0
0

KALENDER

På denne side kan du finde inspiration til din næste kunstoplevelse. Det er ikke en komplet guide, men en liste over anbefalinger til spændende eller interessante udstillinger, events og lignende. Du er også meget velkommen til at sende os et tip til kalenderen på info@idoart.dk.

DET INDSAMLEDE MENNESKE – LÆGEVIDENSKABENS RÅMATERIALE FRA KADAVER TIL DNA
May
22
Jan 1

DET INDSAMLEDE MENNESKE – LÆGEVIDENSKABENS RÅMATERIALE FRA KADAVER TIL DNA

 • Medicinsk Museion, København

"Fredag den 22. maj 2015 slår Medicinsk Museion dørene op for den nye permanente udstilling ”Det indsamlede menneske”. Udstillingen viser for første gang museets store historiske samlinger af den menneskelige krop, fra hele kroppe, kropsdele og knogler til celler og DNA."

EKSPERIMENT 111: ANN LISLEGAARD, LEA PORSAGER & TOVE STORCH
Oct
8
May 21

EKSPERIMENT 111: ANN LISLEGAARD, LEA PORSAGER & TOVE STORCH

 • KØS, Køge

"137 lilla tunger skyder op fra den hvide beton på museets forplads, et udendørs arkiv indeholdende tegninger af silke vækker betragterens nysgerrighed, og et hvidt, blinkende lysværk inviterer ind i fremtiden. Således tager byrummet ved KØS Museum for kunst i det offentlige rum sig ud, når tre af dansk samtidskunsts spydspidser Ann Lislegaard, Lea Porsager og Tove Storch indtager stedet med nye stedsspecifikke værker under titlen Eksperiment 111."

GROUP SHOW "UNRAVELINGS"
Jan
5
May 14

GROUP SHOW "UNRAVELINGS"

 • meter, København

"Unravelings is an exhibition of both national and international art that will slowly take form, develop and expand through different stages over the five-month long exhibition period."

TRINE SØNDERGAARD "VAKUUM"
Jan
19
May 14

TRINE SØNDERGAARD "VAKUUM"

 • Brandts 13, Odense

"Trine Søndergaard er en af de mest toneangivende danske kunstfotografer. Internationalt anerkendt for sit tyste, men kraftfulde billedsprog og kendt for sine sanselige, fotografiske værker. Hendes billeder er ofte lavmælte portrætter, mennesketomme rum og landskaber. Men stilheden er kun tilsyneladende. For bag de knivskarpe scener gemmer der sig et dramatisk blik på levede liv og vores menneskelige forhold og omgivelserne."

REBECCA LOUISE LAW "HOVMOD"
Feb
3
May 28

REBECCA LOUISE LAW "HOVMOD"

 • Skovgaard Museet, Viborg

"Rebecca Louise Law har taget den internationale kunstscene med storm og når Skovgaard Museet i Viborg præsenterer udstillingen ”HOVMOD” er det første gang, hun udstiller i Skandinavien. Publikum kan se frem til tusindvis af visne blomster, mindre blomsterinstallationer i gamle møbler og dystre fotografier af buketter."

GYS! ER DEN LEVENDE?
Feb
4
Aug 6

GYS! ER DEN LEVENDE?

 • ARKEN, Ishøj

"Fra den 4. februar indtager hårrejsende, hyperrealistiske menneskeskulpturer ARKEN i en stor udstilling under titlen GYS! Er den levende? Med teknisk perfektion, skalaforstyrrelser, nærvær og humor rejser værkerne højaktuelle spørgsmål om, hvad det vil sige at være menneske netop i vores tid, hvor robotteknologi og kunstig intelligens på radikal vis vinder frem."

SHOW ME THE MONEY!
Feb
9
Aug 6

SHOW ME THE MONEY!

 • Museet for Samtidskunst, Roskilde

"Med udstillingen Show Me the Money! viser Museet for Samtidskunst en stribe værker af danske og internationale kunstnere, der kaster nyt lys over forbrug, magt og globale økonomier."

ARKITEKTURENS VÆRKSTEDER II: WANG SHU "EN KINESISK ARKITEKT"
Feb
9
Apr 30

ARKITEKTURENS VÆRKSTEDER II: WANG SHU "EN KINESISK ARKITEKT"

 • Louisiana, Humlebæk

"Den første udstilling i serien Arkitekturens Værksteder II fokuserer på den kinesiske arkitekt Wang Shu (f. 1963), der sammen med sin kone Lu Wenyu står i spidsen for Amateur Architecture Studio baseret i Hangzhou i Kina. Tegnestuens navn understreger visionen om at lade spontanitet, forhåndenværende materialer og lokal kultur og byggetradition danne grundlag for en arkitektur, der med Wang Shus egne ord bør være ”et hus snarere end en bygning”.

PIERRE HUYGHE
Feb
10
May 21

PIERRE HUYGHE

 • Copenhagen Contemporary, København

"Copenhagen Contemporary viser nu et hovedværk af den verdensberømte franske kunstner Pierre Huyghe; videoinstallationen Untitled (Human Mask) (2014). Med billeder fra en tsunamiramt japansk kystby sendes vi ind i en uhyggelig verden, hvor fiktion og virkelighed, kultur og natur smelter sammen."

