0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "SMUDGE CLEANSE"


  • KVIT Galleri, København Blågårdsgade 31C, st. th. København, 2200 Denmark (map)
Poster.jpg

Pressemeddelese, maj 2018

Den norske kunstner Pia Eikaas har fået frit spillerum til at skabe denne eksplosion af en udstilling i Kvit Galleri under Art Week 18. 28 unge danske og internationale kunstnere er inviteret til at fylde alle rum, gaden udenfor og nærmiljøet rundt med værker og musik.

Smudge Cleanse er et eksponentielt voksende kaos, der breder sig ud og overtar Kvits vægge, loft og kælder, samt deler af Blågårdsgade nogle dage i maj.

Gisa Pantel, Moa Alskog, Henriette Heise, Lea Guldditte Hestelund, Claus Haxholm, Ingrid Forland, Christine Overvad Hansen, Kah Bee Chow, Birk Bjørlo, Bjarke Jepsen, Karl Isakson, Rune Bosse, Kristian Byskov, Finn Naur Petersen, Kasper Hesselbjerg, Jonas Frederiksen, Anna Ørberg, Henning Lundkvist, Esben Gyldenløve, Mette Clausen, Lucas Wichmann Melkane, Anna Nora Fischer, Vebjørn Guttormsgard Mølleberg, Margarita Del Carmen, Anna Moderato, Xenia Xamanek Lopez, Owen Griffiths og Fern Thomas.

Claus Haxholm.

Claus Haxholm.

De 28 kunstnere vil sammen med kuratoren vil være til stede i en åben installeringsprocess og udstillingsperiode. Kunstnerne opfordres til at lave værker der spreder sig ud i byrummet, værker der undersøger og går i dialog med lokalområdet og på den måde de også de lokale beboere. Kuratoren og Kvit Galleri ønsker at skabe et miljø omkring udstillingen ved at holde performances, oplæsninger, og holde døren åben, byde på et glass og invitere byen ind. Et tilbud der er åbent og gratis, og som vil være med til at skabe en positivt inkluderende situation med samtidskunst på højt niveau. Projektets titel er hentet fra et værk af den amerikanske kunstner Jeanine Olesen, der omhandlet at rense en række steder i New York for dårlige energier, en gigantisk smudge stick blev lavet og båret rundt i New York til steder som blandt andet Wall Street.

Om kuratoren: Pia Eikaas f. 1985 (NO) har en MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne. Hun har blant annet utstillet på Parallel Vienna (AT), Gallery Reinhardt Hauff (DE), Unge Kunstneres Samfund UKS (NO) og performet på Sørlandets Kunstmuseum SKMU (NO), MOMA PS1 (USA) og Værelset (DK)

Fernisering: d. 25. maj, 2018, kl. 17 (en del av CPH Art Week sit officielle program).
Der vil være en performance af Anne Nora Fischer til ferniseringen.
Udstillingsperiode: d. 25. maj - 15. juni, 2018.

Bjarke Jepsen.

Bjarke Jepsen.

Kasper Hesselbjerg.

Kasper Hesselbjerg.

Esben Gyldenløve.

Esben Gyldenløve.

Kristian Byskov.

Kristian Byskov.

Gisa Pantel.

Gisa Pantel.

Anne Nora Fischer.

Anne Nora Fischer.


Kvit Galleri er etableret af de to kunstnere Ingjerd Heggem Nergaard og Astri Styrkestad Haukaas, der deler ønsket om at skabe et vindue til udstilling af ung samtidskunst. Lokalerne fungerer som dynamiske rum der ikke er limiteret af de konventionelle grænser mellem hver enkelt kunstart, og har huset visuel kunst, performance, musik og literatur. De to stiftere er begge aktive kunstnere og er drevne af en ambition om at eksponere dem alle og dermed udforske de mange synergier der kan opstå imellem dem.

Earlier Event: May 25
NANNA RIIS ANDERSEN "FILLINGS"
Later Event: May 25
GRUPPEUDSTILLING "WINDOWLICKER"