0
0
Back to All Events

OPEN CALL: MALT AIR


  • Maltfabrikken, Ebeltoft Adelgade 39 (Baghuset) Ebeltoft, 8400 Denmark (map)
MALT AIR

Open call til nyt internationalt residency-program i Danmark

Kunsthal Aarhus, Maltfabrikken og Statens Værksteder for Kunst har, med støtte fra Statens Kunstfond, etableret et nyt og ambitiøst recidency-program for internationale billedkunstnere.

Første deadline for ansøgning er 10. januar, 2019.

Navnet er MALT AIR og har sine fysiske rammer i Ebeltoft på den gamle maltfabrik, som i øjeblikket er ved at blive renoveret og transformeret til et kraftcenter for kultur, kunst og kreative erhverv. Byggeriet forventes færdigt til sommer, hvor også de første internationale kunstnere kan flytte ind.

Visionen med MALT AIR er overordnet at styrke og skabe gunstige forbindelser mellem den danske og internationale billedkunstscene. Programmets udvalgte kunstnere modtager skræddersyede ophold og får grundig introduktion og kontakt til relevante danske kunstaktører på tværs af landet.

Projektleder på Maltfabrikken, Vibeke Wang, fortæller: ”Når kunstneren ankommer, byder et stærkt partnerskab dem velkommen. Sammen med Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst vil vi skabe et attraktivt residency med et højt kunstfagligt niveau og med et bredt netværk ud i kunstmiljøerne. Ambitionen er på sigt, at MALT AIR skal være det naturlige sted, internationale kunstnere orienterer sig mod, når de vil søge et kunstnerophold i Norden.”

Fagligt netværk i både øst og vest
MALT AIR tilbyder ophold til to kunstnere ad gangen i en periode af fire måneders varighed. I første ansøgningsrunde udvælges de første seks kunstnere, og de to første kan allerede tjekke ind i august 2019.

Maltfabrikken bliver med atelierplads og gæstebolig kunstnernes primære arbejdsplads og residens, men i løbet af opholdet vil kunstnerne også få mulighed for at rejse til København. Med hjælp fra Statens Værksteder for Kunst vil de blive introduceret til hovedstadens kunstscene og modtage vejledning i kunstneriske arbejdsprocesser.

”Der er ikke tale om, at kunstneren skal i et lukket refugie på Djursland. Tværtimod faktisk. Vi ønsker, at kunstneren får en bred og kvalificeret introduktion til den danske kunstscene i både øst og vest. Der vil derfor være mange aktiviteter i programmet, der kan skabe møder og nye samarbejder på tværs,” fortæller direktør for Statens Værksteder for Kunst, Frederik Hardvendel.

Desuden vil Kunsthal Aarhus bidrage med kuratorisk og kunstfaglig sparring til programmet, og som et yderligere tiltag oprettes en ekstern peer-gruppe individuelt til de residerende kunstnere.

Direktør for Kunsthal Aarhus, Jacob Fabricius, udtaler: ”Vi håber på at kunne tiltrække mange kvalificerede ansøgere, og at dette er starten på en permanent residency-ordning. Vi har brug for stærke bindeled, som kan udvikle en kvalificeret og vedvarende dialog mellem den danske og internationale kunstscene."

Ydeligere information
MALT AIR’s jury består af repræsentanter fra partnerskabet.

Aftalen mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst og MALT AIR er indgået i en to-årig periode med mulighed for forlængelse i yderligere to år.

Læs mere om:
MALT AIR
Maltfabrikken
Kunsthal Aarhus
Statens Værksteder
Statens Kunstfond