITCHEN CONFIDENTIAL"
Mar
3
Apr 1

ROSE EKEN "KITCHEN CONFIDENTIAL"

 • Charlotte Fogh Gallery, Aarhus

"Charlotte Fogh Gallery i Århus har den store glæde at præsentere Rose Ekens tredje soloudstilling, Kitchen Confidential. Rose Ekens kunstneriske univers kredser omkring de tegn, myter og klicher, der ligger indkodet i vores moderne kultur. På denne udstilling viser Rose Eken nye keramiske værker med køkkenet, og de genstande vi kender og benytter til daglig."

JULIAN ROSEFELDT "WORKS 2001-2016"
Mar
3
May 21

JULIAN ROSEFELDT "WORKS 2001-2016"

 • Nikolaj Kunsthal, København

"Vi er glade for at præsentere den første større solopræsentation af den tyske video- og fotokunstner Julian Rosefeldt i Danmark. Udstillingen består af en række videoværker, som viser forskellige sider af Rosefeldts arbejde gennem de sidste 15 år. Samtidig er udstillingen den første i Nikolaj Kunsthal efter en større istandsættelse, hvor bl.a. de hvælvede lofter, tårnets trappeløb og publikumsfaciliteter er blevet istandsat."

Gruppeudstilling "URO"
Mar
4
Apr 16

Gruppeudstilling "URO"

 • Kunstpakhuset, Ikast

"Udstillingen URO præsenterer værker og objekter af Marie Bancks, Jeanette Hillig, Jakob Hunosøe og Thomas Søgaard Boström; - de viser henholdsvis skulptur/installation, vægobjekter, fotografi og collage/ord. En labyrintisk udstillingsarkitektur, som strækker sig gennem Kunstpakhusets to udstillingsrum, udgør rammen og konceptet omkring udstillingen."

A KASSEN "INSTANT SCULPTURE"
Mar
4
Aug 20

A KASSEN "INSTANT SCULPTURE"

 • Køs, Køge

"1000 grader varm bronze hældt i iskoldt havnevand blev en lørdag i januar øjeblikkeligt omdannet til hundredvis af tilfældigt formede, små figurer. Dette var begyndelsen til en bronzeskulptur, som kunstnergruppen A Kassen skaber til udstillingen ”Instant Sculpture” på KØS Museum for kunst i det offentlige rum. Udstillingen åbner lørdag 4. marts, hvor kunstnerne inviterer publikum til en samtale om værk, udvælgelse og proces."

SARAH SZE "TIMEKEEPER"
Mar
9
Sep 3

SARAH SZE "TIMEKEEPER"

 • Copenhagen Contemporary, København

"Copenhagen Contemporary præsenterer installationen Timekeeper af den amerikanske kunstner Sarah Sze. Sze repræsenterede USA ved Venedig Biennalen i 2013 og er kendt for sit personlige visuelle sprog, der bringer et væld af materialer og objekter i spil. Hendes kunst udfordrer skulpturens statiske form, og i sin kompleksitet kan den ses som et billede på og som en søgen vej i de uendelige informationsstrømme, vi befinder os i."

DEN FRIE UDSTILLIING 2017
Mar
10
Apr 16

DEN FRIE UDSTILLIING 2017

 • Den Frie Udstillingsbygning, København

"Gennem tiden har Den Frie Udstilling antaget mange former og forskellige koncepter er blevet afprøvet. I år får videokunsten et helt særligt fokus, og der bliver til lejligheden bygget en biograf i udstillingsbygningens midterste sal."

LUISE SEJERSEN "METANOIA"
Mar
10
Apr 1

LUISE SEJERSEN "METANOIA"

 • c4 projects

"Udstillingen Metanoia drejer sig om at ændre perspektiv i en søgen efter andre mentale eller spirituelle rum parallelt med hverdagens."

SAMTALER MED LOUISE HAUGAARD JØRGENSEN PÅ DEN FRIE
Mar
10
Apr 16

SAMTALER MED LOUISE HAUGAARD JØRGENSEN PÅ DEN FRIE

 • Den Frie Udstillingsbygning, København

"Fra den 10. marts til den 16. april viser jeg installationen 'Sejl / have samler støv' og performanceværket ’højthængende sanser børster verden/ smid ikke opfejet ud’ på Den Frie Udstillingsbygning i København, og i den forbindelse vil jeg gerne invitere alle interesserede til at mødes med mig i udstillingen for at tale om værket, kunst generelt eller andet, som måtte være vigtigt."

