0
0
Back to All Events

VINCENT VAN GOGH


  • ARKEN, Ishøj 100 Skovvej Ishøj, 2635 Denmark (map)
Vincent van Gogh, Stynede piletræer ved solnedgang, 1888. Coll. Kröller-Müller Museum, Otterlo

Vincent van Gogh, Stynede piletræer ved solnedgang, 1888. Coll. Kröller-Müller Museum, Otterlo

Pressemeddelelse, august 2018

I et enestående samarbejde med Kröller-Müller Museum, Holland kan ARKEN den 1. september 2018 slå dørene op for en omfattende udstilling af van Goghs værker med fokus på forholdet mellem kunst, menneske, natur og religion. Det er mere end 50 år siden, at man i Danmark har kunnet opleve en stor separatudstilling af van Goghs malerier og tegninger.

Vincent van Goghs kunstneriske blik på mennesket og naturen rammer dybt i hjertekulen. Han var meget religiøs, og når han malede sine smukke billeder af naturen, var det som en god gerning – en gave til sine medmennesker. ARKEN viser i en udstilling med 28 malerier og 11 tegninger, hvordan van Goghs skildringer af hårdtarbejdende bønder og betagende landskaber i Arles skulle udfolde det guddommelige i naturen og mennesket – midt i en brydningstid, hvor troen var under pres fra moderne filosofi og videnskab.

Vincent van Gogh, Selvportræt, 1887. Coll. Kröller-Müller Museum, Otterlo.

Vincent van Gogh, Selvportræt, 1887. Coll. Kröller-Müller Museum, Otterlo.

Vincent van Gogh (1853-1890) er en af verdens mest kendte og betydningsfulde kunstnere. Berømmelsen skyldes hans originale værker og det intime kendskab til hans private liv, som han beskrev i sin omfattende korrespondance med broderen Theo. Det skabte tilsammen den ultimative kunstnermyte: Det plagede kunstnersind, som skabte de smukkeste malerier. Van Goghs værker indvarsler det moderne i kunsten ved eksempelvis at lade psykologien og subjektet gøre sit indtog i maleriet, skabe billedets ekspressive energi gennem vibrerende farver og tage banebrydende skridt henimod abstraktionen. ARKENs van Gogh-udstilling løber fra den 1. september 2018 til den 20. januar 2019.

Under titlen Starry Nights viser ARKEN fra juni en særpræsentation af samtidskunstværker fra museets samling, der aktualiserer van Goghs syn på natur og spiritualitet. Denne udstilling åbner den 23. juni 2018.

Senest i 1963 kunne man på Louisiana, Humlebæk se en stor separatudstilling med malerier og tegninger af van Gogh.

Udstillingen er organiseret i samarbejde med Kröller-Müller Museum, Holland. Udstillingen er støttet af Augustinus Fonden samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Udstillingsperiode: 1. september 2018 – 20. januar 2019
Åbningstider: Tirsdag-søndag: 10-17, onsdag: 10-21, mandag: Lukket.

Vincent van Gogh, Pinjetræer ved solnedgang, 1889. Coll. Kröller-Müller Museum, Otterlo

Vincent van Gogh, Pinjetræer ved solnedgang, 1889. Coll. Kröller-Müller Museum, Otterlo

Earlier Event: August 31
AVPD "OPTØET TID"