0
0
 

MUSEER & KUNSTHALLER

Verden er fyldt med steder, hvor kunsten har mulighed for at udfolde sig – faktisk er der flere udstillingssteder, end man kan nå at besøge på et liv. Her har vi samlet nogle af de museer og kunsthaller i Danmark, som har givet os de bedste oplevelser, eller som vi drømmer om at besøge en dag. Det er slet ikke en komplet liste, men et lille arkiv til inspiration. Et arkiv som vil vokse og udvikle sig med tiden. Ved nogle af stederne finder du links til de artikler, som vi har skrevet fra, eller om, det pågældende sted her på idoart.dk, og så opfordrer vi ellers til, at du selv dykker videre via de direkte links til hjemmesiderne.

 

Antikmuseet  "Museets samling består af mere end 500 gipsafstøbninger og 4000 originalgenstande fra hele middelhavsområdet, dækkende en periode fra den tidlige bronzealder til romersk kejsertid. Fordelt på ca. 1500m2 er museets rammer ideelle til skole- og familieudflugter, tegnehold, historie- og kunstinteresserede."  Adresse: Victor Albecks Vej 3, 8000 Aarhus C. Links:  Antikmuseet.au.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency,

Antikmuseet

"Museets samling består af mere end 500 gipsafstøbninger og 4000 originalgenstande fra hele middelhavsområdet, dækkende en periode fra den tidlige bronzealder til romersk kejsertid. Fordelt på ca. 1500m2 er museets rammer ideelle til skole- og familieudflugter, tegnehold, historie- og kunstinteresserede."

Adresse: Victor Albecks Vej 3, 8000 Aarhus C.
Links: Antikmuseet.au.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency,

Arken Museum for Moderne Kunst  "ARKEN Museum for Moderne Kunst ligger stor og monumental midt i det menneskeskabte landskab, Køge Bugt Strandpark, syd for København. ARKEN har en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst og museets maritime arkitektur med den spidse stævn, der majestætisk stikker frem i terrænet, har vundet anerkendelse i både ind- og udland."  Adresse: Skovvej 100, 2635 Ishøj. Links:  Arken.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: Henrik Jauert.

Arken Museum for Moderne Kunst

"ARKEN Museum for Moderne Kunst ligger stor og monumental midt i det menneskeskabte landskab, Køge Bugt Strandpark, syd for København. ARKEN har en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst og museets maritime arkitektur med den spidse stævn, der majestætisk stikker frem i terrænet, har vundet anerkendelse i både ind- og udland."

Adresse: Skovvej 100, 2635 Ishøj.
Links: Arken.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: Henrik Jauert.

ARoS Aarhus Kunstmuseum  "ARoS byder på 7.000 kvadratmeter udstillingsareal. I tre gallerier på hver 1.000 kvadratmeter præsenteres værker fra museets samling, dvs. kunst fra 1770 til i dag. Her vises både de mange nyindkøb af dansk og international kunst samt en større præsentation af museets øvrige samling på i alt 8.000 værker."  Adresse: Aros Allé 2, 8000 Aarhus C. Links:  Aros.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: Ole Hein Pedersen.

ARoS Aarhus Kunstmuseum

"ARoS byder på 7.000 kvadratmeter udstillingsareal. I tre gallerier på hver 1.000 kvadratmeter præsenteres værker fra museets samling, dvs. kunst fra 1770 til i dag. Her vises både de mange nyindkøb af dansk og international kunst samt en større præsentation af museets øvrige samling på i alt 8.000 værker."

Adresse: Aros Allé 2, 8000 Aarhus C.
Links: Aros.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: Ole Hein Pedersen.

 
Brandts  "Brandts er Danmarks første museum for kunst og visuel kultur. Her præsenterer vi mere end ti udstillinger om året af ny og klassisk kunst side om side med nutidens populære billeder. Med en samling på mere end 15.000 klassiske kunstværker, internationalt fotografi, film og tegninger kan man på vores to smukke adresser midt i Odense opleve nogle af verdens bedste kunstnere, fotografer og billedskabere. Og i vores skiftende udstillinger kan man kan gå på opdagelse i de nye billedformer, der præger vores liv i dag."  Adresse: Brandts Torv 1, 5000 Odense C. Links:  Brandts.dk  Foto: Ole Vedel Rasmussen.

Brandts

"Brandts er Danmarks første museum for kunst og visuel kultur. Her præsenterer vi mere end ti udstillinger om året af ny og klassisk kunst side om side med nutidens populære billeder. Med en samling på mere end 15.000 klassiske kunstværker, internationalt fotografi, film og tegninger kan man på vores to smukke adresser midt i Odense opleve nogle af verdens bedste kunstnere, fotografer og billedskabere. Og i vores skiftende udstillinger kan man kan gå på opdagelse i de nye billedformer, der præger vores liv i dag."

Adresse: Brandts Torv 1, 5000 Odense C.
Links: Brandts.dk
Foto: Ole Vedel Rasmussen.

Cisternerne  "Under Søndermarkens grønne plæne gemmer sig en underjordisk verden, hvor dagslyset aldrig når ned. Her indhylder mørket, kulden og fugten dig i en verden, der minder om både glemte katedraler og dystre katakomber. I Cisternerne vises stedsspecifikke udstillinger af høj kunstnerisk kvalitet. Udstillinger der spiller sammen med eller giver modspil til de karakteristiske arkitektoniske rammer og unikke klimatiske vilkår."  Adresse: Søndermarken, 2000 Frederiksberg. Links:  Cisternerne.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: Cisternerne.

Cisternerne

"Under Søndermarkens grønne plæne gemmer sig en underjordisk verden, hvor dagslyset aldrig når ned. Her indhylder mørket, kulden og fugten dig i en verden, der minder om både glemte katedraler og dystre katakomber. I Cisternerne vises stedsspecifikke udstillinger af høj kunstnerisk kvalitet. Udstillinger der spiller sammen med eller giver modspil til de karakteristiske arkitektoniske rammer og unikke klimatiske vilkår."

Adresse: Søndermarken, 2000 Frederiksberg.
Links: Cisternerne.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: Cisternerne.

Clay - Keramikmuseum Danmark  "CLAY er et levende samtidsmuseum og Nordens eneste specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. For os drejer det sig om at vise, at keramik er en kunstart, som hele tiden er i bevægelse – som det Middelfart-ler, udstillingerne under jorden bogstaveligt talt er omgivet af. Vi har hvert år en række særudstillinger, og desuden rummer huset en omfattende samling af både dansk og international keramik af høj, kunstnerisk kvalitet."  Adresse: Kongebrovej 42, 5500 Middelfart. Links:  Claymuseum.dk  Foto: Thomas Mølvig.

