0
0
Back to All Events

LOUISE HAUGAARD JØRGENSEN "DEAD THINGS"

  • Kongernes Lapidarium, København Frederiksholms Kanal 29 København K, 1220 Denmark (map)
Louise Haugaard Jørgensen "Døde Ting" (video still). Foto © I DO ART Agency.

Louise Haugaard Jørgensen "Døde Ting" (video still). Foto © I DO ART Agency.

Under performance- og teaterfestivalen Det Frie Felts Festival har Louise Haugaard Jørgensen premiere på en oversættelse og gendigtning af værket Dead Things på Kongernes Lapidarium.

Dead Things er et stedsspecifikt værk som handler om hvordan (museums)rummet fordøjer sit maveindhold samt alternative og kropsnære forståelser af agens og intelligens:

Hvordan opleves virtuel frygt i computerens faktiske krop?
Og har menneskelige tanker en særlig privilegeret elektricitet?

Værket er en fremtidsfantasi, som udspiller sig blandt guder og helte i Kongernes Lapidarium og handler om ustabile magtrelationer mellem det kunstige og det ægte, mennesket og maskinen. Værket stiller spørgsmålstegn ved et dybt indgroet menneskeligt bias: vi kan kun se verden gennem egne øjne, smage den med egen mund, men her bor så mange andre foruden os.

Er det muligt at forestille sig verden gennem maskinen?

Værket blev i 2016 opført første gang under titlen Døde Ting på Antikmuseet i Aarhus, som rummer en stor samling af gipsafstøbninger af klassiske græske og romerske skulpturer. Disse kopier, disse døde ting, som udgør kernen i Antikmuseets samling, udstilles som unikke kunstgenstande i egen ret. Under Det Frie Felts Festival opføres værket i Kongernes Lapidarium i Christian IV’s bryghus, som huser 384 skulpturer af sten og gips fra 1500-1700 tallet. Denne blanding af kopier og originaler er indsamlet fra de kongelige haver, pladser og slotte, og danner under festivalen baggrund for værkets søgen efter det ægte.

Værket opføres 3 gange lørdag d. 20. Januar: kl 16, 17 og 18.
Billetter kan købes her (Pris: 40-80kr).

Earlier Event: January 20
GRUPPEUDSTILLING "VIBRANT MATTER"
Later Event: January 21
J.L. JENSEN "EN DUFT AF EVIGHED"