IDEALER. KONKRET KUNST DENGANG OG NU
Feb
10
May 21

IDEALER. KONKRET KUNST DENGANG OG NU

 • Esbjerg Kunstmuseum, Esbjerg

"Hvordan kan kunsten blive relevant for det enkelte menneskes liv og hverdag? Og hvordan kan kunsten bidrage til en positiv forandring i samfundet som sådan?"

JACOB KIRKEGAARD "ALT & INTET"
Feb
11
May 28

JACOB KIRKEGAARD "ALT & INTET"

 • ARoS, Aarhus

"Lyden af forladte rum i Tjernobyl, af smeltende is og af muren i Palæstina. Udstillingen alt & intet af danske Jacob Kirkegaard (f. 1975) er den syvende i udstillingsrækken ARoS FOCUS//NEW NORDIC, der sætter spot på unge nordiske kunstnere. Kirkegaard er internationalt anerkendt for sine fascinerende optagelser af verdens lyde, og ARoS præsenterer nu fem af hans markante lydinstallationer."

CITIZEN X – HUMAN, NATURE AND ROBOT RIGHTS
Mar
2
Jun 11

CITIZEN X – HUMAN, NATURE AND ROBOT RIGHTS

 • Øregaard Museum, Hellerup

"Øregaard Museums forårsudstilling giver et nutidigt blik på menneske, natur og teknologi og handler om rettigheder og etik. Den tager afsæt i begrebet slave, fordi Øregaards bygherre, Johannes Søbøtker, var ud af en slægt af plantageejere og embedsmænd på St. Croix i Dansk Vestindien. I Øregaards historiske rammer giver 7 unge samtidskunstnere deres bud på spørgsmål om identitet, og rettigheder i dag."

JULIAN ROSEFELDT "WORKS 2001-2016"
Mar
3
May 21

JULIAN ROSEFELDT "WORKS 2001-2016"

 • Nikolaj Kunsthal, København

"Vi er glade for at præsentere den første større solopræsentation af den tyske video- og fotokunstner Julian Rosefeldt i Danmark. Udstillingen består af en række videoværker, som viser forskellige sider af Rosefeldts arbejde gennem de sidste 15 år. Samtidig er udstillingen den første i Nikolaj Kunsthal efter en større istandsættelse, hvor bl.a. de hvælvede lofter, tårnets trappeløb og publikumsfaciliteter er blevet istandsat."

A KASSEN "INSTANT SCULPTURE"
Mar
4
Aug 20

A KASSEN "INSTANT SCULPTURE"

 • Køs, Køge

"1000 grader varm bronze hældt i iskoldt havnevand blev en lørdag i januar øjeblikkeligt omdannet til hundredvis af tilfældigt formede, små figurer. Dette var begyndelsen til en bronzeskulptur, som kunstnergruppen A Kassen skaber til udstillingen ”Instant Sculpture” på KØS Museum for kunst i det offentlige rum. Udstillingen åbner lørdag 4. marts, hvor kunstnerne inviterer publikum til en samtale om værk, udvælgelse og proces."

SARAH SZE "TIMEKEEPER"
Mar
9
Sep 3

SARAH SZE "TIMEKEEPER"

 • Copenhagen Contemporary, København

"Copenhagen Contemporary præsenterer installationen Timekeeper af den amerikanske kunstner Sarah Sze. Sze repræsenterede USA ved Venedig Biennalen i 2013 og er kendt for sit personlige visuelle sprog, der bringer et væld af materialer og objekter i spil. Hendes kunst udfordrer skulpturens statiske form, og i sin kompleksitet kan den ses som et billede på og som en søgen vej i de uendelige informationsstrømme, vi befinder os i."

SERGEI SVIATCHENKO "YOU"
Mar
16
Jun 18

SERGEI SVIATCHENKO "YOU"

 • Viborg Kunsthal, Viborg

"Udstillingen YOU præsenterer udviklingen i Sergei Sviatchenkos metode, hvor han henter inspiration fra bl.a. modernisme, konstruktivisme, surrealisme og rock musik."

ANDREAS EMENIUS "STICKY MINDS, FLUID MOVES"
Mar
16
Jun 18

ANDREAS EMENIUS "STICKY MINDS, FLUID MOVES"

 • Viborg Kunsthal, Viborg

"Med udgangspunkt i sit residency-ophold på Viborg Kunsthal i efteråret 2016 har den svenske kunstner Andreas Emenius (f. 1973) skabt udstillingen Sticky Minds, Fluid Moves, der gentænker det traditionelle udstillingsformat og sætter fokus på kunsthallen som en institutionel form med stor fleksibilitet og åbenhed."

WELCOME TOO LATE
Mar
17
May 28

WELCOME TOO LATE

 • Kunsthal Charlottenborg, København

"Når alt fra klima til teknologi forandrer sig med stadig større hast, bliver det sværere at følge med tiden. Fremtiden bliver hurtigere nutid og nutiden hurtigere fortid. Kunstnere og dokumentarister oplever at komme for sent til den samtid, de vil indfange."

