0
0
Back to All Events

UNG DANSK FOTOGRAFI '16


  • Fotografisk Center, København 16 Staldgade København, 1699 Denmark (map)
Mads Holm, Hornblower, 2016.

Mads Holm, Hornblower, 2016.

Fotografisk Center inviterer dig til åbning af udstillingen "Ung dansk fotografi ’16". Årets deltagende fotografer er: Lina Hashim, Mads Holm, Lærke Posselt, Sarah Riisager & Tinne Zenner.

Ung dansk fotografi er en årlig udstillingsserie, der præsenterer aktuelle temaer og tendenser indenfor dansk fotografi og videokunst. I år er temaet globalitet. Det er kendetegnende for de deltagende fotografer, at de uddannelsesmæssigt kommer fra forskellige internationale og nationale skoler, og på den måde indfører inspiration mange forskellige steder fra. Udover at repræsentere det nye i fotografiet er udstillingsrækken i kraft af den akkompagnerende bogserie også tænkt til at række længere ud i fremtiden og være med til at udbrede det almene kendskab til de unge fotografer.

Siden 2013 har Fotografisk Center hvert år inviteret en gæstekurator til at være med til at kuratere udstillingen. På den måde tilføres ny viden, inspiration og idéer, samtidig med at et bredere spektrum af fotografer og blikke på fotografiet, som kunstform, kommer i spil i forbindelse med et tilbagevendende udstillingskoncept. I år gæstekuraterer Banja Rathnov.

I år har vi udover de fem inviterede fotografer lavet et open call for videoværker. Der er blevet skabt et spændende program, som inkluderer følgende kunstnere: Kåre Leander Ringling Frang, Nanna Lysholt Hansen, Katrine Holmgren, Pernille Matzen & Nanna Rebekka, Nenad Milcevic, Thue Holdt Petersen, Vladimir Tomic & Ana Pavlovic samt Niels Østergaard.

Fernisering: fredag den 4. november kl. 17-19. | Facebook event.

Lina Hashim, fra serien  Selvmordsbomber,  2016.

Lina Hashim, fra serien Selvmordsbomber, 2016.

Lærke Posselt,  Bending Gender , 2016.

Lærke Posselt, Bending Gender, 2016.

Still - Tinne Zenner, ARRÁBIDA • HÁ SÓ UMA TERRA, 2016, 16mm film, 13 min.

Still - Tinne Zenner, ARRÁBIDA • HÁ SÓ UMA TERRA, 2016, 16mm film, 13 min.

Earlier Event: November 2
PERFORMANCESERIE: "AUTO FLT AP OFF"
Later Event: November 4
KUNSTNERNES EFTERÅRSUDSTILLING 2016