0
0
Back to All Events

NANNA RIIS ANDERSEN "FILLINGS"


  • Møstings Hus, København Andebakkesti 5 Frederiksberg, 2000 Denmark (map)
Nanna Riis Andersen.

Nanna Riis Andersen.

Pressemeddelelse, maj 2018

Med udgangspunkt i kroppens hulrum, passager og kanaler har kunstner Nanna Riis Andersen skabt de tegninger og skulpturer, der i denne periode udfylder Møstings Hus’ udstillingslokaler. Kunstneren undersøger de kropslige hulrum som form og funktionel tomhed – som pladsholder og livgivende passager for væske, blod, luft og føde.

Nanna Riis Andersens tegninger såvel som skulpturer mimer en form for organisk masse, der vækker associationer til muskelfibre, blodårer og organisk væv. Skulpturerne af materialer som aluminium, keramik, gips, metal og silikone har ansigtets hulrum som referenceramme: bihuler, pandehuler, mundhuler er trukket ud af helheden og bearbejdet, så de danner en form for abstrakte indre portræt. Der er en vedvarende spænding og vekselvirkning i Nanna Riis Andersens kunst mellem modsætningsparret tæthed og tomhed.

Nanna Riis Andersen.

Nanna Riis Andersen.

Vi mødes konstant af krav og ideer om, hvordan kroppen skal behandles, optimeres og se ud. Vores kroppe befinder sig i et grænsefelt mellem det kosmetiske og funktionelle, og det er dette grænsefelt, som Riis Andersen undersøger og udfordrer gennem hendes kunstneriske praksis. Det er blandt andet synligt i flere af udstillingens skulpturer, der tager udgangspunkt i kroppens møde med en verden af objekter og inddrager kirurgiske instrumenter, proteser og andre hjælpemidler, som er formgivet efter menneskekroppen. Hvis man splitter kroppen ad og fritlægger delene, vil man så kunne se dem som rene enheder uden at have forudindtagede ideer om, hvad der er og bør være?

Diskussionen om hvorvidt kroppen er noget vi er, eller noget vi har, er fortsat aktuel.

Udstillingen ”Fillings” er en forførende undersøgelse af vores indre, kropslige landskab. I undersøgelsen af forholdet mellem det fysiske og abstrakte stiller Nanna Riis Andersen sig spørgende over for herskende ideer om det kropslige og skaber værker, der taler til en kropslig bevidsthed fremfor intellektet.

Nanna Riis Andersen.

Nanna Riis Andersen.

Om kunstneren: Nanna Riis Andersen (f. 1985) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2007-2012 og på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2010-2011. Af tidligere udstillinger kan nævnes: ”Mouth”, Den Nordiske Ambassade, København (2017), JCE Biennale, Amadeo de Souza-Cardoso Municipal Museum, Amarante (2017), JCE Biennale, Museo de l’Empordà, Figueres (2017), JCE Biennale, Vrå (2016) JCE – Biennale d’art contemporain, Le Beffroi, Montrouge (2015) og ZIMMER FREI, Koldinghus (2014). Hun modtog i 2012 Det Jyske Kunstakademis Hæderslegat.

Fernisering: Fredag d. 25. maj, 2018, kl. 17-19 (mere info nedenfor).
Udstillingsperiode: d. 26. maj – 1. juli 2018
Åbningstider: Tir. - søn: 11 - 16 (man. lukket). Fri entré.

Udstillingen er støttet af Statens Værksteder for Kunst, Statens Kunstfond og Grosserer L. F. Foghts Fond.


ARRANGEMENTER I UDSTILLINGSPERIODEN

FERNISERING OG VOKALPERFORMANCE
V. VOKALENSEMBLET IKI

Fredag d. 25. maj, 2018 kl. 17-19.
Fri entré, ingen tilmelding.

Udstillingen åbnes med tale ved udstillingsinspektør Kristine Frahm og en improviseret vokalperformance ved det prisbelønnede vokalensemble, IKI. Når det nordiske ensemble går på scenen, er stemmen det bærende instrument og alt er improviseret. Denne aften er det Nanna Riis Andersens værker, der fungerer som sangernes samtalepartnere.

WORKSHOP FOR BØRN/FAMILIER (8-11 år)
V. KUNSTNER NANNA RIIS ANDERSEN

Lørdag d. 16. juni, 2018 kl. 10-14. Gratis.
Tilmelding nødvendig, max 15 deltagere: info@moestingshus.dk

Denne dag er der helt unikt mulighed for at arbejde sammen med den udstillingsaktuelle kunstner om at skabe egne små skulpturer, der kan afhentes efter dagen.