VIDEOINTERVIEW: JOSEPHINE KYHN

Torsdag d. 16. januar 2014 åbnede vi Josephine Kyhn’s soloudstilling i I DO ART LAB. Udstillingen hedder “Openings” og markerer på flere måder starten på et nyt kapitel i det, at det er første gang, Josephine laver en soloudstilling, og da hun netop står overfor et miljøskifte, når hun flytter til tyskland for at studere et semester på HAW Hamburg.

Josephine er igang med at afslutte sin kandidat i visuel kommunikation på Det Kgl. Kunstakademis Designskole, og hendes univers af striber, mønstre, katte og planter er enormt illustrativt og fortællende. Det narrative bliver altid vægtet rigtig højt. I udstillingen har Josephine mest gjort brug af en akrylbaseret blæk, som giver hende de bedste forudsætninger for at skabe teksturer i overfladerne, hvilket sikre en god stoflighed i hendes værker. Josephine har også arbejdet med blyant, som på samme måde giver struktur i fladerne. Derudover har hun beskæftiget sig med serigrafi, som kræver en helt anden detaljegrad for at skabe samme udtryk.

JosephineKyhnOpenings-Agency.idoart.dk-043.jpg
JosephineKyhnOpenings-Agency.idoart.dk-056.jpg

Da Josephine var i Aarhus for at sætte sin udstilling op, lavede vi en lille video, som du kan se her. I videoen fortæller Josephine om sin baggrund, udstillingens temaer, og om hvorfor hun hedder Kyhn med y og ikke ü.

I DO ART Lab (1. august 2013 - 1. august 2014) var en midlertidig udstillingsplatform, i Mejlgade i Aarhus, styret af idoart.dk's redaktørere Rikke Luna & Matias.