CARTE BLANCHE // 9 DANSKE KUNSTNERE PÅ DEN FRANSKE AMBASSADE
Mar
11
Apr 1

CARTE BLANCHE // 9 DANSKE KUNSTNERE PÅ DEN FRANSKE AMBASSADE

 • Den Franske Ambassade, København

"Forestil dig en overdimensioneret multifarvet badebold i musiksalonen, rødbedefarvede lænker ned gennem trapperummet og bronzemobiler tabt på gulvet og henlagt i en vindueskarm. Det er nogle af de værker, du kan opleve på udstillingen Carte Blanche // 9 danske kunstnere på den Franske Ambassade."

SERGEI SVIATCHENKO "YOU"
Mar
16
Jun 18

SERGEI SVIATCHENKO "YOU"

 • Viborg Kunsthal, Viborg

"Udstillingen YOU præsenterer udviklingen i Sergei Sviatchenkos metode, hvor han henter inspiration fra bl.a. modernisme, konstruktivisme, surrealisme og rock musik."

ANDREAS EMENIUS "STICKY MINDS, FLUID MOVES"
Mar
16
Jun 18

ANDREAS EMENIUS "STICKY MINDS, FLUID MOVES"

 • Viborg Kunsthal, Viborg

"Med udgangspunkt i sit residency-ophold på Viborg Kunsthal i efteråret 2016 har den svenske kunstner Andreas Emenius (f. 1973) skabt udstillingen Sticky Minds, Fluid Moves, der gentænker det traditionelle udstillingsformat og sætter fokus på kunsthallen som en institutionel form med stor fleksibilitet og åbenhed."

KRISTINA BENGTSSON "SEL-MÁG D'EVIS"
Mar
17
Apr 16

KRISTINA BENGTSSON "SEL-MÁG D'EVIS"

 • Udstillingsstedet Sydhavn Station, København

"I udstillingen Sel-Mág d’Evis vises nye skulpturelle, fotografiske og tekstbaserede værker af den svenske kunstner Kristina Bengtsson, der bor og arbejder i København."

LOTTE ROSE KJÆR SKAU "SO HOLD ME MOTHER B"
Mar
17
Mar 31

LOTTE ROSE KJÆR SKAU "SO HOLD ME MOTHER B"

 • Kvit Galleri, København

"En berøring af sindet, en video på nettet, digital nærhed, ukendt ophav? Lotte Rose Kjær Skau reflekterer i sin første soloudstilling i Danmark over, hvordan internettet som en strøm af følelser påvirker os i en tid, hvor vi er i konstant digital kontakt."

WELCOME TOO LATE
Mar
17
May 28

WELCOME TOO LATE

 • Kunsthal Charlottenborg, København

"Når alt fra klima til teknologi forandrer sig med stadig større hast, bliver det sværere at følge med tiden. Fremtiden bliver hurtigere nutid og nutiden hurtigere fortid. Kunstnere og dokumentarister oplever at komme for sent til den samtid, de vil indfange."

CISTERNERNE X SAMBUICHI "THE WATER"
Mar
21
Feb 2

CISTERNERNE X SAMBUICHI "THE WATER"

 • Cisternerne, København

"I 2017 bliver årets store udstilling i Cisternerne en vandring på et underjordisk hav af lys og mørke, når den internationalt anerkendte japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi omdanner de monumentale rum. Det er Sambuichis første store udstilling uden for Japan."

NANNA RIIS ANDERSEN "MOUTH"
Mar
23
Apr 8

NANNA RIIS ANDERSEN "MOUTH"

 • Den Nordiske Ambassade, København

"Udstillingen ‘mouth’ tager udgangspunkt i området omkring munden og halsen, og undersøger blandt andet kroppens indvendige hulrum som negativ form."

NICK NAGEL & CHRISTIAN BANG JENSEN "HAVBLIK OG KOMMUNAL POETIK"
Mar
24
Apr 22

NICK NAGEL & CHRISTIAN BANG JENSEN "HAVBLIK OG KOMMUNAL POETIK"

"Kunsthal ved siden af præsenterer udstillingen Havblik og Kommunal Poetik af Nick Nagel og Christian Bang Jensen. Udstillingen er blevet til i en løbende dialog imellem de to kunstnere, som hver især har skabt værker som forholder sig til stedet."

