0
0
Back to All Events

VINYL, TERROR & HORROR "OFF TRACK"


  • Gether Contemporary, København 77 Flæsketorvet København V, 1711 Denmark (map)
img_1372-web.jpg

Pressemeddelelse, november 2017

I Vinyl, Terror & Horrors anden soloudstilling hos Gether Contemporary præsenteres det omfattende værk OFF TRACK sammen med flere nye værker.

OFF TRACK består af en række skulpturer og installationer, som hver især udspiller deres historie samtidigt med at de indgår i et større fælles forløb. Vinyl, Terror & Horrors medier er blandt andet vinylplader, pladespillere, opskårne skabe og højtalere i forskellige forfatning, parketgulve, videoskærme og kosteskafter. Elementerne sammensættes og interagerer i opstillinger, hvor man som beskuer bliver vidende til en abstrakt historie, hvor brudstykker af Schlager musik, horror, opera og sønderskudte vinyler bliver afbrudt af højlydt hamren fra underboen og brag af højtalere der kolliderer samtidigt med at røg vælter ud af en støvsuger.

Vinyl, Terror & Horrors univers er som en vandring ind i underbevidstheden. Her bliver man konfronteret med tankerækker og situationer, hvor det er op til beskueren at sammenfatte og tolke værkernes abstrakte forløb. Værkerne udgør ikke en fast forankret fortælling men derimod sammensatte fragmenter, som gennem Vinyl, Terror & Horrors behandling er blevet splittet ad for at blive samlet på ny. Dette oplever man ikke mindst i deres destruktion og efterfølgende rekonstruktion af en vinylplade, hvis lydspor efter pladens fysiske ændring har mistet sin tidligere musikalitet. Istedet har Vinyl, Terror & Horror, med hjælp fra en operasanger, genfortolket det nu stærk skrattende, støjende og staccato lydspor, som operasang med tilhørende video af sangerinden, som ved hvert hak i pladen bliver skubbet i ryggen, og dermed ud og tilbage i rillen og forfra.

Kunstnerduoen tegner linier ind til menneskets sind og forfølger krogede afveje ind i underbevidstheden, hvor de i glimt og brudstykker skaber et anderledes og overraskende portræt af menneskets aparte natur, hvor en konstant kamp verserer mellem vores opfattelse af det gode og det onde, det skønne og det grimme, moral og etik.

Tidligere i år indgik OFF TRACK i en anden version i udstillingen 'Vrede' på Horsens Kunstmuseum, som del af det fælles projekt om de syv dødssynder blandt syv jyske museer, som led i Århus Europæisk Kulturhovedstand 2017. Udstillingen var et samarbejde mellem kunstnerne Martin Erik Andersen, Rene Schmidt og Vinyl, Terror & Horror, og præsenterede værker som gik i tæt fysisk dialog med hinanden.

Det er derfor første gang at OFF TRACK værkerne kan opleves selvstændigt i denne nye version hos Gether Contemporary i et kondenseret og rendyrket format.

Vinyl, Terror & Horror består af Camilla Sørensen (f. 1978) og Greta Christensen (f. 1977), som bor og arbejder i Berlin. De har begge studeret på det Kgl. Danske Kunstakademi i København, hvor de tog afgang 2007/08. De har blandt andet udstillet på Malmø Kunsthal, Malmø (SE), Rödasten Kunsthal, Göteborg (SE), Horsens Kunstmuseum, Horsens (DK), Museet for Samtidskunst, Roskilde (DK) og Temporare Kunsthalle, Berlin (DE). I 2014 modtog de Giga-Hertz-prisen fra Zentrum für Kunst und Medientechnologie Karlsruhe, ZKM, i Tyskland. I 2015 modtog de Horsens Kunstmuseums kunstpris i hvis samling de også er repræsenteret.

Vi glæder os til at se dig i galleriet,
Gether Contemporary

Fernisering: Fredag d 17. november fra kl. 17
Udstillingsperiode: 17. november - 21. december
Åbningstider: tirsdag - fredag 12.00 - 17.00 / lørdag 12.00 - 16.00

Earlier Event: November 17
LARS ARRHENIUS "TWO FILMS"