0
0
Back to All Events

OPEN CALL: FORÅRSUDSTILLINGEN 2017


  • Kunsthal Charlottenborg, København 2 Nyhavn København, 1051 Denmark (map)
Forårsudstillingen 2016 | Foto: I DO ART Agency.

Forårsudstillingen 2016 | Foto: I DO ART Agency.

Charlottenborg Forårsudstilling er en af de vigtigste åbne censurerede udstillinger i Europa og er blevet afholdt årligt på Charlottenborg i København siden 1857. Den begyndte som en udstilling, der præsenterede nye værker af danske kunstnere, og har i dag deltagende kunstnere fra mange lande. I årenes løb har den præsenteret værker af så berømmede internationale navne som Vilhelm Hammershøi, Alvar Aalto, Per Kirkeby, Jørn Utzon, Olafur Eliasson, og flere andre.

Ansøgning
Charlottenborg Forårsudstilling 2017 optager værker af kunstnere uanset nationalitet og opholdsland. Ansøgere skal være fyldt 18 år. Der kan søges med værker inden for kategorierne maleri, skulptur, installation, grafik, design / kunsthåndværk, arkitektur, foto, video, film, performance, animation, lydkunst, net.art, software art, visuel poesi (blandformer af tekst og billede), event og talks. Værkerne indsendes digitalt i perioden 1.–22. december 2016 via hjemmesiden.

Jury
Et af Charlottenborg Forårsudstillingens faste træk er dens uafhængige jury, som består af kunstnere og personer med kunstfaglig praksis fra Skandinavien og det øvrige udland. Jurymedlemmer vælges på baggrund af deres forståelse for kunstneres arbejdspraksisser, såvel som for deres stærke internationale udsyn. Juryen 2016 er: Alex da Corte (kunstner, US) Torben Ribe (kunstner, DK) Stig L. Andersson (arkitekt, DK), Byggstudio (designer, SE) og Line Clausen (kurator, DK). For mere information se venligst: www.forårsudstillingen.dk.

Jurypris
Ud over at vælge de udstillede kunstværker nominerer juryen også en slutliste med fem finalister til årets Solopris. Med Soloprisen følger en invitation til at udstille på Charlottenborg Forårsudstillingen 2018. Prisen inkluderer en skriftlig begrundelse, og belønner overordnet kunstnerisk kvalitet og samtidig relevans.

Udstilling
Udstillingen afholdes på Kunsthal Charlottenborg i København, et af de største og smukkeste samtidskunststeder i Europa. Udstillingen finder sted 2. februar - 11. marts 2017. Udstillingen giver et betragteligt antal kunstnere mulighed for at deltage i et større internationalt projekt og har i årenes løb udgjort det første betydelige trin for mange unge kunstnere, samtidig med at den også præsenterer vigtige nye værker fra mere etablerede navne. Charlottenborg Fonden publicerer et rigt illustreret katalog, der inkluderer alle udstillende kunstnere.

Yderligere information
Udstillingen er arrangeret af: Charlottenborg Fonden
Udstillingen afholdes på: Kunsthal Charlottenborg, København
Online-ansøgning: 1.–22. december 2016
Fernisering: 2. februar, 2017
For mere information:  www.forårsudstillingen.dk

For yderligere information, kontakt: 
Mette Skov, Udstillingskoordinator
Charlottenborg Fonden
T. +45 3311 11 91 | E. mette@charlottenborg-fonden.dk

Earlier Event: November 1
DEN FRIE "OPEN CALL 2018"
Later Event: January 7
LEDIGE ATELIERPLADSER HOS NLHSPACE