CISTERNERNE X SAMBUICHI "THE WATER"
Mar
21
Feb 2

CISTERNERNE X SAMBUICHI "THE WATER"

 • Cisternerne, København

"I 2017 bliver årets store udstilling i Cisternerne en vandring på et underjordisk hav af lys og mørke, når den internationalt anerkendte japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi omdanner de monumentale rum. Det er Sambuichis første store udstilling uden for Japan."

GRUPPEUDSTILLING "SART"
Mar
24
Apr 29

GRUPPEUDSTILLING "SART"

 • RØM, København

"RØM er stolte over at præsentere gruppeudstillingen Sart med Anders Bülow, Adam Jeppesen, Henrik Menné, Jon Erik Nyholm og Mikkel Rundin Ørsted. Udstillingen indeholder fem mandlige kunstnere, som alle taler i et dæmpet, men tydeligt formsprog. Tilsammen skaber de et rum, hvor man aner stærke kræfter bag de detaljerige og præcist udførte værker."

MALENE LANDGREEN "ARTISTIC REALITY"
Mar
25
May 28

MALENE LANDGREEN "ARTISTIC REALITY"

 • GL Strand, København

"Fra den 25. marts præsenterer billedkunstner Malene Landgreen en omfattende soloudstilling i Kunstforeningen GL STRAND. I udstillingen arbejder Landgreen med maleriet i mange udtryk og formater, og lærredsmaleriet udgør udstillingens omdrejningspunkt."

KLARA KRISTALOVA
Mar
25
May 28

KLARA KRISTALOVA

 • GL Strand, København

"Klara Kristalovas medrivende og forunderlige univers bliver til foråret udfoldet i en ambitiøs udstilling på GL Strand. Det bliver den internationalt anerkendte kunstners første soloudstilling i Danmark. I en omfattende installation med helt nye værker viser hun keramiske skulpturer og tegninger, som åbner for et væld af groteske, absurde, melankolske og humoristiske fortællinger."

GROUP SHOW "PÆNE TING"
Mar
31
Apr 29

GROUP SHOW "PÆNE TING"

 • Galleri Christoffer Egelund, København

"PÆNE TING (UK: 'Nice Things') - The Hedonistic Aspects of Modernism is a group show curated by Svend Sømod. It features the finest of the young emerging artists in the Copenhagen scene."

PREBEN HORNUNG "RADERINGER 1986-89"
Mar
31
May 18

PREBEN HORNUNG "RADERINGER 1986-89"

 • Borch's Butik, København

"Maler, tegner og grafiker Preben Hornung (1919-1989) indtog en særstilling i sin samtid og spillede en central rolle i udviklingen af den danske abstrakte kunst. Han eksperimenterede konstant, søgte fornyelse i både form og indhold og vekslede karrieren igennem mellem rene abstraktioner og figurative kompositioner. I årerne fra 1986 til 1989 lavede Hornung en lang række grafiske værker i samarbejde med Niels Borch Jensens Kobbertrykværksted."

RICHARD COLMAN "MISANTHROPE"
Mar
31
May 13

RICHARD COLMAN "MISANTHROPE"

 • V1 Gallery, København

"V1 Gallery is pleased to present Misanthrope a solo exhibition by Richard Colman. The title of the exhibition is a reference to Pieter Bruegel the Elder’s infamous painting The Misanthrope from 1568."

TROELS CARLSEN "OTHERWORLD"
Mar
31
May 13

TROELS CARLSEN "OTHERWORLD"

 • Eighteen, København

"Troels Carlsen’s exhibition Otherworld explores the passage between worlds. Our world and the Otherworld. Since the dawn of humanity the passage has intrigued thinkers and artists alike. The passage is described in religious, mythological and metaphysical concepts throughout the world."

GROUP SHOW "HUMAN NATURE"
Apr
1
May 14

GROUP SHOW "HUMAN NATURE"

 • Les Gens Heureux, København

"Human Nature shows new ceramics by four Danish contemporary artists: Cathrine Raben Davidsen, Fie Norsker, Mette Winckelmann and Ursula Nistrup. They differ greatly in terms of their overall idioms, but come together in a shared interest in humanity and the human body."

ANSELM KIEFER "FOR LOUIS-FERDINAND CÉLINE: VOYAGE AU BOUT DE LA NUIT"
Apr
1
Aug 6

ANSELM KIEFER "FOR LOUIS-FERDINAND CÉLINE: VOYAGE AU BOUT DE LA NUIT"

 • Copenhagen Contemporary, København

"Anselm Kiefers malerier og skulpturer er fyldt med henvisninger til fortiden. Gennem de næsten halvtreds år, der er gået, siden han først begyndte sit arbejde som kunstner i efterkrigstidens Tyskland, har han ladet sig inspirere af historiske begivenheder, litteratur, digtekunst, alkymi, astronomi, kemi og religion. Denne installation omfatter fire malerier og fire blyskulpturer, formgivet som fly. Disse monumentale værker har aldrig været udstillet før."

