0
0
Back to All Events

OPEN CALL: FABRIKKEN OG FINLANDS KULTURINSTITUT I DK LANCERER NYT RECIDENCYPROGRAM


  • Fabrikken for Kunst og Design, København Sundholmsvej 46 København, 2300 Denmark (map)
Fabrikken for Kunst og Design, Produktionshal.

Fabrikken for Kunst og Design, Produktionshal.

Pressemeddelelse, marts 2019

FABRIKKEN og Finlands Kulturinstitut i Danmark lancerer nyt residency-program.

Finlands Kulturinstitut i Danmark og FABRIKKEN har i fællesskab etableret et nyt residency-program, FIDA, som inviterer finske kunstnere og kunstnere med base i Finland til Danmark. Programmet finansieres af Finlands Kulturinstitut i Danmark og er netop skudt i gang med et Open Call.

Udveksling skal der til for at styrke udviklingen af kunsten og den danske og internationale kunstscene; både mellem kunstnere og på tværs af landegrænser.

Udvekslingen er central, for den bidrager til at opretholde et dynamisk og fagligt stærkt kunstmiljø. Derfor driver FABRIKKEN en række residency-programmer, som inviterer internationale kunstnere på besøg og introducerer dem til det danske kunstmiljø. Målet med det netop etablerede samarbejde mellem FABRIKKEN og Finlands Kulturinstitut i Danmark er at skabe faglige udvekslinger mellem danske og finske kunstnere og herigennem styrke de to landes kunstscener på tværs.

FABRIKKENs residency-ansvarlige, Maria Gry Bregnbak, uddyber:
”På FABRIKKEN arbejder vi for at skabe de bedste rammer om kunstnerisk praksis og udvikling. Det gør vi blandt andet ved at give mulighed for international udveksling via residency-programmer. Vi er glade for, at Finlands Kulturinstitut i Danmark vil finansiere et program, der kommer til at bidrage til denne udveksling, og som samtidig er med til at ilte den danske kunstscene. Vi ser det som en spændende udvikling, at programmet også retter sig mod et dansk kunstmarked, og vi glæder os til at følge effekterne af det.

Hvert år vil FABRIKKEN, i samarbejde med Finlands Kulturinstitut i Danmark, tilbyde en kunstner et længere ophold i Danmark. I to måneder vil den enkelte kunstner have atelier på FABRIKKEN, hvor der vil være fokus på at skabe inspirerende møder og netværk. FIDA retter sig mod professionelle kunstnere, der er på et tidligt stadie i karrieren, og som vil have gavn af at udvikle deres praksis igennem internationalt netværk. Derfor tilrettelægger FABRIKKEN i fællesskab med Finlands Kulturinstitut et program, som netop styrker kunstnerens praksis og karriere, og som forhåbentlig vil lægge kimen til fremtidige samarbejder.

Finlands Kulturinstitut i Danmark fortæller om programmet:
"Finlands Kulturinstitut i Danmark arbejder for at udvikle og styrke dialogen mellem professionelle kunstaktører fra Finland og Danmark og det brede publikum. Det er vores mission at skabe en gensidig udveksling mellem forskellige kunstformer og sikre en løbende udbygning af netværk. Instituttet har længe gerne villet kunne øge muligheder for kunstnere fra Finland for længere ophold i Danmark via et residency- program. Det er vigtigt for os at styrke kunstneres arbejdsmuligheder, men også at støtte den kunstneriske arbejdsproces. Vi er derfor rigtig glade for at starte samarbejdet med Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design. Residency-programmet er en naturlig del af det kontinuum, som instituttets arbejde for eksport af visuel kunst udgør. Vi glæder os til de muligheder, vi kan give til kunstnere fra Finland, samt til at se, hvad disse kunstnere har at give til den danske kunstscene."

Der er netop udsendt et Open Call til FIDA, hvor finske kunstnere kan ansøge om et to-måneders ophold i København i 2019. Deadline for ansøgninger er den 8. april, 2019. Læs mere her.


Om Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design:
Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er et kunstproduktions- og videnscenter, beliggende i det tidligere centralvaskeri på Sundholm. Med sine 52 atelierer udgør det Danmarks største atelierfællesskab, hvor mere end 60 professionelle kunstnere og designere producerer værker, som ikke blot vises i hele landet, men også i store dele af verden. FABRIKKEN rummer desuden en 1000kvm stor produktionshal, som lejes ud til produktion og events. FABRIKKEN administrerer sideløbende residencyprogrammet, FAIR (FABRIKKEN Artist in Residence) for billedkunstnere og kuratorer fra Norden og Baltikum samt World Wide AIR, et residencyprogram målrettet internationale kunstnere og kuratorer fra hele verden.

Residency-programmerne støttes af det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, Billedkunstnernes Forbunds Ophavsretsfond og Nordisk Kulturkontakt.