0
0

Idoart.dk er et levende portræt af den grænseløse, dynamiske og nærværende kunstscene. Den er en invitation ind på den anden side – der hvor idéerne opstår og bliver til virkelighed.

Idoart.dk er en uafhængig formidlingsplatform for kunst, med fokus på personlige historier, holdninger, visualitet og proces. På idoart.dk deler kunstnere og kreative personligheder deres refleksioner, arbejde og inspiration og belyser en side af kunstscenen, der ellers ofte står i skyggen af kritiske anmeldelser og tunge formidlingstekster.

På idoart.dk tror vi på anbefalinger frem for anmeldelser, og vi vægter den personlige stemme højere end de formelle “pressemeddelelser”. Vi mener, at man får mest ud af en positiv og nysgerrig tilgang, og at kritik skal være konstruktiv. Samtidig mener vi, at holdningsudveksling er altafgørende for udviklingen af nye idéer, og at debat kan spille en vigtig rolle i at opnå en bredere gensidig forståelse.

Vi ønsker at give plads til både de små, store og anderledes tanker - dem der henvender sig ”for smalt” eller dem der kræver “for meget spalteplads” i de gængse medier. Her må det gerne gå langsomt, hvis det er det der skal til, for at vi når ind til kernen.

Idoart.dk blev lanceret d. 27. januar 2011, og blot lidt over et år senere ramte siden sit besøg nr. 1.000.000. Idoart.dk har et gennemsnit på 10.000 unikke månedlige læsere, hvoraf størstedelen selv er aktive på den kreative scene på den ene eller anden måde.

BIDRAG TIL IDOART.DK
Vi ønsker, at idoart.dk skal være en åben og inddragende platform. Vi har ikke faste skribenter, men inviterer aktører på kunstscenen til at bidrage med indlæg og artikler. Hvis du ønsker at dele dit arbejde, dine tanker eller at starte en debat, skal du sende det til os på info@idoart.dk.
Du kan også læse mere om hvordan du bidrager her.


I DO ART’S HISTORIE (KORT FORTALT)
I DO ART er grundlagt af Rikke Luna og Matias Albæk-Falk og har eksisteret siden foråret 2006, tidligere bl.a. som en kunstfestival (2006-2008) og et atelierfællesskab (vinteren 2009/2010). Derefter var det på tide for I DO ART at gå nye veje, og i stedet for kun at være et lokalt projekt, valgte vi i januar 2011 at åbne op for den landsdækkende kunstportal idoart.dk, som lige siden har ageret talerør for en lang række kunstnere landet over.

I sommeren 2012 oprettede vi I DO ART Agency som, sideløbende med idoart.dk, er med til at løse forskellige formidlingsopgaver for landets kunst- og kulturaktører. Fra 1. august 2013 til 1. august 2014 manifesterede I DO ART sig i den fysiske form I DO ART LAB, og fra januar 2014 er I DO ART yderligere blevet til et forlag, under navnet I DO ART Books.

I DO ART AGENCY
I DO ART Agency hjælper kulturelle aktører med at formidle kunsten med fokus på det visuelle, det personlige og det interessante.

For os er det tydeligt, at kunstformidling ofte drukner i teksttungt materiale, og at kunsten på den måde bliver distanceret fra publikum og kommer til at fremstå ekskluderende. Vi mener, at kunst skal inkludere, inspirere og vække nysgerrighed. Vi vil styrke formidlingen af den danske kunstscene, gå i dialog og samarbejde med aktører i forskellige lag og fokusere på det visuelle, det personlige og det interessante.

I DO ART Agency har sit hovedfokus på kunstneriske og kulturelle strømninger, nationalt og internationalt, og løser formidlings- og kurateringsopgaver for aktører i dette felt. Læs mere her.

I DO ART LAB & WEBSHOP
Fra 1. august 2013 – 1. august 2014, transformerede vi I DO ART om til en fysisk form under navnet I DO ART Lab. I DO ART Lab fungerede som en eksperimenterende ramme for kunstneriske processer, udstillinger, mødested og butik. I DO ART LAB er nu lukket, men vi har fortsat åbent for vores webshop. Vi er altid meget interesserede i at skabe nye samarbejder, så hvis du ønsker at præsentere dine værker, produkter, publikationer eller andet hos os, vil vi meget gerne høre fra dig på info@idoart.dk.