SØREN BEHNCKE "ALICE"
Apr
6
May 13

SØREN BEHNCKE "ALICE"

 • Charlotte Fogh Gallery, Aarhus

"På denne udstilling er Søren Behncke inspireret af ”musen” - både som begreb for et menneske, der fungerer som særlig inspiration for en kunstner og helt konkret af “Kjole Ole” fra Viborg!"

TEIT JØRGENSEN "FOTOGRAFENS BLIK"
Apr
6
Apr 29

TEIT JØRGENSEN "FOTOGRAFENS BLIK"

 • Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, København

"I 1960’erne skrev Teit Jørgensen følgende i et gammelt skolehæfte: “Det værste der kan ske, er at mennesket ikke tæller.” Netop det har han i sit fotografiske virke forholdt sig til med et nysgerrigt og medmenneskeligt vågent øje, hvilket tydeligt afspejles i udstillingen Fotografens blik, som viser fotografier fra 1970-2005. Fotografierne er taget forskellige steder i verden og med forskellige formål og budskaber, men altid med en antropologisk interesse for mennesker og liv."

MADS HOLM & PAULA DUVÅ "JEG SER PÅ KRIG"
Apr
6
Apr 29

MADS HOLM & PAULA DUVÅ "JEG SER PÅ KRIG"

 • Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, København

"Jeg ser på Krig er et samarbejde mellem billedkunstnerne Mads Holm og Paula Duvå. Udstillingen undersøger det at være en del af et samfund i moderne krig - at se på krig. Man ser på fremtidig militærtræning i Europa og på de daglige måltider, der indtages i et udrejsecenter i Nordsjælland. Man ser ud på det omkringliggende og ind på hvordan det omkringliggende strukturerer de rum vi ser ud fra."

ISMAR CIRKINAGIC "LINE OF THE HORIZON"
Apr
7
May 28

ISMAR CIRKINAGIC "LINE OF THE HORIZON"

 • Overgade, København

"I en ny scenografisk installation sætter den dansk-bosniske billedkunstner Ismar Cirkinagic menneskets forhold til ideologi og identitet i spil."

THE GARDEN "END OF TIMES, BEGINNING OF TIMES"
Apr
8
Oct 22

THE GARDEN "END OF TIMES, BEGINNING OF TIMES"

 • ARoS Aarhus Kunstmuseum, Aarhus

"Det glæder ARoS at kunne offentliggøre detaljer om den første ARoS-triennale. Med titlen THE GARDEN – End of Times, Beginning of Time fokuserer triennalen på afbildninger af naturen op gennem historien, og der vises værker af en række internationalt anerkendte billedkunstnere så vel som af unge talenter med ikke mindre end 15 større installationer - herunder en række nye bestillingsværker af kunstnere som Fujiko Nakaya, Simon Starling, Cyprien Gaillard, Doug Aitken, Alicja Kwade og Superflex."

DITTE EJLERSKOV & IVY HALDEMAN "HOLMIUM (HO)"
Apr
14
May 2

DITTE EJLERSKOV & IVY HALDEMAN "HOLMIUM (HO)"

 • Koldinggade 12, København

Ditte Ejlerskov and Ivy Haldeman present the exhibition, Holmium (Ho). This is the first in a series of collaborative exhibitions, each named for a rare earth element. Holmium, with the atomic number 67, has unusual magnetic properties and although it is relatively stable, it will burn in the air when heated. This irresistible, hot little element sets the tone for the artists’ collaboration."

AIA SOFIA TURAN & JESPER CHRISTOFFERSEN "SOAK HUNT"
Apr
14
May 6

AIA SOFIA TURAN & JESPER CHRISTOFFERSEN "SOAK HUNT"

 • Adult, København

"Aia Sofia Turan & Jesper Christoffersen
SOAK HUNT
14. april - 6. maj 2017
Fernisering fredag den 14. april 2017 kl. 17-21
Åbningsdage onsdag-fredag (15-18) lørdag (13-16)
Love / Adult"

ANNE TORPE "APRIL MONTAGEN"
Apr
20
May 4

ANNE TORPE "APRIL MONTAGEN"

 • CGK - Carlsberg Byens Galleri & Kunstsalon, København

"Torpes arbejde med oliemaleriet omhandler i høj grad den proces og alle de fejl der opstår undervejs; når det ikke fungerer, når malingen løber og ikke vil tørre, et forkert farvevalg, en fejlagtig komposition. Der er en essentiel modstand til stede som der handles på. Torpes visuelle sprog ligger således i en teknisk og motivmæssig undersøgelse af maleriet som proces, et konstrueret univers i krydspunktet mellem flade og rum, med dagligdagen og hverdagen som genstand."

JAVIER TAPIA "MIDNIGHT VESSEL"
Apr
20
May 6

JAVIER TAPIA "MIDNIGHT VESSEL"

 • Den Nordiske Ambassade, København

"Den nordiske ambassade er stolte af at præsentere den chilensk fødte billedkunstner Javier Tapia's soloudstilling Midnight Vessel med åbning d. 20. April 2017, kl. 19-22. Tapia startede sin kunstuddannelse i Chile i 1994, 15 år senere tog han afgang fra det Kgl. Kunstakademi i København."

