0
0
Back to All Events

"FRA HAVBUND TIL GROBUND – EN STÆVNFIGUR BLIVER TIL"


  • Svartlöga (OXER), Fregathavnen, Ebeltoft S. A. Jensens Vej 2 Ebeltoft, 8400 Denmark (map)
Havbund

Pressemeddelelse, juli 2019

Fra havbund til Grobund
– En stævnfigur bliver til

Fra havbundens mørke høstes inspiration, som fletter maritim kultur og samtidskunstens metoder sammen.

D. 15. juli sejler udstillingsplatformen OXER, ombord på skibet Svartlöga, til Ebeltoft Færgehavn. Med ombord er materialer til at gennemføre en ny galionsfigur i pileflet til Svartlögas stævn.

I et samarbejde med Grobund byggefestival, de kunstnerdrevne udstillingssteder Organon og Ved Siden Af, vil OXER eksperimentere med betydning og udformning af galionsfiguren.

Foto: Dina Lundvall Nielsen.

Foto: Dina Lundvall Nielsen.

I en workshop på Grobund byggefestival vil OXER lede en kreativ proces, der skaber indblik i billedkunstens formgivning, tankemønstre og metoder. En galionsfigur besjæler et skib og tematikker som død og genfødsel gennem den skabende kraft og kunstens evne til at aktiverer forskellige perspektiver i tid, sted og rum, er omdrejningspunkter for projektet.

Figuren er en midlertidig lysinstallation ombord og kan opleves fra Fregathavnens kaj fra d. 22. juli og frem til d. 5. august, 2019.

Medvirkende kunstnere:
Lea Momberg, Nanna katharina Jensen, Sara Grønborg, og Dina Lundvall Nielsen, alle uddannet ved Det Fynske kunstakademi, og Taika Louhivuori uddannet ved Helsinki Academy of Fine Arts.

OXER er en kunstnerdrevet udstillingsplatform ombord på skibet Svartlöga.