Back to All Events

MARTIN RANSBY "081100"


  • Bladr, København Griffenfeldsgade 27 København, 2200 Denmark (map)
Martin Ransby, 081100.

Martin Ransby, 081100.

Pressemeddelelse, august 2021

Med stor glæde inviterer Bladr til åbning af en udstilling af Martin Ransby. 081100 er en værkserie baseret på materialerne fra en kasseret kunstnerbog.

I frustration over en mislykket kunstnerbog udvalgte Martin Ransby de ni bedste sider og rev dem ud af bogen. Derefter adskilte han omslaget fra ni eksemplarer og placerede de udrevne sider på hver sit omslag, kun fastgjort med billigt malertape. Ved at se bogen vendt på vrangen, opstod en vis tilfredshed hos Ransby, og en fejl blev vendt til et nyt værk – med en ny betydning. For at perspektivere udstillingen har Ransby inviteret grafisk designer Jacob Haagen Birch, til at skrive en tekst, der omhandler frygten for lave eller overse fejl i forbindelse med den ofte lange proces i tilblivelsen af bøger og publikationer. Teksten indgår i en publikation udgivet af Bladr i samarbejde med Ransby Editions.

Til CHART Art Book Fair kan man møde Ransby og Birch i en samtale, der udvider tematikken omkring bøger og de fejl, der er en uundgåelig del af begges arbejde. Ransby vil trække på sin erfaring fra egne kunstnerbøger, og som forlægger i mikroforlaget Ransby Editions. Birch vil tale ud fra sit virke som grafisk designer og partner i designbureauet Spine Studio, der har vundet adskillige priser for deres grafiske arbejde. Samtalen "Horeunger, dæmoner, floder og bryllupper" foregår fredag d. 27. august, kl. 14 i Festsalen på Charlottenborg. (Bemærk, entré til CHART er påkrævet).

Martin Ransby (f. 1981) er billedkunstner og grafisk designer bosat i København. Ransby arbejder hovedsageligt med fotografi, ofte præsenteret i form af kunstnerbøger. Har bl.a. udgivet Kalk (2015), Lost Lost (2017) og My Favorite Dirt Piles (2018). Stifter af forlaget Ransby Editions.

Fernisering: Torsdag d. 19. august, kl. 17-20.
Udstillingsperiode: D. 19. august - 4. september, 2021.
Åbningstider: Torsdag og fredag 16-18. Lørdag 12-15, samt efter aftale.
Samtale til CHART Art Book Fair: Fredag d. 27. august. kl. 14.

Facebook event.

Later Event: August 20
ONE THOUSAND BOOKS 2021