IDA SUHR "STRUKTURER"
Apr
21
Apr 29

IDA SUHR "STRUKTURER"

 • Black Studio, København

"I den første soloudstilling af Ida Suhr bearbejdes forståelsen af strukturbegrebet fysisk, kulturelt og socialt. Retlinede mønstre udspiller sig i blåt materiale, der dækker fragmenter af en konstruktion, hvor det er uvist om den er i opbygning eller nedrivning."

DET KGL. DANSKE KUNSTAKADEMI AFGANG 2017
Apr
21
May 28

DET KGL. DANSKE KUNSTAKADEMI AFGANG 2017

 • Kunsthal Charlottenborg, København

"Til dette års afgangsudstilling præsenterer 24 dimittender fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler nye værker i Kunsthal Charlottenborg."

JASMINA CIBIC "A SHINING CITY ON A HILL"
Apr
22
May 21

JASMINA CIBIC "A SHINING CITY ON A HILL"

 • 'O’ Space, Aarhus

"Med udstillingen A Shining City On a Hill præsenterer Galleri ’O’ Space i Aarhus seks film af den slovenske kunstner Jasmina Cibic. En af de seks film, Nada Act II, er optaget på Aarhus Rådhus og skabt til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017."

10 KUNSTOPLEVELSER PÅ CPH ARCHITECTURE FESTIVAL
Apr
26
May 7

10 KUNSTOPLEVELSER PÅ CPH ARCHITECTURE FESTIVAL

 • Copenhagen Architecture Festival, København

"Oplev Jeannette Ehlers svinge pisken i en særopførsel af performanceværket Whip it Good! omringet af kolonitidens arv i den Kongelige Afstøbningssamling, tag med billedkunstner Søren Lose på en cinematisk opdagelsesrejse gennem Skt. Croix, tag del i debatten om flygtningestrømmens usynlige byer i byen, udforsk kunsten i det offentlige rum, lyt til havnen med kunstnerne Ursula Nistrup og Tobias R. Kirstein og kom tættere på kolonihistorien, som den afspejler sig i SMKs samling."

MAIKEN BENT "LØSØRE"
May
4
Jul 2

MAIKEN BENT "LØSØRE"

 • Gl Holtegaard, Holte

"Med multifarvede fragmenter af sammensyet skind, bemalet silke og print på tapet, bundter af glitrende kæder, karabinhager og viklede reb indtager den unge billedkunstner Maiken Bent nu Gl. Holtegaard i en gennemgribende iscenesættelse af kunsthallens historiske rum."

SKULPTUR ODENSE 17 "BECOMING HUMAN"
May
6
Sep 3

SKULPTUR ODENSE 17 "BECOMING HUMAN"

 • Odense Zoo, Odense

"I 2017 indtager Skulptur Odense et nyt og usædvanligt sted i byen, og præsenterer denne gang international samtidskunst blandt dyrene i Odense ZOO."

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI AFGANG 2017
May
12
Jul 30

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI AFGANG 2017

 • Brandts, Odense

"Resultatet af fem års studier på Det Fynske Kunstakademi afsluttes med en kalejdoskopisk udstilling, hvor 7 afgangsstuderende i år præsenterer værker på tværs af visuelle medier og kunstneriske genrer."

RØST FESTIVAL
May
19
May 20

RØST FESTIVAL

 • KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Køge

"Over to festlige dage kan du på KØS Museum for Kunst i det Offentlige Rum deltage gratis i Røst Festival, hvor vi hylder det talte ord. Programmet er spækket med taler fra højskoleelever, debatter, performances, musik og workshops med nogle af de stærkeste, aktuelle stemmer fra den offentlige debat i Danmark."

ACADEMY OF TAL R
May
20
Sep 10

ACADEMY OF TAL R

 • Louisiana, Humlebæk

"Academy of Tal R er en omfattende udstilling, der for første gang giver et overblik over de sidste 20 år, kunstneren har været aktiv. Siden 1990’erne har Tal R som en af de mest markante kunstnere i sin generation udstillet rundt om i verden, i Europa i særdeleshed, og hans kunst indgår i mange centrale samlinger. Han er en kunstner, der tilsyneladende med lethed og betydelig visuel effekt udfolder sig frit mellem maleri, tegning, collage, kunstnerbøger og skulptur."

LILLE BOGDAG
Jun
3
Jun 4

LILLE BOGDAG

 • Den Frie Udstillingsbygning, København

"Lille Bogdag er en uformel hyldest til alle de fantastiske bøger, der i disse år ser dagens lys på mindre, danske kvalitetsforlag. Slæng dig i haven, mød de fleste af de mindre, uafhængige danske skønlitterære forlag, køb bøger, hør oplæsninger og samtaler med bøgernes bagmænd – forfattere, oversættere, forlæggere osv. – drik en bajer, glo på en sky, lyt til en historie og hils på en bog."