GRUPPEUDSTILLING "SART"
Mar
24
Apr 29

GRUPPEUDSTILLING "SART"

 • RØM, København

"RØM er stolte over at præsentere gruppeudstillingen Sart med Anders Bülow, Adam Jeppesen, Henrik Menné, Jon Erik Nyholm og Mikkel Rundin Ørsted. Udstillingen indeholder fem mandlige kunstnere, som alle taler i et dæmpet, men tydeligt formsprog. Tilsammen skaber de et rum, hvor man aner stærke kræfter bag de detaljerige og præcist udførte værker."

KLARA KRISTALOVA
Mar
25
May 28

KLARA KRISTALOVA

 • GL Strand, København

"Klara Kristalovas medrivende og forunderlige univers bliver til foråret udfoldet i en ambitiøs udstilling på GL Strand. Det bliver den internationalt anerkendte kunstners første soloudstilling i Danmark. I en omfattende installation med helt nye værker viser hun keramiske skulpturer og tegninger, som åbner for et væld af groteske, absurde, melankolske og humoristiske fortællinger."

GRUPPEUDSTILLING: "A STEP OUTSIDE"
Mar
31
Apr 22

GRUPPEUDSTILLING: "A STEP OUTSIDE"

 • KH7 Artspace, Aarhus

"Det er med glæde, at KH7 Artspace inviterer til fernisering på udstillingen A Step Outside med Martha Hviid (DK), Sara Elggren (SE), Ida Thorhauge (DK), Sif Hedegård (DK), Julie Stavad (DK), Louise Haugaard Jørgensen (DK), Nat Bloch Gregersen (DK)."

GROUP SHOW "PÆNE TING"
Mar
31
Apr 29

GROUP SHOW "PÆNE TING"

 • Galleri Christoffer Egelund, København

"PÆNE TING (UK: 'Nice Things') - The Hedonistic Aspects of Modernism is a group show curated by Svend Sømod. It features the finest of the young emerging artists in the Copenhagen scene."

RICHARD COLMAN "MISANTHROPE"
Mar
31
May 13

RICHARD COLMAN "MISANTHROPE"

 • V1 Gallery, København

"V1 Gallery is pleased to present Misanthrope a solo exhibition by Richard Colman. The title of the exhibition is a reference to Pieter Bruegel the Elder’s infamous painting The Misanthrope from 1568."

TROELS CARLSEN "OTHERWORLD"
Mar
31
May 13

TROELS CARLSEN "OTHERWORLD"

 • Eighteen, København

"Troels Carlsen’s exhibition Otherworld explores the passage between worlds. Our world and the Otherworld. Since the dawn of humanity the passage has intrigued thinkers and artists alike. The passage is described in religious, mythological and metaphysical concepts throughout the world."

ANSELM KIEFER "FOR LOUIS-FERDINAND CÉLINE: VOYAGE AU BOUT DE LA NUIT"
Apr
1
Aug 6

ANSELM KIEFER "FOR LOUIS-FERDINAND CÉLINE: VOYAGE AU BOUT DE LA NUIT"

 • Copenhagen Contemporary, København

"Anselm Kiefers malerier og skulpturer er fyldt med henvisninger til fortiden. Gennem de næsten halvtreds år, der er gået, siden han først begyndte sit arbejde som kunstner i efterkrigstidens Tyskland, har han ladet sig inspirere af historiske begivenheder, litteratur, digtekunst, alkymi, astronomi, kemi og religion. Denne installation omfatter fire malerier og fire blyskulpturer, formgivet som fly. Disse monumentale værker har aldrig været udstillet før."

TEIT JØRGENSEN "FOTOGRAFENS BLIK"
Apr
6
Apr 29

TEIT JØRGENSEN "FOTOGRAFENS BLIK"

 • Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, København

"I 1960’erne skrev Teit Jørgensen følgende i et gammelt skolehæfte: “Det værste der kan ske, er at mennesket ikke tæller.” Netop det har han i sit fotografiske virke forholdt sig til med et nysgerrigt og medmenneskeligt vågent øje, hvilket tydeligt afspejles i udstillingen Fotografens blik, som viser fotografier fra 1970-2005. Fotografierne er taget forskellige steder i verden og med forskellige formål og budskaber, men altid med en antropologisk interesse for mennesker og liv."

