Back to All Events

KIRSTEN KJÆRS MUSEUM "EFTERÅRSUDSTILLINGEN 2021"


  • Kirsten Kjærs Museum, Frøstrup Langvadvej 64 Frøstrup, 7741 Denmark (map)
Kristian B Johansson, Monoment, 2019 (160cm x 150cm, Beskadiget kofanger placeret i skov i Sverige).

Kristian B Johansson, Monoment, 2019 (160cm x 150cm, Beskadiget kofanger placeret i skov i Sverige).

Pressemeddelelse, juli 2021

Lørdag d. 31. juli ferniserer Kirsten Kjærs Museum Efterårsudstillingen 2021. Det er naturen og landskabet, der er det tematiske omdrejningspunkt for de fire udstillinger, som kan ses til 26. september. Åbningstalen holdes af keramiker og cand. mag. i kunsthistorie Lise Seier Petersen.

På ferniseringsdagen byder museet også på vandring til værker, der er skabt i landskabet omkring museet i ugen op til ferniseringen. Bemærk derfor, at ferniseringen allerede starter kl. 11.00. Dagens program forventes afsluttet ca. kl. 17.00. Undervejs er der mulighed for at købe sandwich, kager, snacks, is og drikkevarer. Udover kunstvandringen vises følgende udstillinger:


Interventioner i Nordiske Landskaber
Kristian B. Johansson (DK), Charlotte Grum (DK), Jens Chr. Jensen (DK), Mette Hegnhøj (DK), Anette Friedrich Johannessen (NO), Tulle Ruth (NO), Ingrid Ogenstedt (SE), Karl Chilcott (SE).

Interventioner i nordiske landskaber tager afsæt i en af samtidskunstens centrale tematikker – naturen og processen som tematik og materiale. I samarbejde med Kirsten Kjærs Museum bor 8 nordiske kunstnere i museets gæstehus, medens de skaber temporære værker i og af natur i det spektakulære landskab, der omkranser museet. Projektet omfatter også en procesudstilling i Corner-Gallery, som én af museets tre efterårsudstillinger. Besøgende kan således både opleve værker, der er skabt i det omkringliggende landskab og få et indblik i processen med at skabe værkerne.

Jens Chr. Jensen, Varde, 2019.

Jens Chr. Jensen, Varde, 2019.

Seks af de otte deltagende kunstnere samt de to kuratorer mødte hinanden ifm. Kjerringøy Land Art Biennale i 2019 og det er tanken at gruppen mødes igen i Sverige om et par år.

Med Interventioner i nordiske landskaber genoplives de land art symposier, som Kirsten Kjærs Museum tidligere har afholdt i samarbejde med det daværende Viborg Amt. I samarbejde med Det Ny Kastet afholdes der to artist talks og en naturvandring i Thisted. Derudover er der flere formidlingsforløb i støbeskeen. De foregår på Kirsten Kjærs Museum og henvender sig til både børn, unge og voksne. Forløbene annonceres, så snart alle aftaler er på plads.

De otte kunstnerne bor på Kirsten Kjærs Museum og udfører værker i og af naturen rundt om museet. Kamilla Askholm Jørgensen dokumenterer værkernes tilblivelse. Lars Waldemar og Lise Seier Petersen kuraterer både projekt og udstilling. Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Region Nord, Thisted Kommune og 15. Juni Fonden.


Arkivudstilling om symposier, der er afholdt på Kirsten Kjærs Museum

Kirsten Kjærs Museum havde i 2000-2006 et samarbejde med Viborg Amt, hvor museet afholdt tematiske symposier med udgangspunkt i den lokale natur og historie. Amtet inviterede kunstnere fra venskabsamter i Ungarn, Letland og Norge. Dokumentationen, der udstilles, består af fotos, bøger og avisartikler.


Birgitte Thorlacius.

Birgitte Thorlacius.

Sagte fortællinger
Birgitte Thorlacius og Lars Waldemar

Det kan være en flue fra vindueskarmen, et tidselfnug eller passionsfrugtskaller fra morgenbordet der starter den kunstneriske proces hos Birgitte Thorlacius og skulpturer af Lars Waldemar. Når de på hver sin måde går i gang med at bearbejde motiver og materialer, skabes der små fortællinger. Sagte fortællinger der i sig selv kan virke ubetydelige, men som ofte berører livets store spørgsmål. Som to musikere, der spiller på forskellige instrumenter, skaber de en fælles samklang med udgangspunkt i naturens grundtone.

I sine grafiske værker skildrer grafikeren Birgitte Thorlacius naturen med sin helt egen fine lethed og forvandler den til en form for poesi i sort og hvid. En poesi der forsøger at skildre naturens forekomster af foranderligt liv, at fastholde den flygtige natur. Billedhuggeren Lars Waldemar tager udgangspunkt i naturen. Han arbejder med former og strukturer, som han finder i naturen og forvandler til små skulpturer i egen ret. Objekter eller skabninger, man ganske vist ikke kender, men som alligevel virker genkendelige. Der er alment gyldige udsagn om natur, liv, det, der måske var eller som vil komme.


Gabriela - and there is music in the air
Peter Haubro

En udstilling med maleri af Peter Haubro. De koloristiske værker består af samplede elementer, der malerisk integreres og komponeres til naturalistiske malerier med en surrealistisk karakter. Haubro bor i Frankrig og er en mangeårig ven til Kirsten Kjærs Museums grundlæggere.


Fernisering: Lørdag d. 31. juli, kl. 11-17.
Udstillingsperiode: 31. juli - 26. september, 2021.
Åbningstider: Kl. 11-17 hver dag. Efter 8. august: tirsdag til søndag, kl. 13-17.