TOVE JANSSON "KUNST, KÆRLIGHED OG MUMITROLDE"
Jun
10
Sep 3

TOVE JANSSON "KUNST, KÆRLIGHED OG MUMITROLDE"

 • Kunstforeningen GL Strand, København

"Åbenhed og frisind kendetegner Tove Janssons liv og værk. Vi kender hende som skaber af et af de mest elskede børneuniverser i Norden - Mumitroldene. Tove Janssons værk rækker dog langt bredere ud end Mumierne, og hun betragtes i dag som en af Finlands væsentligste modernistiske kunstnere. Udstillingen i GL Strand præsenterer et nuanceret indblik i Janssons yderst produktive liv igennem hendes mangeartede værker."

MARINA ABRAMOVIC "THE CLEANER"
Jun
17
Oct 22

MARINA ABRAMOVIC "THE CLEANER"

 • Louisiana, Humlebæk

"Louisiana viser fra 17. juni en stor retrospektiv udstilling med en af krop- og performancekunstens centrale skikkelser, Marina Abramović (f. 1946 i Beograd). Kunstneren har igennem halvtreds år reageret på den verden, hun er en del af, og har skrevet sig ind i kunsthistorien med sine fysisk og mentalt krævende performances, der spænder fra 1970’ernes voldsomme og risikable handlinger til mere tyste energiudvekslinger og møder med publikum."


AUTOPSIA #3: PAN DAIJING / ASTRID SONNE & XENIA XAMANEK / ILLDJINN
Apr
22
Apr 23

AUTOPSIA #3: PAN DAIJING / ASTRID SONNE & XENIA XAMANEK / ILLDJINN

 • Jazzhouse, København

"Autopsia er en programserie bestående af fire arrangementer sammensat af en nyskabt kuratorduo i København. I Autopsia udforskes samspillet mellem dokumentation af performance og komposition af ny lyd. Arrangementerne afholdes i vinteren/foråret 2017 og består af 12 udvalgte dokumentationsvideoer og 12 musikalske genfortolkninger, opført live af en række nytænkende, eksperimenterende lydkunstnerne."

CHRISTINE DUE "TURKU, FINLAND"
Apr
21
5:00 pm17:00

CHRISTINE DUE "TURKU, FINLAND"

 • Udstillingsstedet Hjørnet, København

"Vi har inviteret Christine Due til at udstille på Hjørnet, hvor hun har valgt at vise sine nyeste fotografier. Hun studerer på Kunstakademiet i Bergen og arbejder hovedsagligt med skulptur og video. Kom og fejr foråret med os på Hjørnet."

TEORETISKE TIRSDAGE #47: ANTIPYRINE LÆSER KONCERN°
Apr
19
7:00 pm19:00

TEORETISKE TIRSDAGE #47: ANTIPYRINE LÆSER KONCERN°

 • ARoS, Aarhus

"Idet at diskussionen denne gang tager afsæt på institutionen ARoS, hvor forlaget Antipyrine i april måned har indrettet et laboratorium og montagerum, flyttes Teoretisk Tirsdage fra de sædvanlige tirsdage til en onsdag. Til dette ophold, arbejdes her bl.a. med publikationer og arkivmateriale fra kunstnergruppen Koncern°, der processeres gennem diverse apparater og læsekredse."

EMIL SKRAMSTRUP "GATEWAYS"
Apr
13
Apr 16

EMIL SKRAMSTRUP "GATEWAYS"

 • FAA Project Room, Odense

"Through the gathering of objects and materials found on The Funen Art Academy, Emil Skamstrup has created masks to help the viewer merge with this specific location. By wearing these masks one can step into the realm of objects and spirits. This gesture will allow the carriers of these masks to get closer to the spirit of FAA."

GRUPPEUDSTILLING: "A STEP OUTSIDE"
Mar
31
Apr 22

GRUPPEUDSTILLING: "A STEP OUTSIDE"

 • KH7 Artspace, Aarhus

"Det er med glæde, at KH7 Artspace inviterer til fernisering på udstillingen A Step Outside med Martha Hviid (DK), Sara Elggren (SE), Ida Thorhauge (DK), Sif Hedegård (DK), Julie Stavad (DK), Louise Haugaard Jørgensen (DK), Nat Bloch Gregersen (DK)."

FLIDS FORÅRSMARKED
Mar
25
Mar 26

FLIDS FORÅRSMARKED

 • Nørrebrohallen, København

"Danske samt internationale kunstnere, designere og kunsthåndværkere udstiller til stort forårsmarked i Nørrebrohallen på Nørrebro."

NICK NAGEL & CHRISTIAN BANG JENSEN "HAVBLIK OG KOMMUNAL POETIK"
Mar
24
Apr 22

NICK NAGEL & CHRISTIAN BANG JENSEN "HAVBLIK OG KOMMUNAL POETIK"

"Kunsthal ved siden af præsenterer udstillingen Havblik og Kommunal Poetik af Nick Nagel og Christian Bang Jensen. Udstillingen er blevet til i en løbende dialog imellem de to kunstnere, som hver især har skabt værker som forholder sig til stedet."