Clay - Keramikmuseum Danmark

"CLAY er et levende samtidsmuseum og Nordens eneste specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. For os drejer det sig om at vise, at keramik er en kunstart, som hele tiden er i bevægelse – som det Middelfart-ler, udstillingerne under jorden bogstaveligt talt er omgivet af. Vi har hvert år en række særudstillinger, og desuden rummer huset en omfattende samling af både dansk og international keramik af høj, kunstnerisk kvalitet."

Adresse: Kongebrovej 42, 5500 Middelfart.
Links: Claymuseum.dk
Foto: Thomas Mølvig.

 
Dansk Arkitektur Center (DAC)  "Dansk Arkitektur Center er hele Danmarks mødested for arkitektur, design og bykultur. DAC holder til i BLOX på Københavns havnefront og byder indenfor til udstillinger, talks, debatter, workshops og meget mere for både børn og voksne. Man kan også shoppe de nyeste designprodukter i DAC Design Shop – eller bare nyde en kop kaffe i DAC Café med udsigt over Kulturkvarterets 1000 års Danmarkshistorie og Københavns havn."  Adresse: Bryghuspladsen 10, 1473 København K. Links:  Dac.dk  Foto: Rasmus Hjortshøj.

Dansk Arkitektur Center (DAC)

"Dansk Arkitektur Center er hele Danmarks mødested for arkitektur, design og bykultur. DAC holder til i BLOX på Københavns havnefront og byder indenfor til udstillinger, talks, debatter, workshops og meget mere for både børn og voksne. Man kan også shoppe de nyeste designprodukter i DAC Design Shop – eller bare nyde en kop kaffe i DAC Café med udsigt over Kulturkvarterets 1000 års Danmarkshistorie og Københavns havn."

Adresse: Bryghuspladsen 10, 1473 København K.
Links: Dac.dk
Foto: Rasmus Hjortshøj.

Den Frie Udstillingsbygning  "Den Frie er kunstnernes hus og viser udstillinger, produceret, initieret eller udvalgt af kunstnere. Den Frie har fokus på samtidskunstneriske fællesskaber, kollektive udstillinger, kunstnersammenslutninger samt eksperimenterende grupperinger og netværk."  Adresse: Oslo Plads 1, 2100 København Ø. Links:  Denfrie.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency, 2016.

Den Frie Udstillingsbygning

"Den Frie er kunstnernes hus og viser udstillinger, produceret, initieret eller udvalgt af kunstnere. Den Frie har fokus på samtidskunstneriske fællesskaber, kollektive udstillinger, kunstnersammenslutninger samt eksperimenterende grupperinger og netværk."

Adresse: Oslo Plads 1, 2100 København Ø.
Links: Denfrie.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency, 2016.

Den Hirschsprungske Samling  "Den Hirschsprungske Samling er grundlagt af den københavnske tobaksfabrikant Heinrich Hirschsprung og hans hustru Pauline Hirschsprung. I 1902 skænkede de deres imponerende kunstsamling, der giver et fremragende billede af dansk kunst i 1800-tallet, til den danske stat, og i 1911 åbnede Den Hirschsprungske Samling i Østre Anlæg i et nybygget museum med facade ud mod Stockholmsgade. Museet har siden været åbent for offentligheden og fremviser til daglig en samling på over 700 udstillede værker i fine interiører, der også rummer møbler fra kunstnernes hjem."  Adresse: Stockholmsgade 20, 2100 København Ø. Links:  Hirschsprung.dk  Foto: I DO ART Agency, 2017.

Den Hirschsprungske Samling

"Den Hirschsprungske Samling er grundlagt af den københavnske tobaksfabrikant Heinrich Hirschsprung og hans hustru Pauline Hirschsprung. I 1902 skænkede de deres imponerende kunstsamling, der giver et fremragende billede af dansk kunst i 1800-tallet, til den danske stat, og i 1911 åbnede Den Hirschsprungske Samling i Østre Anlæg i et nybygget museum med facade ud mod Stockholmsgade. Museet har siden været åbent for offentligheden og fremviser til daglig en samling på over 700 udstillede værker i fine interiører, der også rummer møbler fra kunstnernes hjem."

Adresse: Stockholmsgade 20, 2100 København Ø.
Links: Hirschsprung.dk
Foto: I DO ART Agency, 2017.

 
Den Kongelige Afstøbningssamling  "Til særlige arrangementer slår Den Kongelige Afstøbningssamling dørene op til tusindvis af gipsskulpturer, hvor du kan udforske nøgne figurer, hedenske guder og kristen kunst. Den Kgl. Afstøbningssamling er en del af SMK, men de over 2000 afstøbninger, som udgør samlingen, finder du i Vestindisk Pakhus ved havnen i Toldbodgade. Oprindeligt blev pakhuset bygget til at rumme sukker og rom, men i 1984 rykkede Den Kongelige Afstøbningssamling ind og gjorde pakhuset til udstillingsrum."  Adresse: Toldbodgade 40, 1253 København K. Links:  Smk.dk  Foto: Wikipedia.

Den Kongelige Afstøbningssamling

"Til særlige arrangementer slår Den Kongelige Afstøbningssamling dørene op til tusindvis af gipsskulpturer, hvor du kan udforske nøgne figurer, hedenske guder og kristen kunst. Den Kgl. Afstøbningssamling er en del af SMK, men de over 2000 afstøbninger, som udgør samlingen, finder du i Vestindisk Pakhus ved havnen i Toldbodgade. Oprindeligt blev pakhuset bygget til at rumme sukker og rom, men i 1984 rykkede Den Kongelige Afstøbningssamling ind og gjorde pakhuset til udstillingsrum."

Adresse: Toldbodgade 40, 1253 København K.
Links: Smk.dk
Foto: Wikipedia.

Designmuseum Danmark  "Designmuseum Danmark er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek og arkiver udgør det centrale videnscenter for den designhistoriske forskning i Danmark. Museet indsamler og dokumenterer den samtidige udvikling inden for industriel design, møbelkunst og kunsthåndværk. Dertil kommer indsamling af forbilledlige arbejder fra ældre områder og perioder, som står i nært forhold til samtidens produktion."  Adresse: Bredgade 68, 1260 København K. Links:  Designmuseum.dk  Foto: Ukendt.

Designmuseum Danmark

"Designmuseum Danmark er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek og arkiver udgør det centrale videnscenter for den designhistoriske forskning i Danmark. Museet indsamler og dokumenterer den samtidige udvikling inden for industriel design, møbelkunst og kunsthåndværk. Dertil kommer indsamling af forbilledlige arbejder fra ældre områder og perioder, som står i nært forhold til samtidens produktion."

