0
0
Back to All Events

ANDERS CHRISTIAN ERIKSEN "FØLGESVEND"


  • Udstillingsstedet Sydhavn Station, København Ernst Kapers Vej 1 København, 2450 Denmark (map)
Anders Christian Eriksen, fra plakatserien “Hensunken,” 2019.

Anders Christian Eriksen, fra plakatserien “Hensunken,” 2019.

Pressemeddelelse, april 2019

I udstillingen Følgesvend præsenterer Anders Christian Eriksen en række nye malerier, tegninger og collager. Flere af motiverne er genkendelige og hjemlige: en opvaskemaskine, udsigten fra vinduet, et soveværelse, mens andre af værkerne fremstår svævende og drømmende i lysende farver. Billederne tager afsæt i minder fra Anders' barndomshjem i Valby:

En erindring fra mine teenageår imellem '96 og '97: Fra skråvinduet i mit værelse, lagde jeg mærke til et lysende objekt på nattehimlen. Det var ubevægeligt og dets form var for aflangt til at kunne være en stjerne. I en periode der strakte sig over et år, kunne jeg hver nat se objektet indenfor rammen af mit vindue, det blev en trofast tilstedeværelse i mit liv. Objektet virkede på intet tidspunkt truende og jeg fik aldrig nogen trang til at undersøge hvad det var. Først på et senere tidspunkt fandt jeg ved et tilfældige ud af, at det var kometen Hale-Bobb. Den stod klarest og længst på den nordlige halvkugle hvor den kunne ses med det blotte øje i lidt over 18 måneder. Vores livsbaner fulgtes ad for en stund før den blev utydelig og forsvandt. Andre erindringer om barndomshjemmet er fra mit voksenliv, nogle år efter at være flyttet hjemmefra, hvor jeg var vendt tilbage dertil efter et dødsfald. Øjeblikke omkring hændelsen flyder sammen med billeder af det tomme, nye hjem der stod tilbage efter det var ryddet for ting.

I plakatfrisen udstiller Anders plakatserien Hensunken. På plakaterne ses en række svævende, tilsyneladende paralyserede fasaner omgivet af en blå farveflade, uden noget landskab at forankre dem i.

installation 1.
have.
trappeafsats med væg.
rødt fasan.
installation 2.
soveværelse.
installation 3.
opvaskemaskine.
installation 4.
gult blåt.
gult og blåt.

Anders Christian Eriksen (f. 1983) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2016 og har været medlem af Udstillingsstedet Sydhavn Station siden 2018.

Udstillingen er støttet af Københavns Kommune. Plakater og billboard er støttet af Statens Kunstfond.

Fernisering: Fredag d. 26. april, kl. 17-21.
Udstillingsperiode: 27. april - 26. maj 2019.
Åbningstider: Tors-søn: kl. 13-17.

Samme aften er der fernisering på billboardværket Djuren af Emelie Sandström under togbroen.