0
0
Back to All Events

HUMA BHABHA "LEOCHICOSPEEDY"


  • BORCHs Butik, København Bredgade 22, kld. København, 1260 Denmark (map)
Huma Bhabha, Leochicospeedy, 2016 (fotogravure, syrelavering, 88,5 x 60 cm). BORCH Editions.

Huma Bhabha, Leochicospeedy, 2016 (fotogravure, syrelavering, 88,5 x 60 cm). BORCH Editions.

Pressemeddelelse, februar 2019

Huma Bhabha er født og opvokset i Pakistan. Som ung tog hun til USA for at gå på Rhode Island School of Design. Trods en stærk tilknytning til hendes hjemland har hun boet i USA lige siden.

Huma Bhabhas kunstneriske univers er fyldt med kulturelle referencer, der også peger udenfor den vestlige kultur, blandt andet til Pakistan. Både Karachi og New York har haft stor indflydelse på Bhabhas værker. Til at skildre aktuelle temaer som krig, kolonialisme, andethed og eksil finder Bhabha inspiration i både fortiden og samtiden, ofte med udgangspunkt i populærkulturelle referencer.

Groteske figurer materialiseres enten på papir eller som skulpturelle former. Hun samler materialer som ler, tråd, flamingo, kork og mursten i mørke, tætte skulpturer, der skifter mellem figuration og abstraktion. I 2018 blev Bhabha inviteret til at udføre den årlige Roof Garden Commission på taget af Metropolitan Museum of Art, New York. Udstillingen bestod af to monumentale bronzeskulpturer under titlen We Come in Peace, som refererer til sci fi-filmen The Day the Earth Stood Still fra 1951.

Bhabha er især kendt for sine skulpturer men arbejder også med fotografi, collage, tegning og grafik. Hun går til grafikken med den samme taktile sensibilitet, som når hun arbejder skulpturelt.

I BORCHs Butik viser vi bl.a. dybtryks serien Leochicospeedy, som består af mørke, ekspressive portrætter udført som ætsning og fotogravure. Det er kendetegnende for Bhabha at bruge fotografisk materiale som grundlag for sine tegninger. Ofte er fotografierne taget i Pakistan.

Bhabhas brug af fotografisk materiale peger ikke på en bestemt fortælling, men fungerer som et underliggende tvetydigt spor. De underliggende billeder i Leochicospeedy er af tre legende hunde: Leo, Chico og Speedy, der tilhørte kunstnerens afdøde bror. Forstørrede detaljer fra disse fotografier danner baggrund for Bhabhas karakteristiske skitser af dæmonlignende figurer.

Huma Bhabha (f. 1962 i Karachi, Pakistan) bor og lever i Poughkeepsie, NY. Har studeret på Rhode Island School of Design, RI (BFA) og Columbia University, NY (MFA). Bhabhas værker indgår i flere museumssamlinger, herunder Centre Pompidou, Paris, The Saatchi Gallery, London, The Museum of Modern Art, New York og The Whitney Museum of American Art, New York.

Udstillingsperiode: d. 9. februar - 20. marts, 2019.
Åbningstider: Tirsdag-Fredag kl 12-18, Lørdag kl 11-16.

Earlier Event: February 8
MADS ANDREAS ANDREASSEN "BATSHIT HORNDICK"
Later Event: February 9
LONE HAUGAARD MADSEN "RUM#356"