DJK’S 3. ÅRS UDSTILLING 2012

I går, fredag d. 13. april 2012, tog vi ned i en baggård, i Mejlgade 32, hvor Det Jyske Kunstakademi‘s 3. årgang havde forvandlet de rodede værksteds- og atelierlokaler på skolen til en fin og meget varieret udstilling. “#3,” som udstillingen hedder, løber frem til d. 22. april, og vi kan kun på det stærkeste anbefale, at du tager forbi.

De sidste par måneder har de 11 studerende på kunstakademiets tredje årgang knoklet med at få udstillingen klar. Udstillingen, som skolens rektor, Jesper Rasmussen, påpegede til ferniseringen, er den ene af to “påtvungne” udstillinger i en kunststuderendes karriere. Den anden er naturligvis afgangsudstillingen, som i Aarhus afholdes på Aarhus Kunstbygning. Der var nu intet tegn på fremtvungen kreativitet at finde, og det var nemt at se at netop det personlige udtryk og den enkelte kunstners identitet og projekt er vægtet højt på en skole som DJK.

All photos by Rikke Luna & Matias © idoart.dk

All photos by Rikke Luna & Matias © idoart.dk

3.års udstillingen er en tradition på kunstakademierne og markerer et vigtigt holdepunkt i de studerendes udvikling. På det Jyske Kunstakademi bliver undervisningsmulighederne færre og færre i takt med uddannelsens forløb, og efter tredje år skal de studerende til at være meget mere selvstændige. Det er typisk på dette tidspunkt, at de fleste søger udveksling, og i dette tilfælde har vi helt sikkert med en gruppe kunstnere, der er klar til at flyve fra reden.

Jens Tormod Hejlskov Bertelsen | Niels Flade | Jakob Mølgaard Graversen | Aske A. Hvidtfeldt | Louise Haugaard Jørgensen | Morten Kromann | Cilla Leitao | Ragnhild May | Jesper Olsen | Beth Ramsey | Kristian Schrøder.

#3 – TREDJE ÅRS UDSTILLINGEN
Fredag d. 13. april til søndag d. 22. april 2012
Det Jyske Kunstakademi | Mejlgade 32-34 | 8000 Aarhus.
Mandag-fredag: 15.00-18.00 | Lørdag-søndag: 12.00-16.00

Niels Flade.

Niels Flade.

Ved at udstille min arbejdsplads prøver jeg at føre fokus hen på det processuelle. En udstilling er som regel et produkt båret af en lang proces, indeholdende en række fejlforsøg, en del overvejelser og tankemodeller, der er endt i blindgyder.
— Niels Flade.
Cilla Leitao.

Cilla Leitao.

Hvis det var et element, ville det være ild. Hvis det var en form, ville det være en cirkel. Den ene cirkel er kimen til den anden. Den anden cirkel er roden til den tredje. De er hinanden, og samtidig hinandens negativ. De er 1 og anti 2 og foreviget i 3.
— Cilla Leitao, “Cirkel Verden”.
Beth Ramsay.

Beth Ramsay.

Ragnhild May, “Fløjtspilleren (Komposition for fløjte + jernlunge)”.

Ragnhild May, “Fløjtspilleren (Komposition for fløjte + jernlunge)”.

Morten Kromann, “The road is the goal”.

Morten Kromann, “The road is the goal”.

Aske A. Hvidtfeld, “Peace, luck and economy” (The V sign).

Aske A. Hvidtfeld, “Peace, luck and economy” (The V sign).

Kristian Schrøder “(Konfabulator!, Testudo og væv).”

Kristian Schrøder “(Konfabulator!, Testudo og væv).”

Jakob Mølgaard Graversen.

Jakob Mølgaard Graversen.

Louise Haugaard Jørgensen.

Louise Haugaard Jørgensen.

Der er én drøm, som ofte er kommet igen – jeg kender den som noget, der er nært forbundet med selve søvntilstanden, som en indikator for den søvn, der har passeret mig: idet jeg kan huske, at jeg også havde denne drøm, da jeg var yngre, må jeg også have sovet dengang. Ellers husker jeg som sådan ikke søvnen.
— Louise Haugaard Jørgensen, “Lommen”.

Louise Haugaard Jørgensen’s “Lommen” er muligvis det værk, der fangede os mest på hele udstillingen. Hendes video er forunderlig og smuk, og den fortjener (på trods af at videoer kan være svære at opleve på udstillinger), virkelig fuld opmærksomhed. Hvis det var muligt, havde vi selvfølgelig postet hele hendes video her. Vi krydser fingre for, at muligheden kommer på et tidspunkt, så jer der ikke kan nå forbi, alligevel kan opleve dette fantastiske værk.

Jens Tormod Hejlskov Bertelsen.

Jens Tormod Hejlskov Bertelsen.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.