COVID-19: DELE AF KUNSTSCENEN LUKKER NED IGEN

COVID-19: DELE AF KUNSTSCENEN LUKKER NED IGEN

Så skete det igen. I går, mandag d. 7. december, trådte statsminister Mette Frederiksen frem på skærmen og erklærede endnu en runde af corona-lockdown for bl.a. kulturinstitutioner i 38 af landets kommuner herunder Aarhus, Odense og København.

I dag, tirsdag d. 8. december, er det dermed sidste åbningsdag for en række kunstmuseer, kunsthaller og udstillingssteder – en nedlukning der indtil videre vil gælde frem til d. 3. januar i det nye år.

I denne artikel vil vi løbende forsøge at skabe et overblik over de forskellige kunst- og kulturtilbud, som du kan tage brug af, imens vi venter på igen at kunne besøge alle de fantastiske udstillinger rundt omkring i landet.

Vi ved, at denne nedlukning igen vil påvirke rigtig mange kunstnere og kunstfagliges arbejde. Alle jer sender vi hermed massevis af gode tanker.

Opdatering, Torsdag d. 10. december:
Torsdag d. 10. december besluttede myndighederne at udvide restriktionerne til at dække yderligere 31 kommuner. Den nye lockdown gælder fra 11. december, kl. 16 og frem til d. 3. januar, 2021.

Dermed omfatter de skærpede tiltag nu følgende dele af Danmark:

  • Region Hovedstaden (Bornholms Kommune undtaget)

  • Hele Region Sjælland

  • Hele Region Midtjylland

  • Vejle, Fredericia og Middelfart kommuner i Region Syddanmark

  • Større danske byer: Odense og Aalborg kommuner

Opdatering, Tirsdag d. 15. december:
Tirsdag besluttede regeringen at lukke de resterende af landets i alt 98 kommuner ned. Restriktionerne gælder fortsat frem til d. 3. januar, 2021.


SIDSTE ÅBNINGSDAG, TIRSDAG D. 8. DECEMBER, 2020:

Til jer der er så heldige at kunne nå forbi en (eller måske endda flere) udstillinger på denne sidste åbningsdag, kommer her åbningstider (nogle forlængede) for tirsdag d. 8. december, 2020.

Vi kan f.eks. anbefale Heksejagt på Kunsthal Charlottenborg samt Kunstnernes Efterårsudstilling og Michael Würtz Overbecks The Void på Den Frie. Og så ville vi ønske, at vi kunne være nået forbi Overgaden, hvor Kim Richard Adler Mejdahl og Iselin Toubro netop havde åbnet to nye udstillinger samt Samara Sallams This Is Why We Cried på Museet for Samtidskunst.

Museer og udstillingssteder, der allerede er lukket:
Copenhagen Contemporary, Den Hirschsprungske Samling, Gammelgaard, Kunsthal Aarhus, Munkeruphus og Willumsens Museum.

Find vores anbefalinger til kunstoplevelser i kalenderen her.


OPLEV KUNSTEN hjemmefra (Opdateres):

  • Arken: Arken Hjemmefra

  • Kunstnernes Efterårsudstilling:
    Følg med på fx. Instagram, hvor du bl.a. kan se videoomvisninger og billeder af samtlige værker fra årets KE.

  • Statens Museum for Kunst: SMK Hjemmefra



Rikke Luna Filipsen (f. 1988) og Matias B. Albæk (f. 1988) er kunstformidlere. De stiftede idoart.dk i 2011, og udover at bidrage med artikler, interviews og essays, fungerer de som mediets redaktører. De driver desuden formidlingsbureauet I DO ART Agency samt forlaget I DO ART Books.