0
0
Back to All Events

VERTIGO "EKKO"


  • Copenhagen Contemporary, København Refshalevej 173A København, 1432 Denmark (map)
Vertigo “EKKO.“

Vertigo “EKKO.“

Pressemeddelelse, februar 2019

'EKKO' er et auditivt og visuelt lysværk af kunstnergruppen Vertigo præsenteret af Copenhagen Contemporary og Copenhagen Light Festival i samarbejde med Refshaleøens Ejendomsselskab.

Den stedsspecifikke installation udspiller sig i fire lysmaster fra det gamle skibsværft Burmeister & Wain (B&W) på pladsen foran Refshaleøens Svejsehal, der i dag huser det internationale kunstcenter Copenhagen Contemporary. De fire lysmaster er 30 m. høje og markerer hver sit hjørne af den gamle bedding, hvor de kæmpe industriskibe blev bygget. I sin storhedstid producerede B&W som Danmarks største arbejdsplads skibe i døgndrift, og den evigt oplyste ø var synlig fra hele byen.

Vertigo fremhæver på ny Refshaleøen i den københavnske horisont ved at genfortolke det lys, der tidligere var karakteristisk for området – som et visuelt ekko af fortiden. 'EKKO' genopliver øens oprindelige fire lyssøjler og oplyser det nylige liv, der nu fylder det gamle værftsområde med kultur og leben.

Hver lysmast udgør ligeledes en lydkilde tæt sammenkoblet med lyssiden af værket. 27.000 lysende LED-punkter bevæger sig spektakulært til et auditivt spektrum, der spænder fra hurtige, korte toner til bløde flydende klangflader i et pulserende loop. Den visuelle og auditive oplevelse er inspireret af skibsværftets svejseflamme fra det inderste blå i flammen til det yderste orange skær.

Oplevelsen af værket er således todelt, da den ene side alene kan opleves på nært hånd og den anden kan ses fra Københavns bytage så langt som fra Bispebjerg.

VERTIGO er et kunstnerkollektiv bestående af Frederik Hilmer Svanholm, Vibeke Bertelsen og Mikkel Meyer, og er kendt i både ind- og udland for deres måde at benytte ny teknologi til at skabe omsluttende installationer med lys og lyd. De har blandt andet opnået stor omtale med installationen 'The Wave', der har været vist på Ofelia Plads i København, i London, Liverpool og senest i Athen.

COPENHAGEN CONTEMPORARY (CC) er Københavns nye kunstcenter, der viser installationskunst skabt af samtidskunstens verdensstjerner. Med sin centrale placering på øen, i B&W’s ikoniske Svejsehal, er CC et internationalt kraftcenter i det nye kulturkvarter, som Refshaleøen er ved at udvikle sig til. I de 7.000 m2 store smukke industrihaller viser CC de teknisk og pladskrævende formater, som mange samtidskunstnere arbejder i: Publikumsinvolverende installationskunst, performancekunst og monumental videokunst.

'EKKO' er udendørs og kan opleves gratis hver dag i perioden 01.02–24.02.2019 kl. 18-24.