LE BICOLORE PRÆSENTERER ASTRID KROGH

I 2019 brød Danmarkshuset (Maison du Danemark) i Paris i brand. Et centralt mødested, der siden 1955 har forbundet og formidlet dansk/fransk kulturliv fra adressen på Champs-Elysées, stod i flammer, og det var uvist, hvad der kunne reddes. Efter måneder med renovering og et gennemgribende identitetsarbejde er der nu heldigvis opstået en helt ny platform under navnet Le Bicolore. I indlægget her kan du komme på atelierbesøg hos Astrid Krogh (f. 1968), som er en af kunstnerne på Le Bicolores allerførste udstilling.

In A Slow Manner hedder udstillingen, der indtog Le Bicolores nye lokaler i starten af februar. Udstillingen er kurateret af Henriette Noermark og undersøger på forskellig vis, hvilke potentialer der ligger vævet ind i den tekstile sanselighed. En af de deltagende kunstnere er Astrid Krogh, der har en eksperimenterende tilgang til traditionelle tekstile processer og udtryk. Mange af hendes værker befinder sig i et sitrende krydsfelt mellem fysisk taktilitet og elektrisk lys, ofte med afsæt i naturens fænomener eller kosmiske mønstre. På udstillingen i Paris præsenterer hun et værk fra serien IKAT, hvor hun væver med optisk fiber, der har den egenskab at kunne føre lys i skiftende farver gennem monumentale, changerende vægtæpper.

Astrid Krogh. Foto © I DO ART Agency.

Astrid Krogh. Foto © I DO ART Agency.

Fra Astrid Kroghs atelier. Foto © I DO ART Agency.

Fra Astrid Kroghs atelier. Foto © I DO ART Agency.

Le Bicolore er et udstillingsrum, der forsøger at forbinde ellers adskilte kulturelle destinationer (Frankrig og Danmark), og derfor har de fra start tænkt den digitale formidling ind som en ligeværdig del af udstillingerne. Er man derfor begrænset i at besøge den fysiske udstilling – f.eks. pga. corona eller geografisk afstand – kan man alligevel opleve værkerne gennem fotodokumentation, podcasts, 3D-gengivelser af udstillingsrummet, videointerviews og meget mere. Ifm. In A Slow Manner har vi besøgt tre af de deltagende kunstnere, og det er der kommet tre videoportrætter ud af. I denne video kan du høre Astrid Krogh fortælle om sin vej ind i tekstilernes verden, hvordan hun fandt på at væve med lysførende fibre, og hvorfor hun inspireres af at bade i havet, lige i det øjeblik hvor solen står op.

Udstillingen In A Slow Manner præsenterer værker af: Valérie Collart, Sofie Genz, Ditte Hammerstrøm, Astrid Krogh, Justin Morin, Anne Fabricius Møller, Margrethe Odgaard, Vibeke Rohland, Tove Storch og Grethe Sørensen.

Udstillingsperiode: 3. februar - 28. marts, 2021.
Besøg den online udstilling på lebicolore.dk.

In A Slow Manner. Le Bicolore, 2021. Værker: Grethe Sørensen, Astrid Krogh, Tove Storch, Margrethe Odgaard, Valérie Collart. Foto: Kleinefenn.

In A Slow Manner. Le Bicolore, 2021. Værker: Grethe Sørensen, Astrid Krogh, Tove Storch, Margrethe Odgaard, Valérie Collart. Foto: Kleinefenn.

Astrid Krogh, IKAT III. Foto: Kleinefenn.

Astrid Krogh, IKAT III. Foto: Kleinefenn.


Videoen i denne artikel er produceret for Le Bicolore af I DO ART Agency. I DO ART Agency er et kommercielt formidlingsbureau, som løser opgaver for kunstnere og kunstinstitutioner, men det er ikke muligt at betale sig til indhold på idoart.dk.