0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "KODAK"


  • KUNSTHAL ved siden af, Svendborg Frederiksø 18A, 1. Sal Svendborg, 5700 Denmark (map)
Camilla Rayman,  189 Days of Order and Control,  2015.

Camilla Rayman, 189 Days of Order and Control, 2015.

Karl Isakson,  TOGETHER BY ONESELF (OBSCURA STREETVIEW),  2016.

Karl Isakson, TOGETHER BY ONESELF (OBSCURA STREETVIEW), 2016.

Pressemeddelelse, 27. september 2017

Mia Line, Emil Rønn Andersen, Emilie Kjær, Camilla Reyman, Fie Tanderup, Émile Sadria og Karl Isakson

"A photograph looking down on a green shirt. Chlorine penetrating the surface, reaching inside the image. Two holes in a wooden box resting on my shoulders. The larger hole allows my head to enter, while the smaller hole is covered by a glass-lens. Outside turned upside down, covering the inside of the box. Collects information, remembers nothing." – Karl Isakson.

KODAK er en gruppeudstilling, som stiller skarpt på fotografiet som medie. Udstillingen sætter fokus på fotografiet i samtidskunsten og viser værker der på forskellig vis viser eller bryder med den gængse opfattelse af hvad mediet er og kan. Udgangspunktet for udstillingen er at skabe et komplekst og nuanceret portræt af fotografiet som kunstnerisk materiale og medie. Vi har derfor inviteret en række kunstnere der alle har det tilfælles at fotografiet indgår som en del af deres kunstneriske praksis.

Kunstnernes tilgang til arbejdet med fotografi er vidt forskellige, både i forhold til materialet, koncepter, installation, dogmer mv. Udstillingen kommer på den måde rundt om mange facetter af den kunstneriske praksis set igennem det fotografiske materiale og danner som helhed et mikstur af tematikker og arbejdsprocesser der blandt andet kommer omkring;

Fotografiets tilblivelse i samspil med afprøvede teknologiske principper. Fotografiet som poetisk materiale. Fotografiet som middel til at skabe forbindelser mellem geografisk spredte lokationer. Fotografiet som et stillbillede fra en film, som ikke eksisterer. Fotografiets sandhedsværdi. Fotografiet som visuel geometrisk data over hverdagsgøremål og tanker. Fotografiet som middel til at indfange folder. Fotografiet som middel til dokumentation af opstillede virkeligheder m.v.

Mia Line,  Ridges and depressions , 2017.

Mia Line, Ridges and depressions, 2017.

Mia Line (1984) Studerer MFA på Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Bor og arbejder i København.

Emil Rønn Andersen (1986) Har en BFA fra Malmø Art Academy og afsluttede sin MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (Billedkunstskolerne) i 2015.

Emilie Kjær (1986) Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (Billedkunstskolerne) i 2014.
Bor og arbejder i København.

Camilla Reyman (1981) Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013.
Bor og arbejder i København og på Møn.

Fie Tanderup (1972) Uddannet fra Det Jyske Kunstakademi 2002 samt studier ved Litteratur, Æstetik og Kultur, Aarhus Universitet 2004.

Émile Sadria (1986) Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Skolen for Tidsbaserede Medier (v. professor Gerard Byrne) 2014. Har desuden studeret på Les Beaux Arts De Paris.
Bor og arbejder i København.

Karl Isakson (1983) Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (Billedkunstskolerne) i 2015.
Bor og arbejder i Malmö. 

Fie Tanderup,  “Hun satte sig altmuligt i hovedet"  (50x50cm, c-prints).

Fie Tanderup, “Hun satte sig altmuligt i hovedet" (50x50cm, c-prints).

Fernisering: Lørdag d. 7. oktober 2017, kl. 15-19. | Facebook event
Åbningstider: Torsdag: 15-18, lørdag/søndag: 12-16

www.kunsthalvedsidenaf.com