DET ER MULIGT AT SKABE EN ANDEN VERDEN, MEN FØRST MÅ VI DRØMME DEN

Indtil d. 23. oktober forvandles palæhaven omkring Augustiana Kunsthal på Als til en portal mellem det overnaturlige og det romantiske. I udstillingen Sweet to Tongue – Sound to Eye indgår samtidskunsten en pagt med naturen og udfolder magiske og overtroiske fortællinger, og i videoen her tager kurator Sophia Luna Portra os med på en havevandring og fortæller mere om værkerne og tankerne bag.

“Jeg tror, der er nogle revolutionære potentialer i længslen. At længes efter noget andet, er også at forestille sig noget andet. At det faktisk er muligt at skabe en anden verden, men først må vi drømme den,” fortæller udstillingens kurator, billedkunstner Sophia Luna Portra. I sit arbejde har hun fundet inspiration i den romantiske, engelske havestil, hvor man aldrig ved, hvad der gemmer sig bag det næste hjørne, men den forføriske have rummer ikke blot trimmede rhododendronbuske og sjældne træer – den gemmer også på en underskov af mystiske væsner og overtroiske pagter.

Sweet to Tongue – Sound to Eye præsenterer værker af 12 etablerede og helt unge samtidskunstnere, der alle forholder sig til havens overnaturlige kræfter og drømmer med om andre, potentielle verdener.

De udstillende kunstnere er:
Stella Beling, Frederik Exner, Ava Samii, Noah Umur Kanber, Theodor Nymark, Marianne Hesselbjerg, Johanne Stoffersen, Alberte Harboe Westergaard, Rolf Nowotny, Martin Brandt Hansen, Kristoffer Bech og Lea Guldditte Hestelund.


Videoen i denne artikel er produceret for Augustiana – Kunstpark & Kunsthal af I DO ART Agency. I DO ART Agency er et kommercielt formidlingsbureau, som løser opgaver for kunstnere og kunstinstitutioner, men det er ikke muligt at betale sig til indhold på idoart.dk.