Adresse: Bredgade 68, 1260 København K.
Links: Designmuseum.dk
Foto: Ukendt.

Esbjerg Kunstmuseum  "Esbjerg Kunstmuseum rummer en af landets fornemste samlinger af moderne kunst fra o. 1920 til i dag med værker af de mest betydelige kunstnere fra det 20. århundrede. Samlingen repræsenterer stort set en ligelig fordeling mellem de to hovedretninger, der strukturelt set kan siges at kendetegne det 20. år hundredes kunst: den realistisk-forestillende og den formfornyende abstrakte. Hele malerisamlingen er gjort tilgængelig for publikum i museets unikke åbne magasiner."  Adresse: Havnegade 20, 6700 Esbjerg. Links:  Eskum.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency, 2016.

Esbjerg Kunstmuseum

"Esbjerg Kunstmuseum rummer en af landets fornemste samlinger af moderne kunst fra o. 1920 til i dag med værker af de mest betydelige kunstnere fra det 20. århundrede. Samlingen repræsenterer stort set en ligelig fordeling mellem de to hovedretninger, der strukturelt set kan siges at kendetegne det 20. år hundredes kunst: den realistisk-forestillende og den formfornyende abstrakte. Hele malerisamlingen er gjort tilgængelig for publikum i museets unikke åbne magasiner."

Adresse: Havnegade 20, 6700 Esbjerg.
Links: Eskum.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency, 2016.

 
Faurschou Foundation  "Faurschou Foundation is a privately owned art institution with a collection of contemporary art, and with exhibition venues at Copenhagen North Harbour as well as Beijing’s attractive art neighbourhood 798. Faurschou Foundation introduces the visitors to some of the world’s most acclaimed artists. Faurschou Foundation’s collection is constantly developed and expanded."  Adresse: Klubiensvej 11, 2150 Nordhavn, København. Links:  Faurschou.com | Læs mere på idoart.dk  Foto: Anders Sune Berg.

Faurschou Foundation

"Faurschou Foundation is a privately owned art institution with a collection of contemporary art, and with exhibition venues at Copenhagen North Harbour as well as Beijing’s attractive art neighbourhood 798. Faurschou Foundation introduces the visitors to some of the world’s most acclaimed artists. Faurschou Foundation’s collection is constantly developed and expanded."

Adresse: Klubiensvej 11, 2150 Nordhavn, København.
Links: Faurschou.com | Læs mere på idoart.dk
Foto: Anders Sune Berg.

Fotografisk Center  "Fotografisk Center er en kunsthal med fokus på nordisk samtidsfotografi og andre kamerabaserede medier. Kunsthallen blev grundlagt som en forening i 1996 af Københavns Kommune og Kulturby '96 med det formål at "virke til fremme for kunstfotografiet i Danmark". Sammen med kunstfotografi og billedkunst viser vi også andre genrer som eksempelvis dokumentar- og portrætfotografi."  Adresse: Staldgade 16, 1699 København V. Links: Fotografiskcenter.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: Fotografisk Center.

Fotografisk Center

"Fotografisk Center er en kunsthal med fokus på nordisk samtidsfotografi og andre kamerabaserede medier. Kunsthallen blev grundlagt som en forening i 1996 af Københavns Kommune og Kulturby '96 med det formål at "virke til fremme for kunstfotografiet i Danmark". Sammen med kunstfotografi og billedkunst viser vi også andre genrer som eksempelvis dokumentar- og portrætfotografi."

Adresse: Staldgade 16, 1699 København V.
Links: Fotografiskcenter.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: Fotografisk Center.

GL Holtegaard  "Gl. Holtegaard er en kunsthal for skiftende udstillinger af ny og ældre kunst. Det er vores ambition at præsentere international kunst, der skaber oplevelser og eftertanke for et bredt publikum og bidrager til den æstetiske debat herhjemme. Udstillingsprogrammet på Gl. Holtegaard rummer både bemærkelsesværdige, nulevende kunstnere og vigtige navne fra den klassiske kunsthistorie."  Adresse: Attemosevej 170, 2840 Holte. Foto Links:  Glholtegaard.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency, 2017.

GL Holtegaard

"Gl. Holtegaard er en kunsthal for skiftende udstillinger af ny og ældre kunst. Det er vores ambition at præsentere international kunst, der skaber oplevelser og eftertanke for et bredt publikum og bidrager til den æstetiske debat herhjemme. Udstillingsprogrammet på Gl. Holtegaard rummer både bemærkelsesværdige, nulevende kunstnere og vigtige navne fra den klassiske kunsthistorie."

Adresse: Attemosevej 170, 2840 Holte. Foto
Links: Glholtegaard.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency, 2017.

 
Glasmuseet Ebeltoft  "Glasmuseet Ebeltoft blev oprettet i 1985 i den tidligere Toldbod i den mere end 700 år gamle købstadsby Ebeltoft, som ligger ved Ebeltoft Vig. Museet blev til på initiativ af den danske glaskunstner Finn Lynggaard og realiseret i tæt samarbejde med tidligere direktør for Kvadrat, Erling Rasmussen og statsautoriseret revisor, Bent Fredberg."  Adresse: Strandvejen 8, 8400 Ebeltoft. Links:  Glasmuseet.dk  Foto: Glasmuseet Ebeltoft.

Glasmuseet Ebeltoft

"Glasmuseet Ebeltoft blev oprettet i 1985 i den tidligere Toldbod i den mere end 700 år gamle købstadsby Ebeltoft, som ligger ved Ebeltoft Vig. Museet blev til på initiativ af den danske glaskunstner Finn Lynggaard og realiseret i tæt samarbejde med tidligere direktør for Kvadrat, Erling Rasmussen og statsautoriseret revisor, Bent Fredberg."

Adresse: Strandvejen 8, 8400 Ebeltoft.
Links: Glasmuseet.dk
Foto: Glasmuseet Ebeltoft.

Glyptoteket (Ny Carlsberg Glyptotek)  "Glyptoteket er et museum for Middelhavslandenes oldtidskulturer og dansk og fransk kunst i det 19. århundrede. Grundlægger Carl Jacobsen troede fuldt og fast på kunstens pædagogiske betydning. Han mente, at værkerne ikke skulle ordnes efter videnskabelige systemer som i et museum, men tale direkte til den enkelte besøgende. Derfor valgte han at kalde samlingen Glyptoteket. I lighed med at et bibliotek er et sted, man stiller bøger, betyder Glyptotek et sted, man stiller skulpturer."  Adresse: Dantes Plads 7, 1556 København V. Links:  Glyptoteket.dk  Foto: I DO ART Agency, 2016.

