Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "MODNATUR"


  • Kunsthal ved siden af, Svendborg Frederiksø 18A, 1. sal Svendborg, 5700 Denmark (map)
Modnatur

Pressemeddelelse, november 2019

Modnatur
Astrid Marie Christiansen – Jacob Borges – Søren Brøgger – Søren Hüttel – Camilla Thorup – Pernille Kapper Williams

På udstillingen Modnatur deltager kunstnerne Astrid Marie Christiansen, Jacob Borges, Søren Brøgger, Søren Hüttel, Camilla Thorup og Pernille Kapper Williams, der alle har ladet sig inspirere af dekadencen, og af de tematikker og symboler, dekadencen repræsenterer. Det naturlige forkastes og i stedet åbnes døren til en syndflod af luksuriøs overflod, absurditeter og udskejelse.

Kunsthallens indgang ud mod havnen og indbyder svendborgenserne, de forbipasserende og de mange rejsende som krydser Svendborg Havn indenfor. Udstillingen Modnatur står i kontrast til bølgernes brusen og det vindblæste havnemiljø, her inviteres til en undersøgelse af de mere dekadente sider af tilværelsen.

Astrid Marie Christiansen tilhører generationen af yngre kunstnere, der har taget maleriet til sig. Ved første øjekast ligger hendes virke i forlængelse af den abstrakte, formelle tradition, men ved nærmere eftersyn forsøger hun snarere at puste liv og næsten noget menneskeligt ind i det tørre, konkrete udtryk. Christiansen leger med rammernes form med en teatralsk og humoristisk tilgang. Motiverne, som består af enkle mønstre, er hentet fra hverdagen – gulve, tapeter, tæpper – og besidder ofte en vis nostalgi.

Astrid Marie Christiansen “Bouncy Floor”, 2018 (akrylmaling, akvarel, farveblyant og lak på lærred, spændt på skummadras. På terracotta løvefødder).

Astrid Marie Christiansen “Bouncy Floor”, 2018 (akrylmaling, akvarel, farveblyant og lak på lærred, spændt på skummadras. På terracotta løvefødder).

Jacob Borges viser Domestic Punk Plants 6; indrammede farvefotos af stueplanter med sikkerhedsnåle i. Fotoserien af kunstnerens private potteplanter, påført punkens mest ikoniske symbol – sikkerhedsnålen. The human propensity for self-deception and crowd manipulations never ends. Khaki-farvet lærred ca. 1,5 x 1 m, stof tilovers efter ombetrækning af møbel, spredt ud på gulvet.

Søren Hüttel kaster sig ud i tre lysværker med fællestitlen ”Musikken Las Vegas lærte mig at elske”. Her bliver pophits taget op i kunstnerisk form og alle værkerne tager udgangspunkt i Hüttels fascination og kærlighed til dekadencens højborg Las Vegas, der er et tilbagevendende tema i hans værker.

Søren Brøgger viser tre abstrakte malerier med udgangspunkt i selve ordet ”dekadent”. Dekadent betyder at noget er blevet dårligere, er forbi dets storhedstid. I personer og samfund er det ofte kendetegnet ved overdreven selvoptagethed og/eller forringelse af moralen. Malerierne viser en overlegenhed i farver som måske eller næsten kan blive for meget for beskueren samt et forsøg på at se opstadset, kunstlet og prangende ud i forhold til maleriets abstrakte historie. Malerierne skal stå som skilte ude i rummet og på den måde fjernes fra deres naturlige vægmiljø.

Pernille Kapper Williams undersøger make-up’ens og maleriets betydning, og hvad der sker når materialer og form flyttes fra deres egentlige og oprindelige brug og funktion. De stille billeder tager afsæt i det naturlige vs. kunstige, eller det dekorerede overfor det nøgne set i en optik, der zoomer ind på emner som forførelsesstrategier, krop og maleriets historie. Værkerne kan betragtes som billeder, hvor det ikke er virkeligheden der afbilledes, men snarere vort forhold til virkeligheden.

Camilla Thorup “Hund på tiger”, 2019 (stentøj med begitning).

Camilla Thorup “Hund på tiger”, 2019 (stentøj med begitning).

Camilla Thorups keramiske tigerskind med en hund på er udført i keramik. Tigeren har mistet sin magt og handlekraft. Oven på den befinder sig menneskets bedste ven. Naturbeherskelse er det civiliseredes menneskes fundament og i ”Hund på tiger” er det lykkedes mennesket at beherske tiger såvel som hund. Begge dyr er frataget deres naturlighed og iscenesat efter menneskets behov. Skulpturen indeholder en absurditet, der udfordrer vaneprægede idéer om hvad der er naturligt og hvad der er iscenesat og peger på nogle hierarkier, der er vendt op og ned på.

Fra de rå havneomgivelser bydes folk indenfor på Modnatur, hvor en anden og forførende form for virkelighed manifesteres. Velkommen til fernisering lørdag d. 7. december klokken 16-20.


Astrid Marie Christiansen (f. 1981)
Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (06-12).

Jacob Borges (f. 1977)
Uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (99-04), samt Kunstakademie Düsseldorf v. Georg Herold (03/04).

Søren Hüttel (f. 1976)
Uddannet fra Glasgow School of Art, Skotland (03-05), samt Det Fynske Kunstakademi (00-05).

Søren Brøgger (f. 1977)
Uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (99-04) v. Jesper Christiansen og Anette Abrahamsson.

Pernille Kapper Williams (f. 1973)
Uddannet fra Städelschule, Frankfurt am Main (02-06), samt Det Fynske Kunstakademi (00-02).

Camilla Thorup (f. 1976)
Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (02-08), samt Det Fynske Kunstakademi (00-02).


Fernisering: Lørdag d. 7. december, kl. 16-20 | Facebook event
Udstillingsperiode: 7. december 2019 - 11. januar 2020.
Åbningstider: Fredag: kl. 15-18, lørdag: kl. 12-16.
(OBS vi holder julelukket mellem d. 20. december - 2. januar).