MADS HOLM & PAULA DUVÅ "JEG SER PÅ KRIG"
Apr
6
Apr 29

MADS HOLM & PAULA DUVÅ "JEG SER PÅ KRIG"

 • Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, København

"Jeg ser på Krig er et samarbejde mellem billedkunstnerne Mads Holm og Paula Duvå. Udstillingen undersøger det at være en del af et samfund i moderne krig - at se på krig. Man ser på fremtidig militærtræning i Europa og på de daglige måltider, der indtages i et udrejsecenter i Nordsjælland. Man ser ud på det omkringliggende og ind på hvordan det omkringliggende strukturerer de rum vi ser ud fra."

ISMAR CIRKINAGIC "LINE OF THE HORIZON"
Apr
7
May 28

ISMAR CIRKINAGIC "LINE OF THE HORIZON"

 • Overgade, København

"I en ny scenografisk installation sætter den dansk-bosniske billedkunstner Ismar Cirkinagic menneskets forhold til ideologi og identitet i spil."

THE GARDEN "END OF TIMES, BEGINNING OF TIMES"
Apr
8
Oct 22

THE GARDEN "END OF TIMES, BEGINNING OF TIMES"

 • ARoS Aarhus Kunstmuseum, Aarhus

"Det glæder ARoS at kunne offentliggøre detaljer om den første ARoS-triennale. Med titlen THE GARDEN – End of Times, Beginning of Time fokuserer triennalen på afbildninger af naturen op gennem historien, og der vises værker af en række internationalt anerkendte billedkunstnere så vel som af unge talenter med ikke mindre end 15 større installationer - herunder en række nye bestillingsværker af kunstnere som Fujiko Nakaya, Simon Starling, Cyprien Gaillard, Doug Aitken, Alicja Kwade og Superflex."

DET KGL. DANSKE KUNSTAKADEMI AFGANG 2017
Apr
21
May 28

DET KGL. DANSKE KUNSTAKADEMI AFGANG 2017

 • Kunsthal Charlottenborg, København

"Til dette års afgangsudstilling præsenterer 24 dimittender fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler nye værker i kunsthallen."

BAROK+SAMTIDSKUNST: MAIKEN BENT
May
4
Jul 2

BAROK+SAMTIDSKUNST: MAIKEN BENT

 • Gl Holtegaard, Holte

"Med multifarvede fragmenter af sammensyet skind, bemalet silke og print på tapet, bundter af glitrende kæder, karabinhager og viklede reb indtager den unge billedkunstner Maiken Bent nu Gl. Holtegaard i en gennemgribende iscenesættelse af kunsthallens historiske rum."

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI AFGANG 2017
May
12
Jul 30

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI AFGANG 2017

 • Brandts, Odense

"Resultatet af fem års studier på Det Fynske Kunstakademi afsluttes med en kalejdoskopisk udstilling, hvor 7 afgangsstuderende i år præsenterer værker på tværs af visuelle medier og kunstneriske genrer."

ACADEMY OF TAL R
May
20
Sep 10

ACADEMY OF TAL R

 • Louisiana, Humlebæk

"Academy of Tal R er en omfattende udstilling, der for første gang giver et overblik over de sidste 20 år, kunstneren har været aktiv. Siden 1990’erne har Tal R som en af de mest markante kunstnere i sin generation udstillet rundt om i verden, i Europa i særdeleshed, og hans kunst indgår i mange centrale samlinger. Han er en kunstner, der tilsyneladende med lethed og betydelig visuel effekt udfolder sig frit mellem maleri, tegning, collage, kunstnerbøger og skulptur."

TOVE JANSSON "KUNST, KÆRLIGHED OG MUMITROLDE"
Jun
10
Sep 3

TOVE JANSSON "KUNST, KÆRLIGHED OG MUMITROLDE"

 • Kunstforeningen GL Strand, København

"Åbenhed og frisind kendetegner Tove Janssons liv og værk. Vi kender hende som skaber af et af de mest elskede børneuniverser i Norden - Mumitroldene. Tove Janssons værk rækker dog langt bredere ud end Mumierne, og hun betragtes i dag som en af Finlands væsentligste modernistiske kunstnere. Udstillingen i GL Strand præsenterer et nuanceret indblik i Janssons yderst produktive liv igennem hendes mangeartede værker."