Glyptoteket (Ny Carlsberg Glyptotek)

"Glyptoteket er et museum for Middelhavslandenes oldtidskulturer og dansk og fransk kunst i det 19. århundrede. Grundlægger Carl Jacobsen troede fuldt og fast på kunstens pædagogiske betydning. Han mente, at værkerne ikke skulle ordnes efter videnskabelige systemer som i et museum, men tale direkte til den enkelte besøgende. Derfor valgte han at kalde samlingen Glyptoteket. I lighed med at et bibliotek er et sted, man stiller bøger, betyder Glyptotek et sted, man stiller skulpturer."

Adresse: Dantes Plads 7, 1556 København V.
Links: Glyptoteket.dk
Foto: I DO ART Agency, 2016.

HEART Herning Museum of Contemporary Art  "HEART Herning Museum of Contemporary Art åbnede i september 2009 i en helt ny museumsbygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. Tidligere hed museet Herning Kunstmuseum og havde til huse i en nedlagt skjortefabrik ejet af Aage Damgaard. Herning Kunstmuseum blev stiftet i 1977, da Aage Damgaard sammen med Herning Kommune donerede værker fra deres samlinger til museet."  Adresse: Birk Centerpark 8, 7400 Herning. Links:  Heartmus.dk  Foto: Heart.

HEART Herning Museum of Contemporary Art

"HEART Herning Museum of Contemporary Art åbnede i september 2009 i en helt ny museumsbygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. Tidligere hed museet Herning Kunstmuseum og havde til huse i en nedlagt skjortefabrik ejet af Aage Damgaard. Herning Kunstmuseum blev stiftet i 1977, da Aage Damgaard sammen med Herning Kommune donerede værker fra deres samlinger til museet."

Adresse: Birk Centerpark 8, 7400 Herning.
Links: Heartmus.dk
Foto: Heart.

 
Horsens Kunstmuseum  "Horsens Kunstmuseum er et museum for dansk billedkunst med hovedvægt på perioden efter 1900 og hovedsageligt eksperimenterende kunst efter 1980. Samlingen tæller navne som Christian Lemmerz, Erik A. Frandsen, Bjørn Nørgaard, Morten Buch og Kirsten Ortwed. Museet har den største eksisterende samling af Michael Kviums værker samt en Mogens Zieler-samling med omkring 600 værker. Der er til museet knyttet en skulpturpark i Caroline Amalie Lunden, hvor bl.a Bjørn Nørgaards hovedværk 'Menneskemuren' og Christian Lemmerz' 'Gestalt (Todesfigur)' kan opleves.”  Adresse: Carolinelundsvej 2, 8700 Horsens. Links:  Horsenskunstmuseum.dk  Foto: Horsens Kunstmuseum.

Horsens Kunstmuseum

"Horsens Kunstmuseum er et museum for dansk billedkunst med hovedvægt på perioden efter 1900 og hovedsageligt eksperimenterende kunst efter 1980. Samlingen tæller navne som Christian Lemmerz, Erik A. Frandsen, Bjørn Nørgaard, Morten Buch og Kirsten Ortwed. Museet har den største eksisterende samling af Michael Kviums værker samt en Mogens Zieler-samling med omkring 600 værker. Der er til museet knyttet en skulpturpark i Caroline Amalie Lunden, hvor bl.a Bjørn Nørgaards hovedværk 'Menneskemuren' og Christian Lemmerz' 'Gestalt (Todesfigur)' kan opleves.”

Adresse: Carolinelundsvej 2, 8700 Horsens.
Links: Horsenskunstmuseum.dk
Foto: Horsens Kunstmuseum.

KBH Kunsthal, Krabbesholm  "KBH Kunsthal er udstillingssted, bestående af fem udstillingsmontre ved Krabbesholm Højskole, for nyskabende og eksperimenterende kunst, fotografi, arkitektur og design. KBH Kunsthal præsenterer 3-4 udstillinger pr. semester med danske og internationale gæsteudstillere og et tilsvarende antal udstillinger med værker af skolens elver."  Adresse: Krabbesholm Allé 15, 7800 Skive. Links:  Krabbesholm.dk/kbh  Foto: Krabbesholm.

KBH Kunsthal, Krabbesholm

"KBH Kunsthal er udstillingssted, bestående af fem udstillingsmontre ved Krabbesholm Højskole, for nyskabende og eksperimenterende kunst, fotografi, arkitektur og design. KBH Kunsthal præsenterer 3-4 udstillinger pr. semester med danske og internationale gæsteudstillere og et tilsvarende antal udstillinger med værker af skolens elver."

Adresse: Krabbesholm Allé 15, 7800 Skive.
Links: Krabbesholm.dk/kbh
Foto: Krabbesholm.

Kunsten Museum of Modern Art  "Kunsten er et levende kunstmuseum, hvor der er plads til fordybelse, forundring og fascination. Museet huser en unik samling med over 4000 kunstværker af danske og udenlandske kunstnere, hvoraf størstedelen af værkerne er fra år 1900 og frem."  Adresse: Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg. Links:  Kunsten.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency, 2017.

Kunsten Museum of Modern Art

"Kunsten er et levende kunstmuseum, hvor der er plads til fordybelse, forundring og fascination. Museet huser en unik samling med over 4000 kunstværker af danske og udenlandske kunstnere, hvoraf størstedelen af værkerne er fra år 1900 og frem."

Adresse: Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg.
Links: Kunsten.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency, 2017.

 
Kunstforeningen GL Strand  "Kunstforeningen GL STRAND er en moderne kunsthal beliggende i centrum af København. GL STRAND danner årligt ramme om 6-8 udstillinger, et varierende filmprogram i Kunstbiografen, en møderumsinstallation i Montanasalen og et levende arrangementsprogram i tilknytning til de skiftende udstillinger."  Adresse: Gl. Strand 48, 1202 København. Links:  Glstrand.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency, 2017.

Kunstforeningen GL Strand

"Kunstforeningen GL STRAND er en moderne kunsthal beliggende i centrum af København. GL STRAND danner årligt ramme om 6-8 udstillinger, et varierende filmprogram i Kunstbiografen, en møderumsinstallation i Montanasalen og et levende arrangementsprogram i tilknytning til de skiftende udstillinger."

Adresse: Gl. Strand 48, 1202 København.
Links: Glstrand.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency, 2017.

Kunsthal Aarhus  "Kunsthal Aarhus er et moderne udstillingscenter for samtidskunst i centrum af Aarhus."  Adresse: J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C. Links:  Kunsthalaarhus.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: Kunsthal Aarhus.

Kunsthal Aarhus

"Kunsthal Aarhus er et moderne udstillingscenter for samtidskunst i centrum af Aarhus."

