0
0

UDGIV DIN TEKST PÅ IDOART.DK

Vi ønsker, at idoart.dk skal være en åben og inddragende platform. Vi har ikke faste skribenter, men som aktør på kunstscenen inviterer vi dig til at udgive tekster og artikler. Hvis du ønsker at dele dit arbejde, dine tanker eller at starte en debat, skal du sende det til os på info@idoart.dk. Herunder kan du læse mere om, hvordan, du skal gøre, når du vil skrive til idoart.dk.

Idoart.dk er en kurateret platform, og alt indhold bliver derfor godkendt af redaktørerne Rikke Luna & Matias Albæk-Falk.

Følg denne guide, når du gerne vil sende os en tekst eller en artikel:

1) Profil: Hvis det er første gang, du bidrager til idoart.dk, skal vi bruge en kort beskrivelse af, hvem du er: Dit fulde navn, fødeår og beskæftigelse. Informationerne er til den lille profil, som kommer frem under dine indlæg. I fremtiden vil alle dine indlæg blive udgivet fra denne profil.

2) Tekst: Vi vægter personlige tekster højt. Det er helt op til dig, hvor lang teksten skal være, og hvad du skriver om, så længe det kan betragtes som relevant ifht. kunst og kreativitet i bred forstand. Du kan f.eks. dele dit eget arbejde, en god udstilling du vil anbefale, et interview du har lavet med en spændende person, noget der undrer dig, eller noget helt femte. Vi tager både imod tekster på dansk og engelsk.

For at sikre en flydende læseoplevelse læser vi korrektur på alle indlæg. Det er derfor ikke et krav, at du er en haj til at skrive. :)

3) Billeder & Video: Vi vægter billeder meget højt på idoart.dk. Fotos/billeder skal være i så høj opløsning som muligt eller min. 1500px. i bredden, og hvis du ønsker, at de skal vises i en bestemt rækkefølge, så skal det noteres. Husk også at notere (kreditere) navnet på den fotograf, der har taget billederne. De billeder som du gerne vil bruge, skal du sende til os på info@idoart.dk - vi anbefaler, at du bruger wetransfer.com til billedoverførsel.

Hvis du ønsker, at din tekst/artikel skal indeholde en video, skal denne være uploadet til Youtube eller Vimeo. Send linket til os.

- På idoart.dk er det primært det visuelle, der er i fokus, og derfor vægter vi en æstetisk kvalitet højt, når det kommer til de billeder, der fremgår i indlæggene. Derfor hjælper vi gerne med efterbehandling af billeder, som udelukkende skal bruges på idoart.dk. Er du utilfreds med en behandling, skal du kontakte redaktørerne, og ønskes de efterbehandlede billeder til brug på andre platforme, skal der laves en særaftale.

4) Godkendelse: Når vi har modtaget din tekst/artikel, vil vi læse den igennem og vende tilbage, hvis vi er i tvivl om noget, eller hvis der er noget, der mangler. Derefter vil vi, inden for få dage, sørge for at udgive den - du vil selvfølgelig få besked, når det sker. Vi glæder os meget til at høre fra dig!


OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, som tidligere er blevet stillet ifbm. tilblivelsen af en tekst/artikel på idoart.dk:

Skal jeg være kunstner for at kunne udgive tekster på idoart.dk?
Ikke nødvendigvis. Du kan bidrage til idoart.dk hvis du er kunstner, illustrator, designer, arkitekt, fotograf, museumsdirektør, gallerist, kurator, kunsthistoriker, kunstinteresseret, skiltemaler, grafisk trykker, underviser, studerende, antropolog, videnskabsmand, astronaut - eller simpelthen bare hvis du har noget på hjerte, som du gerne vil dele med os. :)

Er der et krav til, hvor mange indlæg jeg skal udgive?
Nej. Det er helt op til dig, om du skriver en eller tusind tekster, og du bestemmer selv hvor ofte. Bare husk at vi gerne vil høre fra dig, og at vi er interesserede i, hvad du oplever, laver og tænker.

Hvilket sprog skal/må jeg skrive på?
Idoart.dk er hovedsageligt en side på dansk, men da vi sommetider omtaler eller interviewer udenlandske kunstnere, museer eller lignende, vil nogle tekster være skrevet på engelsk, så de involverede parter kan læse med, og ikke føler sig udenfor. Vi anbefaler, at du formulerer dig på det sprog, der falder dig mest naturligt - på enten dansk eller engelsk.

Hvem har ansvaret for de holdninger, der deles på idoart.dk?
Alle bidrag er personlige, og afsender har selv ansvaret for de holdninger og meninger, der fremgår af de enkelte indlæg. Dog beder vi om et positivt og åbent sprog. Vi håber, at læserne vil kommentere, hvis de er i tvivl om noget, og vi opfordrer til, at der bliver svaret i et konstruktivt og sagligt sprog.

Må jeg udgive kommercielt indhold?
Vi ønsker at skabe et omfattende portræt af kunstscenen og ikke mindst de aktører, der bevæger sig i det kreative felt. Ønsket er at skildre alle sider og aspekter af et kreativt virke fra undersøgelse/proces, personlige projekter til kommercielle opgaver (dvs. jobs som du selv har tjent penge på). Som udgangspunkt er alt, hvad du finder interessant at fortælle om, indenfor dit kreative/kunstneriske arbejde, relevant på idoart.dk. Det er dog vigtigt at pointere, at det ikke er muligt at “sælge spalteplads” på idoart.dk, og at man på ingen måde kan købe sig til indhold på siden. Som læser skal man kunne stole på, at alt indhold på idoart.dk kommer fra et ærligt og oprigtigt sted.

Kan jeg få fjernet et indlæg, som er udgivet på idoart.dk?
I udgangspunktet fjerner vi ikke indlæg på idoart.dk, men vi hører altid på, hvad du har at sige, så kontakt os endelig med en uddybning, om hvorfor du ønsker et indlæg fjernet - så vender vi tilbage hurtigst muligt.