FLIDS FORÅRSMARKED
Mar
25
Mar 26

FLIDS FORÅRSMARKED

 • Nørrebrohallen, København

"Danske samt internationale kunstnere, designere og kunsthåndværkere udstiller til stort forårsmarked i Nørrebrohallen på Nørrebro."

DEN STORE ÅBNING AF UDSTILLINGSSTEDET SALON 75
Mar
17
5:00 pm17:00

DEN STORE ÅBNING AF UDSTILLINGSSTEDET SALON 75

 • Salon 75, Frederiksberg

"I anledningen af den store åbning for udstillingsstedet Salon 75, inviterer vi hermed til fernisering og koncert ved Adrian Elliot Cadan. På aftenen vil der blive serveret hors d'oeuvre og drikkelse."

BIT/BIRGITTE MUNK & IBEN WEST "FOLD"
Mar
9
Mar 25

BIT/BIRGITTE MUNK & IBEN WEST "FOLD"

 • KH7 Artspace, Aarhus

"FOLD er en udstilling i forandring som bliver skabt i rummet og udvikler sig hver dag i hele udstillingsperioden. FOLD er en installation hvor vi undersøger DUGEN som historisk objekt, som rammesætter og materiale."

GRUPPEUDSTILLING "QUA AQUA"
Mar
3
Mar 15

GRUPPEUDSTILLING "QUA AQUA"

 • Koldinggade 12, København

"Det er en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til fernisering på udstillingen ”Qua Aqua” på Koldinggade 12 med Kristoffer Ørum, Heidi Hove, Lars Bent Petersen, Anja Franke, David Catherall, Sonja Lillebæk Christensen og Søren Hüttel."

LAILA SVENSGAARD "ATLAS"
Feb
28
Mar 5

LAILA SVENSGAARD "ATLAS"

 • Eks-Rummet, København

"Atlas er en udstilling om rum og kortlægning, og om at rejse gennem tid og sted. Med tegninger i blyant undersøger jeg en fortælling om en aftentur i Londons gader. Med min stemme som materiale kortlægger jeg en eftermiddagstur fra mit hjem i Ørestad til Frederiksberg."

B. THOM STEVENSON "TANGERINE SOCIETY"
Feb
24
Mar 25

B. THOM STEVENSON "TANGERINE SOCIETY"

 • V1 Gallery, København

"Conflict is natural in Stevenson’s work. Each painting deals with basic conflicts such as humankind and religion, civilization and nature, society and the individual, and probably the most ancient of them all (wo)man contra self. Archaic problems, but not old news, if we look around us."

INDENFOR – ET SOCIAL-KULTURELT FOTOPROJEKT
Feb
24
Mar 26

INDENFOR – ET SOCIAL-KULTURELT FOTOPROJEKT

 • Gårdhaven i HUSET, Aalborg

"Gode venner, fine detaljer og et fordybet øjeblik er nogle af de scener, der kan opleves på udstillingen INDENFOR, hvor fem unge praktiserende muslimer vender deres lokale moské på vrangen med en række fotografiske fortællinger og personlige skildringer."

ROBIN SEIR "CONTINUUM"
Feb
24
Mar 25

ROBIN SEIR "CONTINUUM"

 • Gether Contemporary, København

"Gether Contemporary is pleased to present the first solo exhibition by Swedish artist Robin Seir at the gallery. His work centers around the reduction and development of a visual language, emphasising the stylistic quality of symbols, who's primary purpose is to communicate through a cognitive process."

GL STRAND SALON: EXTRACT
Feb
22
4:00 pm16:00

GL STRAND SALON: EXTRACT

 • GL Strand, København

"Prisudstillingen EXTRACT løber af stablen for sidste gang i år, og det vil vi markere med en Salondiskussion den 22. februar 2017, kl. 16-18 i Kunstforeningen GL STRAND."

JAVIER TAPIA "EQUALITY WALLPAPER"
Feb
18
Mar 17

JAVIER TAPIA "EQUALITY WALLPAPER"

 • Kunsthal ved siden af, Svendborg

"Equality Wallpaper er et storskala collageværk , der strækker sig fra gulv til loft over kunsthallens 20 meter lange bagvæg. Værket kan beskrives som en kæde af begivenheder i en kontinuerlig udvidelse. Aspekter af værket kommenterer på geopolitiske problematikker, samt kunstens funktion i den lokale og globale kultur, med særligt henblik på kolonitiden, hvor forestillinger om identitet og baggrund spiller en central rolle."