Adresse: J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C.
Links: Kunsthalaarhus.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: Kunsthal Aarhus.

Kunsthal Charlottenborg  "Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa, hvor der præsenteres et ambitiøst udstillingsprogram suppleret med aktiviteter som artist talks, performances, koncerter og videovisninger. De mange forskellige aktiviteter retter sig mod et bredt publikum både i og omkring København, og gør Charlottenborg til dét centrale samlingspunkt for samtidskunst i byen."  Adresse: Kongens Nytorv 1, 1050 København K. Links:  Kunsthalcharlottenborg.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: Kunsthal Charlottenborg.

Kunsthal Charlottenborg

"Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa, hvor der præsenteres et ambitiøst udstillingsprogram suppleret med aktiviteter som artist talks, performances, koncerter og videovisninger. De mange forskellige aktiviteter retter sig mod et bredt publikum både i og omkring København, og gør Charlottenborg til dét centrale samlingspunkt for samtidskunst i byen."

Adresse: Kongens Nytorv 1, 1050 København K.
Links: Kunsthalcharlottenborg.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: Kunsthal Charlottenborg.

 
Kunsthal Nord  "Kunsthal Nord er et center for samtidskunst centralt placeret i et post-industrielt kraftvarmeværk i centrum af Aalborg. Udstillingsfaciliteterne har et råt, industrielt præg, der skaber de bedste rumlige og kontekstuelle forhold for nye, overraskende og kritiske udstillinger."  Adresse: Kjellerups Torv 5, 2. sal, 9000 Aalborg. Links:  Kunsthalnord.dk  Foto: Kunsthal Nord.

Kunsthal Nord

"Kunsthal Nord er et center for samtidskunst centralt placeret i et post-industrielt kraftvarmeværk i centrum af Aalborg. Udstillingsfaciliteterne har et råt, industrielt præg, der skaber de bedste rumlige og kontekstuelle forhold for nye, overraskende og kritiske udstillinger."

Adresse: Kjellerups Torv 5, 2. sal, 9000 Aalborg.
Links: Kunsthalnord.dk
Foto: Kunsthal Nord.

KØS - Museum for Kunst i det offentlige rum  "KØS er Danmarks og et af verdens eneste museer for kunst i det offentlige rum. Museet beskæftiger sig i udstillinger, forskning og formidling med de helt særlige udfordringer og muligheder, som kunsten møder i det offentlige rum, og fortæller fascinerende kunsthistorie, der knytter sig til dette virkefelt for kunsten – fra konge og kirke til nutidens velfærdssamfund, hvor kunsten bl.a. integreres på offentlige institutioner og som motor for byudvikling."  Adresse: Nørregade 29, 4600 Køge. Links:  Koes.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency, 2017.

KØS - Museum for Kunst i det offentlige rum

"KØS er Danmarks og et af verdens eneste museer for kunst i det offentlige rum. Museet beskæftiger sig i udstillinger, forskning og formidling med de helt særlige udfordringer og muligheder, som kunsten møder i det offentlige rum, og fortæller fascinerende kunsthistorie, der knytter sig til dette virkefelt for kunsten – fra konge og kirke til nutidens velfærdssamfund, hvor kunsten bl.a. integreres på offentlige institutioner og som motor for byudvikling."

Adresse: Nørregade 29, 4600 Køge.
Links: Koes.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency, 2017.

Louisiana Museum of Modern Art  "Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt museum for moderne kunst. Her mødes kunsten, naturen og arkitekturen i et enestående samspil, der tiltrækker gæster fra hele verden og gør et Louisiana-besøg til noget helt særligt året rundt."  Adresse: GL. Strandvej 13, 3050 Humlebæk. Links:  Louisiana.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: Louisiana.

Louisiana Museum of Modern Art

"Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt museum for moderne kunst. Her mødes kunsten, naturen og arkitekturen i et enestående samspil, der tiltrækker gæster fra hele verden og gør et Louisiana-besøg til noget helt særligt året rundt."

Adresse: GL. Strandvej 13, 3050 Humlebæk.
Links: Louisiana.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: Louisiana.

 
Medicinsk Museion  "Medicinsk Museion er holder til i det oprindelige Kongelige Kirurgiske Akademi, Bredgade 62. Her udstiller Medicinsk Museion og holder arrangementer og events om den medicinske kulturarv. Medicinsk Museion har desuden en museumssamling, som er grundlagt i 1906 af en gruppe københavnske læger. Den første udstilling åbnede for publikum i anledning af Lægeforeningens 50 års jubilæum i 1907. Samlingen består i dag af over 250.000 genstande."  Adresse: Bredgade 62, 1260 København K. Links:  Museion.ku.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency, 2015.

Medicinsk Museion

"Medicinsk Museion er holder til i det oprindelige Kongelige Kirurgiske Akademi, Bredgade 62. Her udstiller Medicinsk Museion og holder arrangementer og events om den medicinske kulturarv. Medicinsk Museion har desuden en museumssamling, som er grundlagt i 1906 af en gruppe københavnske læger. Den første udstilling åbnede for publikum i anledning af Lægeforeningens 50 års jubilæum i 1907. Samlingen består i dag af over 250.000 genstande."

Adresse: Bredgade 62, 1260 København K.
Links: Museion.ku.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency, 2015.

Munkeruphus  "Fra 1958 til 1982 var Munkeruphus arbejdssted og hjem for den anerkendte kunstner Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982). I anledning af Munkeruphus’ 100 års jubilæum i 2016 er der indrettet et permanent rum på Munkeruphus, der formidler Gunnar Aagaard Andersens spændende alsidige virke. Siden 1989 har Munkeruphus fungeret som en selvejende institution, der i forlængelse af husets særlige historie, ånd og virke, viser skiftende udstillinger med kunst, kunsthåndværk, design og arkitektur. Foruden 3 årlige udstillinger huser den fredede træbygning også en mindre butik og café, og i den omkringliggende park er der via Dronningekløften adgang til stranden."  Adresse: Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle. Links:  Munkeruphus.dk  Foto: Munkeruphus.

Munkeruphus

"Fra 1958 til 1982 var Munkeruphus arbejdssted og hjem for den anerkendte kunstner Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982). I anledning af Munkeruphus’ 100 års jubilæum i 2016 er der indrettet et permanent rum på Munkeruphus, der formidler Gunnar Aagaard Andersens spændende alsidige virke. Siden 1989 har Munkeruphus fungeret som en selvejende institution, der i forlængelse af husets særlige historie, ånd og virke, viser skiftende udstillinger med kunst, kunsthåndværk, design og arkitektur. Foruden 3 årlige udstillinger huser den fredede træbygning også en mindre butik og café, og i den omkringliggende park er der via Dronningekløften adgang til stranden."

