0
0
Back to All Events

SØREN KRAG "ENUMA ELIS" & "KIRSTEN ASTRUP "UROLIGE HJERTE"


  • Anton Rosen Huset, Samsø Anton Rosen Plads 3 8305 Samsø Danmark (map)
Kirsten Astrup.

Kirsten Astrup.

Pressemeddelelse, juli 2019

Banebrydende samtidskunst i Anton Rosen Huset

D. 20. juli åbner udstillinger af to af dansk kunsts banebrydende unge kunstnere, der på hver sin måde fornyer samtidskunstens udtryksform.

Søren Krag “Enûma Eliš“

Under den fremmedartede titel Enûma Eliš viser Søren Krag i underetagen en serie på tre tekstiler produceret ved hjælp af digital jacquard vævning. Titlen henviser til den babylonske skabelsesmyte af samme navn og betyder noget i retning af "Dengang foroven" og udgør de første ord i det omfattende epos. I Krags visuelle fortolkning af myten fremstår hvert af de tre værker som allegorier over skabelsesforløbets tre faser; Kaos, kamp og orden.

Søren Krag.

Søren Krag.

Søren Krag (f. 1987) er i dag bosat i Bergen og uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (2015) og kunstakademiet i Bergen (MFA,2019). Nylige udstillinger inkluderer: Pix Romana, Udstillingsstedet Sydhavn Station, København; Speaking Volumes, KH7artspace, Århus; Deux Millefleurs / Two Thousand Flowers, Hordaland Kunstsenter, Bergen; with eyes closed, call me, Bergen Kunsthal. Desuden er han udtaget til at deltage i den europæiske samtidskunst biennale Jeune Création Europeenne (JCE) i 2019-21.

Kirsten Astrup “Urolige hjerte”

På første sal fortæller Kirsten Astrup en historie med helt andre virkemidler. Urolige hjerte er en film, som forener performance og musik med politisk satire. Kunstneren beskriver selv værket som en ’filmkabaret’. Via ni tableauer, befolket af en lang række kulørte karakterer, tager filmen os på en musikalsk og visuel tidsrejse ind i dansk jernbanekultur og danner undervejs et billede af et nationalt fællesskab i opløsning. Filmen er inspireret af en række revyer, som en gruppe togstewardesser opførte i kølvandet på en strejke i 1992, og bygger på et omfattende researcharbejde foretaget af kunstneren sammen med hendes samarbejdspartner Maria Bordorff. Musikken til Urolige hjerte er komponeret af Kirsten Astrup selv. Den 20. juli kl. 16 fortæller Kirsten Astrup og Maria Bordorff om filmens tilblivelse og deres rejse gennem DSB og togstewardessernes historier.

Kirsten Astrup (f. 1983) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler (MfA, 2017) og Kunstakademiet i Oslo (BfA, 2012). Sammen med Maria Bordorff er hun aktuel med en soloudstilling på Munchmuseet i Oslo. Kirsten Astrup har modtaget en række af priser og legater fra både ind- og udland. Alene i 2019 modtog hun Akademirådets Franciska Clausen medalje og sammen med Maria Bordorff Remmen Fondens Kunstpris. I 2018 modtog hun Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat.

Udstillingerne er skabt på initiativ af Samsø Kommunes Billedkunstråd.

Fernisering: Lørdag d. 20. juli, kl. 15-17.
Periode: 20. juli – 30. august 2019.
Åbningstider: Mandag-torsdag: kl. 10-16, fredag: kl. 10-14.