Back to All Events

FOLKEMØDET 2023


  • Folkemødet, Bornholm Sverigesvej 1 Allinge, 3770 Denmark (map)

Allinge, Bornholm. Foto: I DO ART Agency.

Pressemeddelelse, maj 2023

Folkemødet 2023 står for døren, og du kan igen i år opleve flere tusind events på hundredevis af scener afholdt af tusindvis af organisationer, partier, foreninger, græsrødder og virksomheder.

Folkemødet 2023 bliver igen i år en kæmpe fest for demokratiet. I samarbejde med tusindvis af organisationer, virksomheder, foreninger, partier og græsrødder vil vi igen forvandle Allinge til Danmarks største demokratifestival. Tematikkerne spænder bredt, og du kan blive klogere på blandt andet mental sundhed, forsvarspolitik og det danske kulturliv.

Folkemødet 2023 slutter i år lørdag aften med et brag af en fest med Andreas Odbjerg på Folkemødets Hovedscene. Her kan du fredag aften også opleve Oh Land og band. På Folkemødets Hovedscene kan du igen i år høre de traditionsrige partiledertaler, men der vil også være andre spændende events som klimaministeren i den grønne stol og Clements Taffel. Det er også på Hovedscenen at Katinka Bjerregaard vil fremføre Folkets Tale, der er skrevet med udgangspunkt i bidrag fra Folkemødets publikum. Læs mere om programmet på Folkemødets Hovedscene.

Camp Ung Agenda slår igen dørene op for over tusind unge mellem 16 og 30 år, der skal deltage i årets Folkemøde og være med til at sætte en dagsorden. Som en del af Ung Agenda styrkes unges repræsentation på Folkemødets scene, hvor der i år er en fordobling af unge events fra 20 events i 2022 til 45 i 2023. Som noget nyt åbner Ungdommens Plads også på lokation A24. Her kan man opleve spændende events, workshops eller bare hænge ud og slappe af.

De 45 unge events er en del af Folkemødets wildcards, som er gratis scenetider, der stilles til rådighed af Folkemødet og en række partnere, så foreninger med meget på hjertet, men ikke så meget i pengepungen også kan komme på Folkemødet. Med støtte fra Trygfonden vil der i år være 39 wildcards i Folkemødets egne telte og 37 i partner telte på Folkemødet 2023, hvor der i 2022 var 39 wildcardtider i alt.

Solsikkesnoren på Folkemødet og nyt samarbejde med Bevica Fonden
Folkemødet er fra i år blevet en del af solsikkeprogrammet. Det betyder at alle gæster, frivillige og arrangører kan hente en solsikkesnor i informationen i Folkemødehuset. Ved hjælp af snoren kan personer med usynligt handicap tydeligt signalere, at de kan have behov for hjælp, støtte, tålmodighed, udførlige forklaringer eller måske bare lidt ekstra tid. Folkemødets medarbejdere og frivillige har modtaget træning fra Solsikkeprogrammet i, hvordan man hjælper eller tager hensyn til en bærer af en solsikkesnor. Hvis du som gæst på Folkemødet møder en Solsikkebærer, er der ikke nødvendigvis behov for, at du tilbyder din hjælp. Men ser du en gæst med Solsikkesnoren, som har brug for hjælp, ved du allerede, at personen har brug for tid og tålmodighed. Du kan ikke nødvendigvis se, hvilke udfordringer de har.

Bevica Fonden og Foreningen Folkemødet har fra i år indgået et 5-årigt projektsamarbejde, der skal sikre at folkemødet er for alle uanset kropslige udgangspunkt. Dette vil blandt andet ske gennem implementering af universelt design. Projektet påbegynde allerede i år på Folkemødet 2023, hvor der vil blive lavet en baseline undersøgelser, der skal kortlægge behov og muligheder for universelt design på Folkemødet. På den måde kan vi et skridt ad gangen skabe et Folkemødet, hvor der plads til alle.

Program for Folkemødet 2023
I starten af juni udkommer Folkemøde appen 2023. Her kan du se det fulde program, sammensætte dit eget program, finde rundt på pladsen og læse om Folkemødet 2023. Allerede nu kan du se programmet her. Programmet vil løbende opdateres i takt med, at events bliver tilmeldt.

Allinge, Bornholm. Foto: I DO ART Agency.

Allinge, Bornholm. Foto: I DO ART Agency.

KUNST PÅ FOLKEMØDET 2023

Torsdag d. 15. juni:

Fredag d. 16. juni:

Lørdag d. 17. juni:

Listen opdateres løbende.
Læs også om Kunsten på årets Folkemøde her.
Læs også programmet for Kulturens Plads her.

Allinge, Bornholm. Foto: I DO ART Agency.

ART HUB COPENHAGEN PÅ FOLKEMØDET:

Kunsten er ikke ny på Folkemødet, men i år er det første gang, at Art Hub Copenhagen (AHC) bidrager til det alsidige program på Solskinsøen. Det gør vi sammen med Bikubenfonden gennem et samfundsengageret kunstprogram, der præsenterer både værker og performances af toneangivende kunstnere samt en talk på Politikens scene – alt sammen med det formål at styrke samtidskunstens rolle og kunstneres stemmer i vores bevidsthed og offentlige samtale.

Jacob Fabricius, kunstnerisk direktør i AHC, udtaler: ”Vores mission i Art Hub Copenhagen er at nå bredden med det smalle. Vi ønsker at undersøge og udvikle forskellige typer samtalerum, hvor alle kan være med – men uden at gå på kompromis med kunstfagligheden. Vi deltager i år for at bidrage til de vigtige diskussioner, der finder sted om vores samfund og demokrati på Folkemødet. Og så selvfølgelig for at synliggøre noget af det ypperste, dansk samtidskunst har at byde på lige nu.”

VÆRKPRÆSENTATION OG KUNSTNERMØDER:

  • Jens Settergren, PROTOTYPE (2022)
    Ved Åndehullet alle dage.
    Mød kunstneren torsdag d. 15. juni, kl. 15-15.30.

  • Marie Munk, The Bench (2019)
    Foran Folkemødehuset alle dage.
    Mød kunstneren lørdag d. 17. juni kl. 13-13.30.

PERFORMANCEPROGRAM:

  • Jessie Kleemann, Solen i Korset, Korset i Solen 
    Område B50 / Cirkuspladsen
    Torsdag d. 15. juni, kl. 13.30 og fredag d. 16. juni, kl. 11

  • Kristoffer Akselbo, Wild Wolf Shot (again)
    Område B50 / Cirkuspladsen
    Fredag d. 16. juni, kl. 13.30 og lørdag d. 17. juni, kl. 10.

KUNSTNERSAMTALE:

  • Mød kunstnerne Jessie Kleemann og Jens Settergren samt museumsdirektør for KØS, Ulrikke Neergaard, til en samtale om kunstens rolle i det offentlige rum og den samfundsmæssige bevidsthedsskabelse af kunstens betydning. Politikens egen Gudrun Marie Schmidt modererer. Torsdag d. 15. juni kl. 19.15-19.45 på Politikens scene.