Adresse: Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle.
Links: Munkeruphus.dk
Foto: Munkeruphus.

Museet for Religiøs Kunst  "At der i dag ligger et kunstmuseum i Lemvig, der som sit særlige område har den religiøse kunst, udspringer af den store udsmykning af Lemvig kirke, som billedkunstneren Bodil Kaalund udførte 1976-81. Kunstnerens samarbejde med befolkningen på egnen førte til mange samtaler om kunstens væsen og om dens rolle og forhold til kirke og religion. De store eksistentielle spørgsmål om liv og død, om tilværelsens mening og sammenhæng optager mange mennesker. Den nye generation søger viden om vore kulturelle rødder. Samtidig har globaliseringen åbnet verden for alle, og forståelse samfundene imellem er blevet mere nødvendig end nogensinde. Kunsten har til alle tider tydet, hvad der rører sig i tiden. Derfor er det vigtigt, at den bliver vist."  Adresse: Strandvejen 13, 7620 Lemvig. Links:  Mfrk.dk  Foto: Museet for Religiøs Kunst.

Museet for Religiøs Kunst

"At der i dag ligger et kunstmuseum i Lemvig, der som sit særlige område har den religiøse kunst, udspringer af den store udsmykning af Lemvig kirke, som billedkunstneren Bodil Kaalund udførte 1976-81. Kunstnerens samarbejde med befolkningen på egnen førte til mange samtaler om kunstens væsen og om dens rolle og forhold til kirke og religion. De store eksistentielle spørgsmål om liv og død, om tilværelsens mening og sammenhæng optager mange mennesker. Den nye generation søger viden om vore kulturelle rødder. Samtidig har globaliseringen åbnet verden for alle, og forståelse samfundene imellem er blevet mere nødvendig end nogensinde. Kunsten har til alle tider tydet, hvad der rører sig i tiden. Derfor er det vigtigt, at den bliver vist."

Adresse: Strandvejen 13, 7620 Lemvig.
Links: Mfrk.dk
Foto: Museet for Religiøs Kunst.

 
Museet for Samtidskunst  "Museet for Samtidskunst blev grundlagt i 1991 som landets første museum for samtidskunst. Den grundlæggende idé bag museet var at skabe et museum, der skulle arbejde med den nyeste kunst og de nyeste kunstformer. I dag arbejder museet med den danske og internationale samtidskunsts nyeste udtryksformer. Det er bl.a. lydkunst, performancekunst, videokunst, netkunst og andre kunstformer, der har været med til at forny opfattelsen af kunst i de sidste årtier."  Adresse: Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde. Links:  Samtidskunst.dk  Foto: Ukendt.

Museet for Samtidskunst

"Museet for Samtidskunst blev grundlagt i 1991 som landets første museum for samtidskunst. Den grundlæggende idé bag museet var at skabe et museum, der skulle arbejde med den nyeste kunst og de nyeste kunstformer. I dag arbejder museet med den danske og internationale samtidskunsts nyeste udtryksformer. Det er bl.a. lydkunst, performancekunst, videokunst, netkunst og andre kunstformer, der har været med til at forny opfattelsen af kunst i de sidste årtier."

Adresse: Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde.
Links: Samtidskunst.dk
Foto: Ukendt.

Museum Jorn  "Museum Jorn rummer de samlinger, der blev skabt af kunstneren Asger Jorn fra begyndelsen af 1950'erne og frem til hans død i 1973, og som siden er fordoblet. Museet omfatter derfor ikke bare den største samling af Jorns egne værker, men også tusindvis af malerier, skulpturer og værker på papir af andre kunstnere – dels fra CoBrA og dels ældre, internationale kunstnere, der inspirerede Jorn, eller som kunstnerisk stod for det samme."  Adresse: Gudenåvej 7-9, 8600 Silkeborg. Links:  Museumjorn.dk  Foto: Museum Jorn.

Museum Jorn

"Museum Jorn rummer de samlinger, der blev skabt af kunstneren Asger Jorn fra begyndelsen af 1950'erne og frem til hans død i 1973, og som siden er fordoblet. Museet omfatter derfor ikke bare den største samling af Jorns egne værker, men også tusindvis af malerier, skulpturer og værker på papir af andre kunstnere – dels fra CoBrA og dels ældre, internationale kunstnere, der inspirerede Jorn, eller som kunstnerisk stod for det samme."

Adresse: Gudenåvej 7-9, 8600 Silkeborg.
Links: Museumjorn.dk
Foto: Museum Jorn.

Nikolaj Kunsthal  "Inden for feltet international samtidskunst, fokuserer Nikolaj Kunsthals udstillingsprofil særligt på kunstnerisk virksomhed, der spejler og diskuterer aspekter af samtidens politiske, sociale og kulturelle forhold. Udstillingsprofilen er karakteriseret ved dialog mellem dansk og udenlandsk kunst, historisk perspektivering af det nye, materiale- og mediemæssig mangfoldighed, stilistisk diversitet, kunst i det offentlige rum, digitalt baseret kunst, interaktivitet samt ikke mindst åbenhed over for nye udviklinger."  Adresse: Nikolaj Plads 10, 1067 København K. Links:  Nikolajkunsthal.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency, 2017.

Nikolaj Kunsthal

"Inden for feltet international samtidskunst, fokuserer Nikolaj Kunsthals udstillingsprofil særligt på kunstnerisk virksomhed, der spejler og diskuterer aspekter af samtidens politiske, sociale og kulturelle forhold. Udstillingsprofilen er karakteriseret ved dialog mellem dansk og udenlandsk kunst, historisk perspektivering af det nye, materiale- og mediemæssig mangfoldighed, stilistisk diversitet, kunst i det offentlige rum, digitalt baseret kunst, interaktivitet samt ikke mindst åbenhed over for nye udviklinger."

Adresse: Nikolaj Plads 10, 1067 København K.
Links: Nikolajkunsthal.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency, 2017.

 
Ordrupgaard  Obs! Museet er lukket frem til september 2019 pga. ombygning. "Ordrupgaard er museum for fransk impressionisme og dansk guldalder med en eksklusiv samling af malerier af kunstnere som Monet, Gauguin og Hammershøi. Med en tilbygning af stjernearkitekt Zaha Hadid i 2005 og Finn Juhls hus i 2008 har museet fået en stærk arkitektonisk profil. Museet har skiftende særudstillinger og kunst under åben himmel i Kunstpark Ordrupgaard."  Adresse: Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund. Links:  Ordrupgaard.dk  Foto: Adam Mørk.

Ordrupgaard

Obs! Museet er lukket frem til september 2019 pga. ombygning.