NANNA RIIS ANDERSEN "MOUTH"
Mar
23
Apr 8

NANNA RIIS ANDERSEN "MOUTH"

 • Den Nordiske Ambassade, København

"Udstillingen ‘mouth’ tager udgangspunkt i området omkring munden og halsen, og undersøger blandt andet kroppens indvendige hulrum som negativ form."

LOTTE ROSE KJÆR SKAU "SO HOLD ME MOTHER B"
Mar
17
Mar 31

LOTTE ROSE KJÆR SKAU "SO HOLD ME MOTHER B"

 • Kvit Galleri, København

"En berøring af sindet, en video på nettet, digital nærhed, ukendt ophav? Lotte Rose Kjær Skau reflekterer i sin første soloudstilling i Danmark over, hvordan internettet som en strøm af følelser påvirker os i en tid, hvor vi er i konstant digital kontakt."

KRISTINA BENGTSSON "SEL-MÁG D'EVIS"
Mar
17
Apr 16

KRISTINA BENGTSSON "SEL-MÁG D'EVIS"

 • Udstillingsstedet Sydhavn Station, København

"I udstillingen Sel-Mág d’Evis vises nye skulpturelle, fotografiske og tekstbaserede værker af den svenske kunstner Kristina Bengtsson, der bor og arbejder i København."

DEN STORE ÅBNING AF UDSTILLINGSSTEDET SALON 75
Mar
17
5:00 pm17:00

DEN STORE ÅBNING AF UDSTILLINGSSTEDET SALON 75

 • Salon 75, Frederiksberg

"I anledningen af den store åbning for udstillingsstedet Salon 75, inviterer vi hermed til fernisering og koncert ved Adrian Elliot Cadan. På aftenen vil der blive serveret hors d'oeuvre og drikkelse."

CARTE BLANCHE // 9 DANSKE KUNSTNERE PÅ DEN FRANSKE AMBASSADE
Mar
11
Apr 1

CARTE BLANCHE // 9 DANSKE KUNSTNERE PÅ DEN FRANSKE AMBASSADE

 • Den Franske Ambassade, København

"Forestil dig en overdimensioneret multifarvet badebold i musiksalonen, rødbedefarvede lænker ned gennem trapperummet og bronzemobiler tabt på gulvet og henlagt i en vindueskarm. Det er nogle af de værker, du kan opleve på udstillingen Carte Blanche // 9 danske kunstnere på den Franske Ambassade."

EXHANGING MONEY FOR WORKING SPACE OR MONEY EQUALS WORKING SPACE
Mar
10
Apr 22

EXHANGING MONEY FOR WORKING SPACE OR MONEY EQUALS WORKING SPACE

 • SixtyEight Art Institute, København

"The exhibition borrows its title from a piece by Danish conceptual artist Stig Brøgger, who in 1971 conceptualized the artist as a free agent liberated from norms and conventional frames of labour and finance. Based on this piece, the exhibition aims to question value-creation both within art and the broader contexts given in contemporary financialization."

SAMTALER MED LOUISE HAUGAARD JØRGENSEN PÅ DEN FRIE
Mar
10
Apr 16

SAMTALER MED LOUISE HAUGAARD JØRGENSEN PÅ DEN FRIE

 • Den Frie Udstillingsbygning, København

"Fra den 10. marts til den 16. april viser jeg installationen 'Sejl / have samler støv' og performanceværket ’højthængende sanser børster verden/ smid ikke opfejet ud’ på Den Frie Udstillingsbygning i København, og i den forbindelse vil jeg gerne invitere alle interesserede til at mødes med mig i udstillingen for at tale om værket, kunst generelt eller andet, som måtte være vigtigt."

LUISE SEJERSEN "METANOIA"
Mar
10
Apr 1

LUISE SEJERSEN "METANOIA"

 • c4 projects

"Udstillingen Metanoia drejer sig om at ændre perspektiv i en søgen efter andre mentale eller spirituelle rum parallelt med hverdagens."

DEN FRIE UDSTILLIING 2017
Mar
10
Apr 16

DEN FRIE UDSTILLIING 2017

 • Den Frie Udstillingsbygning, København

"Gennem tiden har Den Frie Udstilling antaget mange former og forskellige koncepter er blevet afprøvet. I år får videokunsten et helt særligt fokus, og der bliver til lejligheden bygget en biograf i udstillingsbygningens midterste sal."

BIT/BIRGITTE MUNK & IBEN WEST "FOLD"
Mar
9
Mar 25

BIT/BIRGITTE MUNK & IBEN WEST "FOLD"

 • KH7 Artspace, Aarhus

"FOLD er en udstilling i forandring som bliver skabt i rummet og udvikler sig hver dag i hele udstillingsperioden. FOLD er en installation hvor vi undersøger DUGEN som historisk objekt, som rammesætter og materiale."

Gruppeudstilling "URO"
Mar
4
Apr 16

Gruppeudstilling "URO"

 • Kunstpakhuset, Ikast

"Udstillingen URO præsenterer værker og objekter af Marie Bancks, Jeanette Hillig, Jakob Hunosøe og Thomas Søgaard Boström; - de viser henholdsvis skulptur/installation, vægobjekter, fotografi og collage/ord. En labyrintisk udstillingsarkitektur, som strækker sig gennem Kunstpakhusets to udstillingsrum, udgør rammen og konceptet omkring udstillingen."

