0
0
Back to All Events

SIGNE BOE "BIRD CALLS"


  • Kunsthal 44Møen, Møen Fanefjordgade 44 Askeby, 4792 Denmark (map)
Signe Boe, Bird Calls.

Signe Boe, Bird Calls.

Pressemeddelelse, maj 2018

I den gamle Smedje udstiller Signe Boe den stedsspecifikke installation Bird Calls, bestående af en fortælling igennem lyd og video samt arkitektoniske elementer indføjet i Smedjens bygning.

Hovedværket i installationen med titlen Worthy words for walky talks er et lyd- og videoværk, der med musikalitet lokker beskueren op på loftet. Under tagets bjælker er otte smartphones installeret; en fugleflok, der kommunikerer igennem sang, billeddeling og beskeder. Hovedpersonen i fugleflokken er træt af flokmentaliteten, af flosklerne og høflighedsfraserne og ønsker at bryde fri af den konventionelle samtale for at sige ting, der endnu ikke er blevet sagt. De andre fugle begynder at gentage hovedpersonen i en kanonkomposition, der i sidste ende nedbryder den oprindelige sætning og overdøver den.

I Smedjens stueplan er installeret et blyindfattet vindue, hvor en skematisk plantegning af området omkring Kunsthal 44Møen er optegnet med bly og hvor farvede glasflader repræsenterer kunsthallens bygninger. Når solen skinner vil vinduet kaste et fugleperspektiv ind over installationen.

Kunsthal 44Møens personale bærer bronzefingerringe med den uendelige tekst: over and over and over…

Signe Boe er uddannet fra Billedhuggerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2017. Hun arbejder med fortælling igennem film i et udvidet format, hvor skulpturelle elementer understøtter den fiktive ramme. Hun er født i 1988 på Djursland og bor og arbejder i Vilnius og København.

Udstillingen er produceret i et samarbejde med Billedhuggerskolen v. professor Martin Erik Andersen på Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedskoler, Statens Værksteder for Kunst og Kunstakademiet i Vilnius.

Fernisering: Lørdag d. 2. juni, kl. 16.00 - 18.00.
Udstillingsperiode: D. 3. juni - 9. september, 2018.