"Ordrupgaard er museum for fransk impressionisme og dansk guldalder med en eksklusiv samling af malerier af kunstnere som Monet, Gauguin og Hammershøi. Med en tilbygning af stjernearkitekt Zaha Hadid i 2005 og Finn Juhls hus i 2008 har museet fået en stærk arkitektonisk profil. Museet har skiftende særudstillinger og kunst under åben himmel i Kunstpark Ordrupgaard."

Adresse: Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund.
Links: Ordrupgaard.dk
Foto: Adam Mørk.

Overgaden. Institut for samtidskunst  "Overgaden. Institut for Samtidskunst har eksisteret siden 1986 og er et af Danmarks vigtigste og mest eksperimenterende udstillingssteder for samtidskunst. Overgaden præsenterer årligt omkring ti udstillinger af ny dansk og international samtidskunst og har soloudstillingen som sit særlige fokusområde. Med soloudstillingerne viser Overgaden nyproducerede projekter på højeste kunstfaglige niveau på tværs af medier og generationer. En vigtig del af Overgadens profil er også eksperimentet med selve udstillingsformen og forholdet mellem kunstner, kunstinstitution og publikum."  Adresse: Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K. Links:  Overgaden.org | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency, 2016.

Overgaden. Institut for samtidskunst

"Overgaden. Institut for Samtidskunst har eksisteret siden 1986 og er et af Danmarks vigtigste og mest eksperimenterende udstillingssteder for samtidskunst. Overgaden præsenterer årligt omkring ti udstillinger af ny dansk og international samtidskunst og har soloudstillingen som sit særlige fokusområde. Med soloudstillingerne viser Overgaden nyproducerede projekter på højeste kunstfaglige niveau på tværs af medier og generationer. En vigtig del af Overgadens profil er også eksperimentet med selve udstillingsformen og forholdet mellem kunstner, kunstinstitution og publikum."

Adresse: Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K.
Links: Overgaden.org | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency, 2016.

Rudolph Tegners Museum  "Rudolph Tegners Museum og Statuepark ligger midt i det fredede naturområde kaldet Rusland syd for Dronningmølle i Nordsjælland. Museet er et særpræget monument over billedhuggeren Rudolph Tegner (1873-1950), opført af kunstneren selv. Tegners kunst er markant og iøjnefaldende med sine ofte voldsomme monumentale virkemidler, og i hans samtid følte mange sig provokerede af skulpturernes størrelse og voldsomhed – måske pga. kontrasten til Thorvaldsens klassicisme. Den bunkerlignende museumsbygning, der blev indviet i 1938 og renoveret i 2003, rummer en fast samling af omkring 250 af Rudolph Tegners skulpturer og udkast i gips, ler, bronze og marmor."  Adresse: Museumsvej 19, 3120 Dronningmølle. Links:  Rudolphtegner.dk  Foto: Rudolph Tegners Museum.

Rudolph Tegners Museum

"Rudolph Tegners Museum og Statuepark ligger midt i det fredede naturområde kaldet Rusland syd for Dronningmølle i Nordsjælland. Museet er et særpræget monument over billedhuggeren Rudolph Tegner (1873-1950), opført af kunstneren selv. Tegners kunst er markant og iøjnefaldende med sine ofte voldsomme monumentale virkemidler, og i hans samtid følte mange sig provokerede af skulpturernes størrelse og voldsomhed – måske pga. kontrasten til Thorvaldsens klassicisme. Den bunkerlignende museumsbygning, der blev indviet i 1938 og renoveret i 2003, rummer en fast samling af omkring 250 af Rudolph Tegners skulpturer og udkast i gips, ler, bronze og marmor."

Adresse: Museumsvej 19, 3120 Dronningmølle.
Links: Rudolphtegner.dk
Foto: Rudolph Tegners Museum.

 
Rønnebæksholm  "Rønnebæksholm danner ramme om kunstudstillinger, kulturhistorie, koncerter, foredrag og arrangementer. Kernen i de aktiviteter, der foregår på Rønnebæksholm, er de skiftende kunstudstillinger i hovedbygningen, hvor der vises fire udstillinger årligt. Udstillingerne er centreret om moderne kunst og samtidskunst, og vægten er lagt på billedkunst."  Adresse: Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved. Links:  Roennebaeksholm.dk  Foto: Rønnebæksholm.

Rønnebæksholm

"Rønnebæksholm danner ramme om kunstudstillinger, kulturhistorie, koncerter, foredrag og arrangementer. Kernen i de aktiviteter, der foregår på Rønnebæksholm, er de skiftende kunstudstillinger i hovedbygningen, hvor der vises fire udstillinger årligt. Udstillingerne er centreret om moderne kunst og samtidskunst, og vægten er lagt på billedkunst."

Adresse: Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved.
Links: Roennebaeksholm.dk
Foto: Rønnebæksholm.

Skagen Kunstmuseum  "Den 20. oktober 1908 blev Skagens Museum stiftet. Det skete i spisesalen på Brøndums Hotel, hvor Michael Ancher, P.S. Krøyer og Laurits Tuxen samt hotelejer Degn Brøndum og apoteker Victor Chr. Klæbel skrev de første linjer i historien om det museum, der i dag rummer verdens største samling af værker af skagensmalerne."  Adresse: Brøndumsvej 4, 9990 Skagen. Links:  Skagenskunstmuseer.dk  Foto: Skagen Kunstmuseum.

Skagen Kunstmuseum

"Den 20. oktober 1908 blev Skagens Museum stiftet. Det skete i spisesalen på Brøndums Hotel, hvor Michael Ancher, P.S. Krøyer og Laurits Tuxen samt hotelejer Degn Brøndum og apoteker Victor Chr. Klæbel skrev de første linjer i historien om det museum, der i dag rummer verdens største samling af værker af skagensmalerne."

Adresse: Brøndumsvej 4, 9990 Skagen.
Links: Skagenskunstmuseer.dk
Foto: Skagen Kunstmuseum.

Skovgaard Museet  "Skovgaard Museet er kunstmuseet i Viborg. Museet er en arkitektonisk perle midt i Viborgs ældste bydel og har til huse i byens gamle rådhus fra 1728. Her ved siden af Viborgs Domkirke mødes flere generationer af kunstnerslægten Skovgaard. Skovgaard Museet perspektiverer sine samlinger med særlige udstillinger, der beriger og nuancerer kunsten."  Adresse: Domkirkestræde 2-4, 8800 Viborg. Links:  Skovgaardmuseet.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: Ole Misfeldt og Skovgaard Museet.