JULIE LÆNKHOLM "PARABOLAE FEMINAE"
Feb
17
Mar 18

JULIE LÆNKHOLM "PARABOLAE FEMINAE"

 • RØM, København

"Julie Lænkholm udfolder sin kunstneriske praksis på en næsten rituel måde med en særlig følsomhed for materialer, hvilket også giver sig til kende i Parabolae Feminae. Gennem en intuitiv og sanselig tilgang søger hun en vækkelse af de materialer, hun arbejder med, og kuraterer dem på en tilsyneladende vilkårlig, men dog præcis måde, i noget hun kalder "situationer". Hun arbejder overordnet i forskellige medier og definerer sig selv som skulptør."

MORTEN ROCKFORD RAVN "2½ MINUT I MIDNAT"
Feb
17
5:00 pm17:00

MORTEN ROCKFORD RAVN "2½ MINUT I MIDNAT"

 • Sydhavnsgade 28, København

"Dommedagsuret er historisk tæt på midnat. Uret repræsenterer en analogi for en global katastrofe, såsom global opvarmning eller atomkrig. Tiden bliver indstillet af prominente videnskabsfolk, heriblandt 18 Nobelprismodtagere. I år er vi i følge denne gruppe prominente tænkere nu tættere på en kataklysmisk begivenhed end under den kolde krig."

GROUP SHOW "PLANTS"
Feb
10
Feb 12

GROUP SHOW "PLANTS"

 • Eks-Rummet, København

"Som en opfølgning på udstillingen SUN i november 2016, præsenterer seks kunstnere fra Det Kongelige Danske Kunstakademi nu deres arbejde i udstillingen PLANTS."

GRUPPEUDSTILLING "VIRTUAL PERCEPTION"
Feb
10
Mar 19

GRUPPEUDSTILLING "VIRTUAL PERCEPTION"

 • Huset for Kunst og Design, Holstebro

"HFKD er glade for at kunne invitere dig til vores nye gruppeudstilling; VIRTUAL PERCEPTION. En udstilling om moderne teknologi, internettet, science fiction og sociale medier."

CHRIS JOHANSON - SOLO SHOW
Feb
9
Mar 20

CHRIS JOHANSON - SOLO SHOW

 • Galleri Nicolai Wallner, København

"Galleri Nicolai Wallner is pleased to announce that in the spring of this year, the gallery will move in to an exciting new space. We look forward to sharing more about this transformative new phase of gallery’s future in the coming months. In the meantime, you can visit the gallery at our temporary gallery address at Corkgade 6."

GROUP SHOW "STRANGE ECOLOGIES"
Feb
4
Mar 18

GROUP SHOW "STRANGE ECOLOGIES"

 • X AND BEYOND, København

"Strange Ecologies is an exhibition about extraordinary environments, about ecosystems of outlandish transformations and otherness, and how these environments challenge our thinking, perception and knowledge. Challenge us to go far beyond established reason and into realms of wild speculation."

DAVID MOMBERG & THEIS MADSEN "THE SAVIOR"
Feb
3
Feb 10

DAVID MOMBERG & THEIS MADSEN "THE SAVIOR"

 • FAA Project Room, Odense

FAA Project Room Inviterer til fernisering på udstillingen The Savior af David Momberg (Det Fynske Kunstakademi) & Theis Madsen (Kunsthögskolan i Malmö).

 LOUISE SPARRE "SUBJECT OBJECT"
Feb
3
Feb 25

LOUISE SPARRE "SUBJECT OBJECT"

 • KH7 Artspace, Aarhus

"Subject Object af Louise Sparre på KH7 Artspace. En udstilling der fusionerer individet og objektet samt reflekterer over menneskelige, sanselige og materielle tilstande."

CHARLOTTENBORG FORÅRSUDSTILLING 2017
Feb
2
Mar 11

CHARLOTTENBORG FORÅRSUDSTILLING 2017

 • Kunsthal Charlottenborg, København

"På Kunsthal Charlottenborg kan man opleve kunstneriske bidrag fra de 61 nationale og internationale kunstnere, etablerede stjerner og spirende talenter, der er sluppet gennem juryens nåleøje, når dørene d. 2. februar åbner til den traditionsrige Charlottenborg Forårsudstilling 2017."

