UDSTILLING I EN BUNKER

Måske har nogle af jer fulgt med i vores tur til Berlin, hvor vi den seneste uges tid har befundet os, i jagten på inspiration og nye kunstoplevelser. Der nede var vi nød til at åbne øjnene ekstra op og gå på eventyr uden helt af vide, hvor vi ville blive ført hen. Nu er vi tilbage i Danmark, dog ikke mindre eventyrlystne, og måske var det netop det, der førte os her til.

Vi faldt, ret tilfældigt, over en lidt flosset hjemmeprintet plakat, da vi i går var forbi Kunstakademiet i Aarhus, for at se udstillingen ”Anonymous Drawings,” og vi besluttede os derfor for at følge sporet videre. De tre piger Cilla Leitao, Ragnhild May og Sara Willemoes Thomsen, som alle studerer ved Det Jyske Kunstakademi på 3. år, har siden d. 1. februar haft åbnet op for to mindre beskyttelsesrum, som ellers normalt er gemt godt væk bag en tennisklub ved kystvejen.

Her udstiller de sammen, gennem februars første 20 dage, en række værker, som de specielt har skabt til projektet. I bunkerens kuppelformede rum har der foreløbigt været udstillet skulpturer, lydinstallationer og senest (da vi var forbi) tonsvis af små utrolige tegninger og collager på et væld af forskellige gamle papirlapper. Prikken over i’et er selvfølgelig rummet med de rå vægge, og den hemmelighedsfulde stemning, som stedet har over sig. Vi er lykkelige over at have fundet vej her til, og for at lære mere har vi spurgt ind til tankerne bag udstillingen. Læs med her under:

“Vi ville lave en udstilling sammen. Ikke en udstilling der skulle opsummere en længerevarende arbejdsproces, men derimod en udstilling i konstant bevægelse og med varierende form. Udstillingsforløbet kan bedst beskrives, som en kontinuerlig række af æstetiske forhandlinger mellem rummene, mellem værkerne samt os i mellem, ikke mindst. For os handlede det 'at lave en udstilling' mest om det potentielt potente i at arbejde sammen, gå på kompromiser og forsøge at nærme sig hinandens forståelse af kunst og verden. Idéen om at afkorte forløbet mellem opbygning og udstilling af værket er vigtig. Der tænkes på en anden måde, når intuition og spontanitet afgør de æstetiske forhandlinger, som vi gerne ville vise frem.

Vi havde i længere tid gerne villet lave en udstilling sammen, da meget af vores kunst peger lidt i samme retning. Vi har tit snakket om forståelse af kunstens potentiale, og hvad kunst kan gøre i verden. Efter i et stykke tid at have søgt efter rum til vores udstilling, faldt vi over de kuppelformede beskyttelsesrum. Vi fascineredes af stemningen, akustikken og betonvæggenes stoflighed, for i valget af udstillingsrum var det afgørende for os, at finde et rum, der i sig selv bad en atmosfære, der var anderledes end den, man oftest ser kunst i.

Siden d. 1. februar har vi haft vores daglige gang i beskyttelsesrummene, hvor vi har bygget op, pillet ned og passet udstillinger, diskuteret og snakket i den æstetiske forhandling mellem værker og mennesker, og fået luftforandring i vinterkulden.”

På forløbets sidste dag, d. 21. februar 2012, kolliderer udstillingen med en koncertaften, opført af de samme tre kunstnere. Koncerterne starter klokken 18.00. Efter udstillingen vil der komme et katalog bestående af dokumentation fra alle udstillingerne, samt tekst og billeder fremstillet under forløbet. Med dette indlæg opfordrer vi dig stærkt til at tage et smut forbi den lille bunker i Aarhus, mens udstillingen stadig er der, og ikke mindst til selv at åbne op for din indre eventyrer og gå på opdagelse. Der gemmer sig helt sikkert masser af små skatte der ude rundt omkring, måske tættere på dig, end du aner.

Udstillingsprogram:
Første udstilling: D. 01.-03. feb. 2012 | Åbent fra kl. 16-18
Anden udstilling: D. 05.-07. feb. 2012 | Åbent fra kl. 16-18
Tredje udstilling: D. 09.-11. feb. 2012 | Åbent fra kl. 16-18
Fjerde udstilling: D. 13.-15. feb. 2012 | Åbent fra kl. 16-18
Femte udstilling: D. 17.-19. feb. 2012 | Åbent fra kl. 16-18
Koncert: D. 21. feb. 2012 | Åbent kl. 18-?

Bunkeren ved tennisklubben, Sandgravvej 7, 8000 Århus C | Facebook.

Fotos af Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.