I DO ART BOOKS
I januar 2014 blev forlaget I DO ART Books grundlagt for at udforske vores rammer og for fortsat at udvikle og eksperimentere med I DO ART’s potentiale. Vi har på nuværende tidspunkt udgivet følgende bøger:

Eskapisme, 2014 af Esben Weile Kjær.
Alting Sker Så Meget, 2015 af Esben Weile Kjær.
Sårbare Sind, 2015 af My Buemann.

Bøger af I DO ART Books kan bestilles i alle landets boghandlere og desuden købes online her.


BIDRAGSYDERE GENNEM TIDEN (A-Z)

44Flavours, Adrian Delafontaine, Agnes Maagaard, Alexander Julin, Anders Ladegaard, Anna Jarmolowicz, Anne Eggebrecht, Anne Nora, Annette Brogaard, Artland, Anton Falk, Basco5, Bjarke Stenbæk, Callum Ross, Camilla Bundgaard Larsen, Camilla Konradsen, Camilla van Norde, Cecilie Jørck, Cecilie Marie Plough, Christine Due Jacobsen, Christoffer Budtz, Daniel Emami Riis, Daniel Seyed Jebraili, Daniel van der Noon, DitteBeskidte, Don John, Emil Kozak, Emilie Aastrup, Emma Egede, Emmali Sellner, Esben Weile Kjær, Frederik Korfix, Gilbert Gordon, Haender, Hannah Cook, Hans Tietze, Heirik á Heygum, Helene Gisselmann, Ida Dorthea, Ida Settergren, Iris Bakker, Jakob Kvist, Jannick Børlum, Jens Paldam, Jens Tang Kristensen, Johannes Holt-Iversen, Jonathan Spejlborg, Josephine Kyhn, Julie Torpegaard, Karen Segall, Karen Vestergaard Andersen, Karina Petersen, Kathrine Svanum, Katrine Finnich, Kathrine Bach, Katrine Rosenbæk, Kenneth Nguyen, Konstrukt, Kristina Dam, Lasse Dearman, Leh Poulsen, Leonora Krag, Lil Wachmann, Line Gøttsche, Line Hvidbjerg, Line Lisberg Refstrup, Linea Ojala, Lisette Jensen, Lotte Gellert, Louise From, Louise Haugaard Jørgensen, Louise Lassen Iversen, Louise Thornfeldt, Mads Axelsen, Mads Holm, Mads Hulsrøj, Maja Malou Lyse, Maja Nyvang, Maja Skjøth Hegelund, Malthe Thøgersen, Maria Louise Christensen, Maria Grzywacz, Maria Thornfeldt, Martin Ransby, Martina Blom, Michael Thouber, Mie Brinkmann, Mikas Emil, Mike Tylak, Mormor, Morten Rockford Ravn, My Buemann, Nanna Balslev Strøjer, Niels Borch Jensen, Nikolaj Sørensen, Nina Wasland, Nynne Hauge Larsen, Olivia Gaia, Peter Steffensen, Petruska Miehe-Renard, Phucisme, Puk Ewdokia, Rasmus Weng Karlsen, Rebekka Elisabeth Anker-Møller, Rendezvous, Rie Hovmann Rasmussen, Rikke Luna & Matias, Rine Rodin, RMX Collective, Rosa Kristoffersen, Rune Christensen, Rune Elkjær Rasmussen, Rune Finseth, Runi Guld, Sandy Van Helden, Sidsel Filipsen, Sif Pristed Nielsen, Sigrid Maria Paños, Sille Windum, Simon Væth, Simone Ejstrup, Simone Reinholdt Nielsen, Statens Kunstfond, Stine Deja, Stine Friis Møller, Stine Hvid, Sofia Hydman, Thomas Lillevang, Tijana Miskovic, Tim Furey, Tobias Birk Nielsen, Twopoints.net, Waaitt.