0
0
Back to All Events

OPEN CALL: FLOATING ART 2018


  • Vejle Kunstmuseum, Vejle Flegborg 16 Vejle, 7100 Denmark (map)
Tine Oksbjergs værk Kuldsejlet, der var en del af Floating Art 2017. Igen i år kommer kunsten til at flyde på Vejle Fjord hele sommeren.

Tine Oksbjergs værk Kuldsejlet, der var en del af Floating Art 2017. Igen i år kommer kunsten til at flyde på Vejle Fjord hele sommeren.

I sommeren 2018 sætter Vejle Kunstmuseum fokus på ung kunst og arkitektur på Vejle Fjord. Med Floating Art 2018 ønsker vi at gøre fjorden til platform for nye tendenser i samtidskunsten, hvor både kunstens og arkitekturens egenskaber kommer i spil.

(English version here)

Vejle Kunstmuseum efterlyser kunst- og arkitekturprojekter, der indtager vandet, hvor de vil være omgivet af skov, strand og et havneområde i rivende udvikling. Vi forventer et kunstværk, der gør væsen af sig, flyder og fungerer på vandet og forholder sig til vandet. Måden det skal ske på, bestemmer du selv.

Floating Art finder sted langs lystbådehavnen, i bunden af Vejle Fjord. Havnen er et levende område, hvor nyt møder gammelt, og hvor mange mennesker har deres daglige gang. Her ligger kajakøen, det ikoniske byggeri Bølgen, Rødkilde Gymnasium og Vejle Lystbådehavn. Her er fiskepladser, beboelsesejendomme, parkanlægget Skyttehushaven og Kirk Kapitals nye domicil, tegnet af Olafur Eliasson.

Dit værk kan fx. være interaktivt, en performance, en skulptur eller arkitekturprojekt. Vi opfordrer både kunstnere og arkitekter fra Danmark og udlandet til at indsende forslag til værker. En jury udvælger de 12 værker, som bliver udstillet på fjorden i perioden 23. juni - 2. september, 2018.

Juryen består af:
Sanne Kofod Olsen, rektor, Det kgl. Danske Kunstakademi.
Jacob Fabricius, kunstfaglig leder, Kunsthal Aarhus.
Anders Abraham, professor og arkitekt, KADK.
Morten Kirk Johansen, designer, Kirk Kapital.
Pernille Rom Bruun, museumsinspektør, Vejle Kunstmuseum.

Hver deltager til Floating Art 2018 får et udstillingshonorar på 25.000 kroner.

Anne Højlund, Stay together (Floating Art 2017).

Anne Højlund, Stay together (Floating Art 2017).

Gudrun Steen-Andersen, Heads up (Floating Art 2017).

Gudrun Steen-Andersen, Heads up (Floating Art 2017).

Joaquin Zaragoza og Marianne Jørgensen, Værelse med Udsigt (Floating Art 2017).

Joaquin Zaragoza og Marianne Jørgensen, Værelse med Udsigt (Floating Art 2017).

Sådan søger du

Ansøgningsskemaet til Floating Art 2018 finder du her. Udfyld hele skemaet og upload din projektbeskrivelse, cv og en skitse eller anden visuel dokumentation af dit værk.

Deadline for indsendelse af materiale: 16. marts 2018.

Husk at læse ansøgningsskemaet omhyggeligt igennem med kriterier for deltagelse, inden du udfylder. Alle spørgsmål vedrørende Floating Art 2018 kan rettes til museumsinspektør Pernille Rom Bruun på perrb@vejle.dk / 2974 0456.

Vandmiljø
Værkerne kan opleves langs en tre kilometer lang rute, der strækker sig fra Vejle Lystbådehavn til parkanlægget ved Skyttehushaven. Se området på Google Maps.

Tag højde for skiftende vindretninger og størrelsesforhold, så værket kan ses fra land (ca. 20 meters afstand). Værket skal kunne flyde på 70cm vand ved middelvandstand. I fjorden svinger vandstanden typisk med +/- 30cm for middelvandstande. Inde ved hovedbroen (molen ind mod Lystbådehavnen) og ca. 20 meter ud er der omkring 1,5m vand og mulighed for at søsætte et dybere værk. Tag hensyn til, at værket skal ligge i havvand fra 23. juni - 2. september, og at saltvand naturligt påvirker materialet.

Praktik

  • Vejle Kunstmuseum tilbyder at transportere værket fra kunstnerens adresse til Vejle t/r.
  • Vejle Kunstmuseum tilbyder at søsætte værkerne i fjorden.
  • FLOATING ARTs placering i Vejle Fjord betyder, at saltvand og vejrforhold kan beskadige eller slide på værket. Vejle Kunstmuseum er ikke ansvarlig herfor.
  • FLOATING ART udbetaler udstillingshonorar på 25.000 kr. samt et visningsvederlag til alle deltagere.

Sammen med ansøgningsskemaet skal du indsende:

  • En projektbeskrivelse på max én A-4 side.
  • Visuel dokumentation af dit værk (max. 3 billeder i JPEG) mindst: 50 kb og højst 2 MB.
  • Et cv på max to sider.

Alle disse uploades nederst i skemaet, som du finder her.