DET KONGELIGE DANSKE KUNSTAKADEMI "FØRSTEÅRSUDSTILLING"
Jan
28
Jan 29

DET KONGELIGE DANSKE KUNSTAKADEMI "FØRSTEÅRSUDSTILLING"

 • Udstillingsstedet Q, København

Casper-Malte Augusta, Martin Brandt Hansen, Frederik Exner Carstens, Søren Frederik Petersen, Mads Hyldgaard Nielsen, Ida Hy, Simon Jakobsson, Bjarke Jepsen, Ville Laurinkoski, Nellie Lindquist, Marine Morel, Anna Munk, Kristian Alexander Norden Minthe, Helene Norup Due, Aske Høier Olsen, Kristine Karlshøj Leopold Petersson, Simin Stine Ramenazali, Adele Marie Rannes, Ida Raselli, Miki Skak, Kristine Stage, Sofia Luna, Aske Thiberg, Christian Vindelev, Victoria West.

RIKKE BENBORG "HYSTERICS"
Jan
27
Mar 19

RIKKE BENBORG "HYSTERICS"

 • Overgaden, København

"Den danske kunstner Rikke Benborg er kendt for sit arbejde med film- og videomediet. I hendes kommende soloudstilling Hysterics tager hun udgangspunkt i, hvordan kvinden igennem historien er blevet gjort til genstand for diagnoser og stereotypificeringer i værker, der både kredser om det hjemlige og det abstrakte."

JACOB REMIN "HARVESTING THE RARE"
Jan
27
Mar 19

JACOB REMIN "HARVESTING THE RARE"

 • Overgaden, København

"Med udstillingen Harvesting the Rare Earth præsenterer Jacob Remin et spekulativt nær-fremtidsscenarie, hvor mineselskaber høster sjældne jordarters metaller med genetisk modificerede organismer."

KADK AFGANGSUDSTILLING VINTER 2017
Jan
27
Mar 5

KADK AFGANGSUDSTILLING VINTER 2017

 • KADK, København

"Kan man indrette museer, der giver mening for de blinde? Kan man bygge børnevenlige asylcentre? Kan gamle håndværkstraditioner skabe ny sammenhængskraft i unge og urbane bydele? Svaret er et rungende ja!"

EXTRACT – YOUNG ART PRIZE – CPH 2017
Jan
20
Mar 5

EXTRACT – YOUNG ART PRIZE – CPH 2017

 • GL Strand, København

"Kunstforeningen GL STRAND indleder det nye år med prisudstillingen EXTRACT, hvor vi præsenterer fremtidens fremadstormende kunstnere. Syv talentfulde, nyuddannede kunstnere er udvalgt fra kunstakademier i Beijing, London og København. Én af dem modtager årets EXTRACT-Pris."

EXTRACT SOLO | JENS & MORTEN "AGORA"
Jan
20
Mar 5

EXTRACT SOLO | JENS & MORTEN "AGORA"

 • GL. Strand, København

"Kunstnerduoen Jens & Morten modtog i 2014 EXTRACT prisen. I deres soloudstilling sætter de fokus på afstand og tilhørsforhold under titlen AGORA."

ARTNODE "404 NOT FOUND"
Jan
20
Mar 5

ARTNODE "404 NOT FOUND"

 • Den Frie Udstillingsbygning, København

Artnode og internettet gennem to årtier. Et selvironisk tilbageblik, en nøgtern tilstandsrapport og et spekulativt kig ud i fremtiden.

SHANE BRADFORD "STATIC VEHICLE"
Jan
20
Mar 18

SHANE BRADFORD "STATIC VEHICLE"

 • Eighteen, København

"Shane Bradford, born 1971, lives and works in London. He continuously investigates the dialogue between painting and sculpture in his practice. Static Vehicle consist of 5 large scale works involving corrugated metal and coloured emulsion."

FRYD FRYDENDAHL "NEPHEWS"
Jan
20
Feb 18

FRYD FRYDENDAHL "NEPHEWS"

 • V1 Gallery, København

"V1 Gallery is pleased to present Nephews - a solo exhibition by Fryd Frydendahl. Nephews takes its departure in a tragedy. Frydendahl’s older sister died in child labor leaving behind her infant son and his older brother."