VENSKABER
Fotos af Victoria Salomonsen

Fotos af Victoria Salomonsen

Mit navn er Victoria. Jeg bor i en by lige uden for det københavnske område, hvor jeg er vokset op. I Lyngby er her både by, men også masser af natur som har haft stor betydning for min fotografering. I dagtimerne går jeg på Frederiksberg gymnasium og er hos min hest i Kokkedal. Ved siden af dét fotograferer jeg afsindigt meget.

Min interesse for fotografiet opstod i 2011, hvor jeg tog til Portugal med mine forældre. Mine forældre havde købt et lille digitalt Sony-kamera, som jeg lånte af dem, og jeg brugte det langt mere, end de gjorde. I Portugal fotograferede jeg de portugisiske heste og menneskene i områderne ved Lissabon mm. Da jeg kom hjem, så jeg, at resultatet var ret fint, og jeg begyndte at tage det lille kamera med på lange rideture i dyrehaven, hvor jeg filmede og fotograferede naturen fra hesteryg.

Portræt af mig | Foto af Mona Cordes.

Portræt af mig | Foto af Mona Cordes.

For nyligt begyndte jeg at fotografere analogt, da jeg ellers tog alt for mange billeder på mit Canon 600D. Jeg ville gerne lægge den vane fra mig, så jeg købte et lille Olympuskamera, og nu har jeg det altid i tasken, så jeg kan fange de øjeblikke, jeg gerne vil huske. Og så er det begrænset, hvor mange billeder man kan tage, når man betaler for både film og fremkaldelse.

Når jeg fotograferer, er det meget min mavefornemmelse, jeg lytter til. Mine billeder bliver taget impulsivt i den situation, jeg står i, og jeg planlægger derfor ALDRIG noget som helst, da mine planer for det meste går i vasken, eller billederne ikke er blevet, som jeg havde håbet på. Jeg slår simpelthen bare min hjerne fra og arbejder med det menneske, jeg står med. For mig er det rigtige billede, når man kan se, at der er en god forbindelse mellem personen, der bliver taget billeder af og fotografen – og endnu bedre hvis fotografen har hjertet på det rette sted. Personligt synes jeg også, at et billede virker rigtig godt, når der er en anelse erotik involveret. Det var Robert Mapplethorpes blomsterbilleder, der fik mig til at synes, at det kan være en vigtig indikator.

Billederne i denne ”serie” er personlige billeder, som jeg har taget af mine venner og lidt natur henover et par måneder (december 2015 til februar 2016). Der er ikke meget andet at sige, end at jeg holder meget af mine venner, alle hver især, og jeg vil gerne blive ved med at huske dem. Derfor tager jeg billeder af dem hele tiden. Jeg vil gerne blive ved med at fotografere. Jeg har intet specifikt ønske om, hvordan jeg vil fotografere endnu, men jeg vil bare gerne blive ved med det, da det gør mig så glad. Der ligger et par projekter i vente, som jeg håber på, at jeg kan starte på efter gymnasiet. Jeg vil blandt andet gerne bosætte mig lidt i Berlin og fotografere dér, da jeg holder meget af byen. Udover det, så vil jeg gerne studere fotografi og starte med at tage et semester på Fatamorgana, men jeg har ingen deciderede fremtidsdrømme endnu.

Hvis jeg må give et råd til andre unge fotografer, så er det at tage billeder hver dag. Det er lige meget, hvilket kamera du har, det er fuldstændigt lige meget om du holder billederne for dig selv, eller om du deler dem. Bare tag billeder og gerne hele tiden!

Fotos af Victoria Salomonsen

Fotos af Victoria Salomonsen

Victoria Salomonsen er fotograf og har bidraget til idoart.dk siden 2016.