GRUPPEUDSTILLING "QUA AQUA"
Mar
3
Mar 15

GRUPPEUDSTILLING "QUA AQUA"

 • Koldinggade 12, København

"Det er en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til fernisering på udstillingen ”Qua Aqua” på Koldinggade 12 med Kristoffer Ørum, Heidi Hove, Lars Bent Petersen, Anja Franke, David Catherall, Sonja Lillebæk Christensen og Søren Hüttel."

ROSE EKEN "KITCHEN CONFIDENTIAL"
Mar
3
Apr 1

ROSE EKEN "KITCHEN CONFIDENTIAL"

 • Charlotte Fogh Gallery, Aarhus

"Charlotte Fogh Gallery i Århus har den store glæde at præsentere Rose Ekens tredje soloudstilling, Kitchen Confidential. Rose Ekens kunstneriske univers kredser omkring de tegn, myter og klicher, der ligger indkodet i vores moderne kultur. På denne udstilling viser Rose Eken nye keramiske værker med køkkenet, og de genstande vi kender og benytter til daglig."

LAILA SVENSGAARD "ATLAS"
Feb
28
Mar 5

LAILA SVENSGAARD "ATLAS"

 • Eks-Rummet, København

"Atlas er en udstilling om rum og kortlægning, og om at rejse gennem tid og sted. Med tegninger i blyant undersøger jeg en fortælling om en aftentur i Londons gader. Med min stemme som materiale kortlægger jeg en eftermiddagstur fra mit hjem i Ørestad til Frederiksberg."

GRUPPEUDSTILLING "S C E N A R I O"
Feb
25
Apr 23

GRUPPEUDSTILLING "S C E N A R I O"

 • Galleri DGV, Svendborg

"Galleri DGV har den store glæde at præsentere en udstilling med 8 danske samtidskunstnere. Det er første gang, at kunstnerne udstiller i galleriet. Alle værkerne på udstillingen er malerier og viser på meget forskellig vis, hvorledes farven, penslen og motivet kan fortolkes i uendelighed og skabe mere eller mindre ekspressive udtryk."

B. THOM STEVENSON "TANGERINE SOCIETY"
Feb
24
Mar 25

B. THOM STEVENSON "TANGERINE SOCIETY"

 • V1 Gallery, København

"Conflict is natural in Stevenson’s work. Each painting deals with basic conflicts such as humankind and religion, civilization and nature, society and the individual, and probably the most ancient of them all (wo)man contra self. Archaic problems, but not old news, if we look around us."

INDENFOR – ET SOCIAL-KULTURELT FOTOPROJEKT
Feb
24
Mar 26

INDENFOR – ET SOCIAL-KULTURELT FOTOPROJEKT

 • Gårdhaven i HUSET, Aalborg

"Gode venner, fine detaljer og et fordybet øjeblik er nogle af de scener, der kan opleves på udstillingen INDENFOR, hvor fem unge praktiserende muslimer vender deres lokale moské på vrangen med en række fotografiske fortællinger og personlige skildringer."

STANLEY WHITNEY
Feb
24
Mar 30

STANLEY WHITNEY

 • BORCHs Butik, København

"Den amerikanske kunstner Stanley Whitney har arbejdet på Niels Borch Jensens Kobbertrykværksted for første gang. Resultaterne - en serie klassiske sort/hvid raderinger samt store monotypier - kan ses i BORCHs Butik fra fredag d. 24. februar til 30. marts 2017."

ROBIN SEIR "CONTINUUM"
Feb
24
Mar 25

ROBIN SEIR "CONTINUUM"

 • Gether Contemporary, København

"Gether Contemporary is pleased to present the first solo exhibition by Swedish artist Robin Seir at the gallery. His work centers around the reduction and development of a visual language, emphasising the stylistic quality of symbols, who's primary purpose is to communicate through a cognitive process."

GL STRAND SALON: EXTRACT
Feb
22
4:00 pm16:00

GL STRAND SALON: EXTRACT

 • GL Strand, København

"Prisudstillingen EXTRACT løber af stablen for sidste gang i år, og det vil vi markere med en Salondiskussion den 22. februar 2017, kl. 16-18 i Kunstforeningen GL STRAND."

JAVIER TAPIA "EQUALITY WALLPAPER"
Feb
18
Mar 17

JAVIER TAPIA "EQUALITY WALLPAPER"

 • Kunsthal ved siden af, Svendborg

"Equality Wallpaper er et storskala collageværk , der strækker sig fra gulv til loft over kunsthallens 20 meter lange bagvæg. Værket kan beskrives som en kæde af begivenheder i en kontinuerlig udvidelse. Aspekter af værket kommenterer på geopolitiske problematikker, samt kunstens funktion i den lokale og globale kultur, med særligt henblik på kolonitiden, hvor forestillinger om identitet og baggrund spiller en central rolle."