0
0
Back to All Events

CAMILLA THORUP "DØREN ÅBNER INDAD"


  • Horsens Kunstmuseum, Horsens 2 Carolinelundsvej Horsens, 8700 Denmark (map)
Camilla Thorup "Skrædderstilling" (stentøj, H28cm), 2016.

Camilla Thorup "Skrædderstilling" (stentøj, H28cm), 2016.

Pressemeddelelse

Horsens Kunstmuseum slår dørene op til museets første udstilling med Camilla Thorup med udstillingen ’Døren åbner indad’. Udstillingen fører os ind i et kunstnerisk univers befolket af stiliserede og geometriske menneskefigurer, hvis kroppe danner relationer, former og mønstre.

Udstillingen byder på malerier, tegninger og keramiske skulpturer, der på kryds og tværs peger på en række fælles fortællinger. Motiverne er oftest menneskefigurer, der er fastfrosne i en bevægelse. De indgår i fysiske relationer, hvor de for eksempel løfter eller griber fat i hinanden. Med deres store, mandelformede øjne og stærke symmetri kan figurerne associere til Det gamle Egyptens gudebilleder.

Det er en væsentlig pointe for Camilla Thorup, at menneskene er anonyme figurer frem for genkendelige individer: ”Jeg lader figurerne være enkle og neutrale i udtrykket, så de bibeholder en vis åbenhed, både i forhold til ydre karakteristika som køn, race, alder og i forhold til den sindstilstand, de er i. På den måde forbliver de også åbne overfor den, som kigger på.”

Camilla Thorup "Hoved på skrå" (stentøj H30cm), 2016.

Camilla Thorup "Hoved på skrå" (stentøj H30cm), 2016.

Foruden menneskefigurer udgør huse et gennemgående motiv hos Camilla Thorup. Disse fremstår ligesom menneskene nærmest demonstrativt enkle. Begge dele virker som en slags hylstre om det liv, der udspiller sig under overfladen. På denne måde leger Camilla Thorup med modsætninger mellem kendt og velkendt, nærvær og fravær, det personlige og det upersonlige.

Horsens Kunstmuseum erhvervede sit første værk af Camilla Thorup i 2009 og har siden føjet flere værker til samlingen. Vi glæder os over nu at kunne præsentere museets publikum for et bredere udsnit af Camilla Thorups arbejde. Udstillingen vises frem til den 18. januar 2018. I forbindelse med udstillingen inviterer museet til offentlig omvisning søndag den 8. Oktober kl. 13.00.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond

Biografi
Camilla Thorup (f. 1976) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2008. Hun har været medstifter af galleriet ’Førstetilvenstre’ og udstillingsinitiativet Andetprojekt og kurateret flere gruppeudstillinger blandt andet i shoppingcenteret Field’s og i en kolonihave.

Fernisering: Lørdag d. 7. oktober 2017, kl. 14.00.

Earlier Event: October 6
VOLDEMARS JOHANSONS "THIRST"
Later Event: October 7
GRUPPEUDSTILLING "KODAK"