0
0
Back to All Events

VOLDEMARS JOHANSONS "THIRST"


  • M/S Museet for Søfart, Helsingør Ny Kronborgvej 1 3000 Helsingør Denmark (map)
Voldemars Johansons "Thirst".

Voldemars Johansons "Thirst".

Pressemeddelelse, september 2017

Kom helt tæt på et poetisk og buldrende havlandskab, når den lettiske kunstner Voldemars Johansons opfører lyd- og videoinstallationen ’THIRST’ for første gang i Danmark.

Hvordan er det at stå ansigt til ansigt med havets enorme kræfter, når stormen for alvor bider sig fast? Det kan man få en fornemmelse af, når den lettiske kunstner Voldemars Johansons lyd- og videoinstallation THIRST vises på M/S Museet for Søfart fra fredag d. 6. oktober.

Installationen er skabt med optagelser af Atlanterhavet ud for Færøerne under en rasende storm.

’Videoinstallationen inviterer publikum helt tæt på et vildt havlandskab af bølger, vind og vand. I den virkelige verden ville oplevelsen være båret af frygt og flugt, men her får vi mulighed for at beundre havets kræfter i stedet for at flygte,’ udtaler Voldemars Johansons.

THIRST kan opleves på M/S Museet for Søfart fra d. 6. oktober til d. 28. januar.

Voldemars Johansons "Thirst".

Voldemars Johansons "Thirst".

Om Voldemars Johansons
Den lettiske kunstner Voldemars Johansons kombinerer sin interesse for visualitet, lyd og videnskab. Han skaber eksperimentelle projekter, der placerer sig i et spændingsfelt mellem kunst, videnskab og teknologi og formidler oplevelsen gennem miljøer sammensat af visuelle, akustiske og rumlige strukturer.

Johansons arbejde er bl.a. blevet præsenteret internationalt på: Arkitekturbiennalen i Venedig, Ars Electronica Center (Linz), BOZAR (Bruxelles), Ruhrtriennale (de), TodaysArt Festival (Haag), STEIM (Amsterdam), Sound Forest Riga), Unsound Festival (Krakow), CAC Vilnius, Concertgebouw Brugge, WRO Mediekunstbiennale (Wroclaw), LISTE kunstmesse (Basel) og Latvian National Opera.

M/S Museet for Søfart er et landsdækkende specialmuseum for dansk søfart fra middelalderen til i dag. Museet er en statsanerkendt og selvejende institution. Museet har i 98 år ligget på Kronborg Slot, men åbnede i 2013 med nye faciliteter og udstillinger i et nyt prisvindende museumsbyggeri tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group. M/S Museet for Søfart ligger i Helsingør. 

Earlier Event: October 6
IDA KVETNY "FLASHFORWARD"
Later Event: October 7
CAMILLA THORUP "DØREN ÅBNER INDAD"