Skovgaard Museet

"Skovgaard Museet er kunstmuseet i Viborg. Museet er en arkitektonisk perle midt i Viborgs ældste bydel og har til huse i byens gamle rådhus fra 1728. Her ved siden af Viborgs Domkirke mødes flere generationer af kunstnerslægten Skovgaard. Skovgaard Museet perspektiverer sine samlinger med særlige udstillinger, der beriger og nuancerer kunsten."

Adresse: Domkirkestræde 2-4, 8800 Viborg.
Links: Skovgaardmuseet.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: Ole Misfeldt og Skovgaard Museet.

 
Statens Museum for Kunst  "SMK er Danmarks nationalmuseum for kunst og landets største kunstmuseum. Hver dag studerer vi kunst, fotograferer kunst, flytter kunst, udstiller kunst og diskuterer kunst. Vi inviterer dig til selv at udforske kunsten ved at besøge vores udstillinger, optrædener, koncerter, art talks, film, kreative værksteder og omvisninger. Velkommen til SMK. Vi glæder os til at se dig!"  Adresse: Sølvgade 48-50, 1307 København K. Links:  Smk.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: I DO ART Agency, 2016.

Statens Museum for Kunst

"SMK er Danmarks nationalmuseum for kunst og landets største kunstmuseum. Hver dag studerer vi kunst, fotograferer kunst, flytter kunst, udstiller kunst og diskuterer kunst. Vi inviterer dig til selv at udforske kunsten ved at besøge vores udstillinger, optrædener, koncerter, art talks, film, kreative værksteder og omvisninger. Velkommen til SMK. Vi glæder os til at se dig!"

Adresse: Sølvgade 48-50, 1307 København K.
Links: Smk.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: I DO ART Agency, 2016.

Thorvaldsens Museum  "Thorvaldsens Museum åbnede d. 18. september 1848 og var den første offentlige museumsbygning i Danmark. Den markante bygning blev opført for at udstille Thorvaldsens omfattende livsværk af skulpturer og ser i dag stort set ud, som da museet åbnede for over 150 år siden. Huset rummer, ud over skulpturerne, Thorvaldsens tegninger og skitser til skulpturer og relieffer."  Adresse: Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K. Links:  Thorvaldsensmuseum.dk  Foto: I DO ART Agency, 2017.

Thorvaldsens Museum

"Thorvaldsens Museum åbnede d. 18. september 1848 og var den første offentlige museumsbygning i Danmark. Den markante bygning blev opført for at udstille Thorvaldsens omfattende livsværk af skulpturer og ser i dag stort set ud, som da museet åbnede for over 150 år siden. Huset rummer, ud over skulpturerne, Thorvaldsens tegninger og skitser til skulpturer og relieffer."

Adresse: Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K.
Links: Thorvaldsensmuseum.dk
Foto: I DO ART Agency, 2017.

Tranen  "Tranen er Gentofte Kommunes udstillingssted for samtidskunst og har til huse på Gentofte Hovedbibliotek. Tranen er en legendarisk udstillingsplatform for kunstneriske nybrud på den eksperimenterende samtidskunstscene. Der præsenteres årligt 6 udstillinger á 2 måneders varighed – både solo- og gruppeudstillinger – af yngre, professionelle kunstnere fra ind- og udland."  Adresse: Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup. Links:  Tranen.nu  Foto: Artie, skitse. Courtesy Mathias & Mathias.

Tranen

"Tranen er Gentofte Kommunes udstillingssted for samtidskunst og har til huse på Gentofte Hovedbibliotek. Tranen er en legendarisk udstillingsplatform for kunstneriske nybrud på den eksperimenterende samtidskunstscene. Der præsenteres årligt 6 udstillinger á 2 måneders varighed – både solo- og gruppeudstillinger – af yngre, professionelle kunstnere fra ind- og udland."

Adresse: Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup.
Links: Tranen.nu
Foto: Artie, skitse. Courtesy Mathias & Mathias.

 
Trapholt  "Trapholt er et museum for moderne kunst og design. Museet blev indviet i 1988 og ligger i en smuk park med udsigt over Kolding Fjord. Trapholt viser skiftende udstillinger med kunst, design og kunsthåndværk og har blandt andet en stor samling af dansk møbeldesign."  Adresse: Æblehaven 23, 6000 Kolding. Links:  Trapholt.dk | Læs mere på idoart.dk  Foto: Trapholt.

Trapholt

"Trapholt er et museum for moderne kunst og design. Museet blev indviet i 1988 og ligger i en smuk park med udsigt over Kolding Fjord. Trapholt viser skiftende udstillinger med kunst, design og kunsthåndværk og har blandt andet en stor samling af dansk møbeldesign."

Adresse: Æblehaven 23, 6000 Kolding.
Links: Trapholt.dk | Læs mere på idoart.dk
Foto: Trapholt.

Ærø Kunsthal  “Midt på Ærø ligger Ærø Kunsthal på hovedgaden i byen Ærøskøbing. Ærø Kunsthal viser moderne kunst fra Ærø, Fyn, Danmark og internationalt med fokus på anerkendte eller up coming artister på kunsthimmelen.”  Adresse: Vestergade 41 A-C, 5970 Ærøskøbing. Link:  Ærøkunsthal.dk  Foto: Ærø Kunsthal, 2018.

Ærø Kunsthal

“Midt på Ærø ligger Ærø Kunsthal på hovedgaden i byen Ærøskøbing. Ærø Kunsthal viser moderne kunst fra Ærø, Fyn, Danmark og internationalt med fokus på anerkendte eller up coming artister på kunsthimmelen.”

Adresse: Vestergade 41 A-C, 5970 Ærøskøbing.
Link: Ærøkunsthal.dk
Foto: Ærø Kunsthal, 2018.

Øregaard Museum  "Øregaard Museum råder over en af Danmarks store kunstsamlinger af topografisk karakter. Værkerne spænder over perioden 1750-1950 og skildrer motiver fra København og egnen umiddelbart nord for hovedstaden. Både ukendte, men også kendte, danske kunstnere som Jens Juel, C.W. Eckersberg, J.Th. Lundbye, Paul Fischer og Olaf Rude er repræsenteret i samlingen."  Adresse: Ørehøj Allé 2, 2900 Hellerup. Links:  Oregaard.dk  Foto: Wikipedia.

Øregaard Museum

"Øregaard Museum råder over en af Danmarks store kunstsamlinger af topografisk karakter. Værkerne spænder over perioden 1750-1950 og skildrer motiver fra København og egnen umiddelbart nord for hovedstaden. Både ukendte, men også kendte, danske kunstnere som Jens Juel, C.W. Eckersberg, J.Th. Lundbye, Paul Fischer og Olaf Rude er repræsenteret i samlingen."

Adresse: Ørehøj Allé 2, 2900 Hellerup.
Links: Oregaard.dk
Foto: Wikipedia.