NATURE PLASTIQUE

Plastik er et fascinerende materiale, med næsten uendelige brugsmuligheder. Det kan transformeres til alle former og farver, og benyttes i byggeindustrien såvel som i tekstil-industrien. Faktisk er plastik så fantastisk, at vi har fået et slags afhængighedsforhold til det og vendt det blinde øje til dette vidundermiddels bagside.

Plastik er et element, som er skabt af mennesket på ganske få år, og naturen har derfor ikke nået at udvikle mekanismer til at nedbryde det. Det er ligesom, hvis man kaster en bananskræl på jorden i Danmark; den vil nedbrydes utroligt langsomt, fordi den er langt vej hjemmefra og væk fra de tilsvarende mikroorganismer, der normalt sørger for omdannelsen. Udfordringerne med at få bugt på al den plastik er uoverskuelige, og der er endnu ikke nogle effektive strategier til at få vendt dette.

Afhængigheden og konsekvenserne af plastik udgør en modstridende dualitet, som er enormt stærk. Det er på den ene side utroligt smukt og på den anden side en stor trussel. Jeg har allerede brugt denne dualitet i min udstilling Human Nature, og jeg er bestemt ikke færdig med den. Til sommer, når der igen er god tid,  vil jeg tage et skridt videre og tilføre farver til mine motiver og forsøge at fange skønheden og fucked-up-heden i plastik-universet på én og samme tid.

Leh Poulsen (d. 1986) er illustrator og grafisk designer og har taget en kandidat med speciale i wayfinding og grafisk design ved Det Kongelige Kunstakademis Skole for Arkitektur, 2016. Leh har bidraget til idoart.dk siden 2015.