0
0
Back to All Events

THORBJØRN LAUSTEN "SUSPENSION"


  • KANT, København 3 Store Kongensgade København K, 1264 Denmark (map)
Thorbjørn Lausten - Suspension, 2017.

Thorbjørn Lausten - Suspension, 2017.

Pressemeddelelse, 1. november 2017

Det er os en stor glæde at kunne præsentere soloudstillingen “Suspension" med Thorbjørn Lausten. Udstillingen omfatter værker, der behandler temaer, som har været gennemgående i Laustens mangeårige produktion. Der vises nye og ikke tidligere udstillede værker.

Der er dels tale om et ophængt neonværk, en såkaldt ”suspension”, en værktype der relaterer til flere betydninger og metaforer, der har med suspension at gøre, mest øjensynligt naturligvis med ophævelse af tyngdekraften. Udstillingen omfatter yderligere en serie store tegninger, der kan ses som forarbejder til store keglekonstruktioner, hvor der henvises til bevægelse og en dynamik, som kan findes i sådanne strukturer. Disse tegninger er også tænkt som forarbejder til lysværker.

Endvidere udstilles nye malerier, der viser og henviser til klassiske temaer i Laustens produktion, nemlig centrum og periferi, eller punkt og cirkel, visualisering af tilfældighed og visualisering af numeriske data. Et gennemgående træk i hans arbejde har i en længere årrække været ved hjælp af et geometrisk formsprog at visualisere store mængder forskelligartede data. For Lausten er såkaldt tilfældighed langt mere omfattende end vi almindeligvis gør os klart, idet han regner med mindst ti forskellige tilfældigheder, som altså omfatter store dele af vores liv.

Thorbjørn Lausten (1945) bor og arbejder på Falster. Hans offentlige repræsentation omfatter bla.a. AroS Kunstmuseum, Aarhus,  Arken, Ishøj, Esbjerg Kunstmuseum, Esbjerg. Fyns Kunstmuseum, Odense. Herning Kunstmuseum, Herning. Køge Skitsesamling, Køge. Museum am Ostwall Dortmund, Dortmund. Museet for Samtidskunst, Roskilde. Nordjyllands Kunstmuseum, Aalborg. Randers Kunstmuseum, Randers. Sønderjyllands Kunstmuseum, Tønder. Vestsjællands Kunstmuseum, Sorø. Zentrum für Kunst und Medientechnologie, Karlsruhe.

Fernisering: Fredag d. 10. november 2017, kl. 17-19.
Udstilling: 10. november – 22. december.
Besøg: Onsdag – fredag, kl. 12-18 | Lørdag – søndag, kl. 12-16.
Find mere information på www.gallerikant.dk

Earlier Event: November 10
GRUPPEUDSTILLING "REVISIT: EROTIK"
Later Event: November 10
JAMES ALDRIDGE "BLOSSOM AND DECAY"