0
0
Back to All Events

”VIDEO – METTE GITZ-JOHANSEN, EVA KOCH, JETTE GEJL – SKULPTUR”


  • KH7artspace, Aarhus Sydhavnsgade 7 Aarhus, 8000 Denmark (map)
Eva Koch “EnFace,” 2017 (Videostills).

Eva Koch “EnFace,” 2017 (Videostills).

Pressemeddelelse, marts 2019

En dialogisk udstilling, der organiseres ud fra den indbyrdes spændvidde, relation og diversitet mellem værk og medie – mellem video og skulptur.

Det er 3 kunstnere, hvis tilgang og forståelse for medierne rummer stor diversitet. Fælles for deres praksis er dog en fortællende optagethed af historien, sin egen historie og den historicitet som omslutter samtiden på alle måder og som er det overordnede samlende element i udstillingen. Mette Gitz-Johansen, Eva Koch og Jette Gejl kommer alle fra en skulpturel/installations kunstnerisk baggrund og netop forståelsen af det rumlige element berammet i videomediets tidslighed er de alle optaget af.

Mette Gitz-Johansen “INSIDE THE GLOBE,” 2019 (Chloroprene ballon 8', pumpe, projektion, 170 dia.cm. Skuespiller Piet Gitz-Johansen).

Mette Gitz-Johansen “INSIDE THE GLOBE,” 2019 (Chloroprene ballon 8', pumpe, projektion, 170 dia.cm. Skuespiller Piet Gitz-Johansen).

De 3 kunstnere har igennem de sidste 12 år samarbejdet kunstpolitisk for anerkendelsen af videokunst som udsmykning i det offentlige rum i lighed med skulpturens historiske udbredelse i samme felt. De var fra starten drevet af Akademiraadet og deres egne ambitioner og visioner for videomediet. Siden har teknologien udviklet sig og nu ses mange videoværker skyde op rundt omkring i de urbane rum.

Diskussionerne fra dengang rakte dybere ned i videomediet som materiale for kunstneriske processer og skulpturelle værker og udstillingen i KH7 vil fokusere på den enkeltes brug af videomedie, hvordan det i processen kobles til arbejdet med skulptur, installationer og billedgestaltninger.

Udstillingen vil kaste lys over de individuelle arbejdsprocesser og publikum inviteres ind i mellemregningerne og centrale skitserede processer på et dialogmøde med kunstnerne på åbningsdagen.

Fernisering: Lørdag d. 9. marts, kl. 16-18.
Kl. 14-16 vil der være dialogmøde med kunstnerne.
Udstillingsperiode: 9.marts - 31. marts 2019.
Åbningstider: Torsdag-søndag: kl. 13-17.