0
0
Back to All Events

GLAS- OG KERAMIKLINJEN PÅ KADK "AFGANG 19"


  • Bornholms Kunstmuseum, Bornholm Otto Bruuns Plads 1, Rø 3760 Gudhjem Danmark (map)
Afgang

Pressemeddelelse, juni 2019

Traditionen tro viser Bornholms Kunstmuseum afgangsudstillingen fra glas- og keramiklinjen på Det Kongelige Danske Kunstakademi Bornholm. Årets afgangsklasse består af 13 danske og internationale studerende, der byder velkommen til ferniseringen af deres afgangsudstilling.

Afgangsholdet skriver om udstillingen:

Udstillingen viser 13 bachelorprojekter i glas og keramik fra programmet: Kunsthåndværk - Glas og keramik. Designuddannelsen i kunsthåndværk, der ligger placeret i Nexø, anses for at være en unik uddannelse, hvor der både arbejdes med kunsthåndværket, forretningsmodellen og udvikling af tilførsel af ny viden til faget. Som dimittender fra Kunstakademiets Designskole Bornholm ønsker vi med udstillingen Afgang 19 at vise en diversitet i tematikker og udtryk.

Vi ønsker at formidle vores tilgang til et kontemporært personligt udtryk ud fra de mange muligheder, en materialenær ramme kan bidrage med i en samfundsrelevant kontekst. Værkerne beskæftiger sig blandt andet med den narrative fortælling, debatskabende samfundsspørgsmål, æstetik i en flade, billedet som værk, figur, objekt og skulptur. Præmissen for denne udstilling har været et selvstændigt projektforløb på 12 uger, hvor vi som studerende har valgt at udfordre vores materialer i forhold til en udvalgt specialisering og et personligt kunstnerisk sprog/udtryk i kunsthåndværk.

Udstillingen vises til og med søndag d. 18. august 2019, hvorefter den tager på turné rundt i landet.

Velkommen til åbning lørdag d. 22. juni, kl. 14.00! Der er gratis entré til museet i forbindelse med ferniseringen og legatuddelingen, og museet byder på en lille forfriskning. Alle er velkomne!

Fernisering: Lørdag d. 22. juni, fra kl. 14.00
Udstillingsperiode: Søndag d. 18. august, 2019.

Earlier Event: June 22
KUNSTVANDRING "KLINTEKONGENS DRØM"
Later Event: June 22
GRUPPEUDSTILLING "PLASTIK"