0
0
Back to All Events

KONKURRENCE: UDSTILLING HOS MARTIN ASBÆK GALLERY OG RESIDENCY PÅ CCA ANDRATX, MALLORCA


  • Martin Asbæk Gallery, København 23 Bredgade København, 1260 Denmark (map)
Martin Asbæk Gallery. Foto: Morten Kramper

Martin Asbæk Gallery. Foto: Morten Kramper

Pressemeddelelse, april 2018

Galleristen Martin Asbæk er gået sammen med champagnehuset Ruinart for at finde talenter fra den danske kunstscene i en ny konkurrence. Konkurrencen ’Ruinart Studios’ lanceres på det sociale medie Instagram, og vinderen tildeles tre ugers inspirationsophold på kunstcentret CCA Andratx.

Den danske kunstscene bugner af talent, men selvom talentet er stort, skal der meget til for at bryde igennem og etablere sig i kunstmiljøet. Derfor har Martin Asbæk Gallery og champagnehuset Ruinart lanceret konkurrencen ’Ruinart Studios’, som skal hjælpe ti unge kunstnere frem i kunstverdenen.

”Det er første gang, jeg prøver kræfter med en digital konkurrence i kunstverdenen, og jeg er stolt over at være en del af projektet. Der er ikke mange steder, man kan gå hen som ung eller nyetableret kunstner, men sociale medier giver mulighed for at fremvise sin kunst for folk i hele verden. Derfor synes vi i galleriet, at det er spændende at lancere konkurrencen via Instagram, og forhåbentlig får vi en masse spændende bidrag ind fra hele Danmark”, siger Martin Asbæk.

Martin Asbæk Gallery og Ruinart vil finde de ti aspiranter på Instagram, som vil blive udstillet i Martin Asbæks galleri i Bredgade. Konkurrencens samlede vinder kan derudover se frem til tre ugers ophold på kunstcentret CCA Andratx på Mallorca, som er etableret af Patricia og Jacob Asbæk.

Atelier på CCA Andratx, Mallorca. Photo @ CCA Andratx

Atelier på CCA Andratx, Mallorca. Photo @ CCA Andratx

Liv og lys som tema
For at deltage i konkurrencen skal man ud fra temaet ’A Celebration of Life Through Light’ lægge et billede af sit kunstværk på Instagram med hashtagget #RuinartStudios. Alle bidrag bliver set af galleriet som i samarbejde med juryen shortlister de ni bedste og mest interessante bidrag, som går videre i konkurrencen og bliver udstillet i en uge. Den tiende kunstner bliver fundet blandt de kunstværker, der får flest likes på Instagram og dermed har den bredeste appel på det sociale medie.

Den nedsatte jury består, udover Martin Asbæk, af kunstrådgiver og direktør for CCA Andratx Patricia Asbæk, kunstner Erik A. Frandsen, kunstkritiker Bente Scavenius, direktør for Kunsthal Charlottenborg Michael Thouber samt Christian Mortensen, brand manager for Ruinart.

Både Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Århus Kunstakademi tager del i projektet i forbindelse med rekruttering af kunststuderende til konkurrencen. Alle interesserede over 21 år har dog mulighed for at komme med sit bidrag til konkurrencen.

Champagne med kunstnerisk udtryk
Konkurrencen arrangeres med Ruinart, det ældste champagnehus i verden, som har et tæt bånd til kunstverdenen. Champagnehuset har en lang tradition for at støtte samtidskunst, og derfor har det været naturligt at rette blikket mod Danmark som en internationalt anerkendt kunstscene.

”Samarbejde med kunstnere og designere har i en lang årrække været en del af Ruinarts vigtigste engagement med omverdenen. I nyere tid har huset i Frankrig lavet projekter med kunstnere lige fra India Mahdavi, Gideon Rubin til Hervé Van der Straeten. Vi er meget glade for nu at lave et kunstprojekt i Danmark i samarbejde med Martin Asbæk, der desuden har sammensat en meget kompetent jury”, siger Christian Mortensen, brand manager for Ruinart.

Konkurrencen går i luften den 13. april, og der lukkes for bidrag den 13. maj. Vinderen af konkurrencen bliver offentliggjort af juryen den 7. juni på Martin Asbæk Gallery. Fra den 8. juni vil Martin Asbæk Gallery udstille de udvalgte værker i Bredgade.

Læs mere om konkurrencen på Facebook