VIBE BREDAHL "SPOR"

Indtil d. 30. juni præsenterer billedkunstner Vibe Bredahl (f. 1974) sin udstilling Spor på kunsthallen Augustiana på Als. I denne film kan du få et indblik i Vibes praksis, materialer og processer, og komme inden for i hendes atelier, der ligger midt i en gammel stald, omgivet af heste, grise, geder og får.

Fra hun var fem år gammel vidste Vibe Bredahl, at hun skulle være kunstner, og allerede som helt lille drømte hun om at indrette et værksted i sine forældres stald, så hestene kunne kigge ind af vinduet, mens hun arbejdede. Efter sin uddannelse fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2000 har hun boet flere år i bl.a. Beijing og Berlin, men roen og fordybelsen har hun altid fundet i det nordsjællandske marklandskab, hvor hun er vokset op. Nu er hun vendt tilbage til sine forældres gård, har realiseret sin barndomsdrøm og udarbejder sine værker tætforbundet med dyrene og naturen omkring sig.

Til udstillingen Spor har Vibe nøje undersøgt Augustianas historie og arkitektur, med et særligt fokus på de adelige kvinder der har boet i palæet; prinsesse Louise og Louisa Augusta. På næsten arkæologisk vi har hun skabt en stedsspecifik installation af naturfarvede gardiner, asken fra en afbrændt halmskulptur, hestespor med spirende irisblomster, jord fra hertugfamiliens tidligere køkkenhave, forgyldte kaninlorte, en ituslået vase og andre spor fra noget, som var engang. Hør Vibe fortælle mere om sit arbejde i filmen her:

Læs mere og se en billedserie fra Vibe Bredahls udstilling her. Spor kan opleves på Augustiana – Kunstpark & Kunsthal til og med d. 30. juni, 2023.


Videoen i denne artikel er produceret for Augustiana – Kunstpark & Kunsthal af I DO ART Agency. I DO ART Agency er et kommercielt formidlingsbureau, som løser opgaver for kunstnere og kunstinstitutioner, men det er ikke muligt at betale sig til indhold på idoart.dk.