0
0
Back to All Events

VERA KARLSSON "HUMPING AND PUMPING"


  • Encore, København 13 Heinesgade København N, 2200 Denmark (map)
Vera Karlsson, untitled.

Vera Karlsson, untitled.

She is lying on her back Sweaty, hazed
She is humping and pumping Humping and pumping

encore præsenterer udstillingen ’humping and pumping’ af Vera Karlsson

I Vera Karlssons videoværk ’untitled’ møder vi en ung kvinde. Hun opholder sig først i sit hjem, hvor nattebyen ses gennem vinduet. Siden bevæger hun sig ud i den og tager plads på en klub. Karlsson har selv lavet filmens soundtrack, hvor bl.a. en forvrænget stemme beskriver overfladerne: kvindens krop, væggene, hendes tøj. En stemning af uigennemtrængelighed. En nærmest brutal afstand mellem kvinden og livet i byen er mærkbar, selv da kvinden har bevæget sig ud fra lejligheden og taget ophold midt i det.

Filmen är en reflektion av en vardagssituation i en metropol. Filmen använder poesi som skript. Den beskriver det vardagliga och familjära med en twist. Någon sa till mig att den påminde henne om filmen Enter the Void. – Vera Karlsson

’untitled’ er en film, men også et stykke poesi og musik. I værket gøres brug af visuelle udtryk og greb, som refererer til både musikvideoer og eksperimentelle film. Ved hjælp af en hurtig klipning konstrueres billedet af et livligt og urbant miljø som filmens hovedkarakter imidlertid er distanceret fra. Vi får et indtryk af byen, men et forvrænget og fragmenteret et – byen som uvirkelig nærmest.

Karlssons værk vistes for første gang ved gruppeudstillingen ’LeBourgeois’ i London 2016. Karlsson lod sig da inspirere af stedet for udstillingen, udstillingsstedet 3236RLS rum, samt udstillingens navn, ’borgerskab’. I encores vindue kan Karlssons værk kun betragtes fra gadeplan. Vinduesglasset betoner afstanden mellem kvinden i videoen og det liv publikum er en del af på den anden sidde af ruden: En rummelig reartikulering af kontrasten mellem på den ene side værkinstallationens fixerethed og på den anden betragterens bevægelighed og byens dynamik.

Vera Karlsson (f. 1990) er svensk, men arbejder og bor i Frankfurt. Hun er uddannet billedkunstner fra Slade School of Fine Arts i 2014 og arbejder primært med film og video. Til ferniseringen af udstillingen d. 30 Juli vil Milowitch (musik- og billedkunstnere/DK) og Panxing (musik- og billedkunstner/DK) reflektere over og svare på Karlssons værk med afsæt i egne praksisser.

Udstillingen er åben 30.7–27.8.2017.
Velkommen til åbning søndag d. 30 Juli kl. 14–17.

encore
uafhængigt udstillingssted
heinesgade 13, 2200 københavn n
døgnåbnet | encore13.blogspot.com

Later Event: August 1
VIRGIN TOUR