0
0
Back to All Events

KRISTINA JAKOBSEN, SIAN KRISTOFFERSEN & JON ERIK NYHOLM "MEDITATION OVER EN METAMORFOSE"


  • Til Vægs, København Lundtoftegade 9 København, 2200 Denmark (map)
Still fra værk af Jon Erik Nyholm.

Still fra værk af Jon Erik Nyholm.

Pressemeddelelse, juni 2018

I uendelige strømninger ses forvandlingens væsen. Langsomme bølger ændrer former. Udskifter strukturer. I ekstase transcenderer ånden. Trancetilstanden viser vejen mod det udødelige. En guddommelig skikkelse tager form af ensomme rovdyr. Med larmende spor i mørket.

Intet forsvinder. Alt er til stede.

Forvandlingen er en tilstand. I viser forvandles karakteren af dæmoniske kræfter. Og skiftet peger mod undergangen. I eventyret er forvandlingen lys. En åbenbaring. Det sande jeg træder ud af sin ham.

Meditation over en Metamorfose er en gruppeudstilling af Kristina Jakobsen, Sian Kristoffersen og Jon Erik Nyholm. Jon Erik Nyholm, arbejder til dagligt i grænselandet mellem grafik og maleri mens Sian og Kristina begge arbejder med installation og skulptur. I udstillingen i Lundtoftegade mødes de tre forskellige kunstnere gennem videomediet. Over forvandlingen.

Stills fra værk af Sian Kristoffersen.

Stills fra værk af Sian Kristoffersen.

Sian Kristoffersen (f. 1969) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2007 og Glasgow School of Art i 2004. Hun har udstillet både nationalt og internationalt herunder USA, Mexico, England, Tyskland og Sverige. Sian arbejder med installation, herunder blandt andet video, fotografi og skulptur og er optaget af det scenografiske og af at iscenesætte forhold mellem rum og objekter.

Sians videoværk er skabt særligt til denne udstilling.

Still fra værk af Jon Erik Nyholm.

Still fra værk af Jon Erik Nyholm.

Jon Erik Nyholm (f. 1982) er uddannet ved det Kongelige Danske Kunstakademi i 2014 og har udstillet både nationalt og internationalt på blandt andet New Shelter Plan i 2015, Overgaden i 2013, European Art Center i Kina i 2012 og Arken i 2010. Jon Erik arbejder i et spændingsfelt mellem grafisk tryk og maleri, med naturen som inspirationskilde og erindringen som omdrejningspunkt. Jon Eriks værk består af præproduceret materiale, der er udvalgt og sammensat særligt til denne udstilling.

Still fra værk af Kristina Jakobsen.

Still fra værk af Kristina Jakobsen.

Kristina Jakobsen (f. 1987) er uddannet ved det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013 og har udstillet nationalt og internationalt i blandt andet København og Norge. Kristina arbejder med installation og skulptur og benytter blandt andet byggematerialer, affald, støv, sæbe og siv i sine værker. Kristinas videoværk er lavet særligt til denne udstilling og består af både nyproduceret og præproduceret materiale.

Fernisering: d. 15. juni, fra kl. 17.00.
Udstillingsperiode: d. 15. juni - 2. august, 2018.
Åbent: Fredag til søndag kl. 8.30-20.30

Earlier Event: June 15
JAN S. HANSEN "POPULUS"