HUMAN NATURE

I starten af november har jeg min anden soloudstilling, som jeg har tegnet på siden foråret. Udstillingen er en samlet fortælling om begrebet ‘natur’, og om hvordan vi som mennesker taler om naturen. Deraf titlen på udstillingen Human – Nature, der skal forstås dobbelt, nemlig at det er den menneskelige natur, der definerer naturen.

I udstillingen sætter jeg bl.a. spørgsmålstegn ved, hvordan det egentlig kan være, at en mink er kategoriseret som invasiv art, hvorimod en kat er et kæledyr. Hvordan det kan være at én aflivet løve i zoo kan skabe forargelse jorden rundt, alt imens at flere millioner slagtedyr hver dag slagtes med glæde. Og hvorfor er en dæmning skabt af bævere et naturelement, mens en dæmning skabt af mennesker er et unaturligt element? Hvor går grænsen mellem, hvad der er natur, og hvad der er unatur?

19 illustrationer er det blevet til, ud af jeg ved ikke hvor mange, som har måtte lade livet undervejs – enten fordi den tekniske standart var for lav, eller fordi jeg måtte indse, at motivet, jeg havde i mit hoved, simpelthen bare skulle have været blevet derinde.

Udstillingen er på Vess i København med fernisering fredag d. 6. november. Alle er velkomne, og jeg håber, at der kommer en masse forbi og læser mine små historier og ser mine blyantsværker. Det fedeste jeg ved, er at lytte til folks kommentarer, associationer og holdninger, på godt og ondt, så jeg håber at se en masse af jer!

LEH POULSEN | HUMAN – NATURE
Fra d. 6.-8. november, 2015 | Fernisering d. 6. november, kl. 15-21
VESS | Öehlenschlægersgade 36, 1663 København V. | Facebook.

Denne lille gris har lige fået klippet sin hale af, men det er ok. Det er jo for dens eget bedste. Den bliver snart fjernet fra sin mor, men det er ok. Den får jo bare noget antibiotika imod det diarré, der opstår, når man bliver taget for tidligt fra.

Denne lille gris har lige fået klippet sin hale af, men det er ok. Det er jo for dens eget bedste. Den bliver snart fjernet fra sin mor, men det er ok. Den får jo bare noget antibiotika imod det diarré, der opstår, når man bliver taget for tidligt fra.

Jeg fik en mail fra en svensk kvinde, der bor i Manilla på Filippinerne. Hun fortalte mig, hvordan mine billeder mindede hende om livet dér, hvor fuglekvidder er blevet en sjælden delikatesse for sjælen, og hvor plastikaffald farver hverdagen sort.

Jeg fik en mail fra en svensk kvinde, der bor i Manilla på Filippinerne. Hun fortalte mig, hvordan mine billeder mindede hende om livet dér, hvor fuglekvidder er blevet en sjælden delikatesse for sjælen, og hvor plastikaffald farver hverdagen sort.

Leh Poulsen (d. 1986) er illustrator og grafisk designer og har taget en kandidat med speciale i wayfinding og grafisk design ved Det Kongelige Kunstakademis Skole for Arkitektur, 2016. Leh har bidraget til idoart.dk siden 2015.