0
0
Back to All Events

THORBJØRN BECHMANN "THESE WORDS ESCAPE ME"


  • NU Galleri, Næstved Maglemølle 83, 1.sal Næstved, 4700 Denmark (map)
Thorbjørn Bechmann “These Words Escape Me.“ Foto: Thorbjørn Bechmann.

Thorbjørn Bechmann “These Words Escape Me.“ Foto: Thorbjørn Bechmann.

Pressemeddelelse, august 2019

Det er imponerende og strenge malerier med store flader af vibrerende farve, man denne gang som besøgende vil møde i NU Galleri. Efterårets første udstilling åbner d. 24. august med malerier af Thorbjørn Bechmann. Det er med stor glæde vi præsenterer denne stærke kunstner, der konsekvent arbejder med at undersøge maleriets grundvilkår, farven i sig selv.

Bechmann har bevæget sig fra en minimalistisk skulpturpraksis over imod det eksperimenterende og frie maleri. I årene der fulgte hans skulpturelle praksis beskæftigede han sig med en dybtgående undersøgelse af et ekspressivt maleri, der ikke havde til formål at tilfredsstille andre end kunstnerens eget ønske om at skabe noget, han ikke havde set før – et helt nyt billede.

Thorbjørn Bechmann “These Words Escape Me.“ Foto: Thorbjørn Bechmann.

Thorbjørn Bechmann “These Words Escape Me.“ Foto: Thorbjørn Bechmann.

Men den ekspressive malestil til trods, virkede det ikke som om billedets drive og krumtap var den følelsesmæssige affekt, som traditionelle abstrakte ekspressionister som f.eks. Willem de Kooning udmalede i deres værker. Snarere var det igen undersøgelsen af hvad et maleri overhovedet ”er” og hvad der gør, at det er nyt, der drev Bechmanns eksperimenter. I denne proces har Bechmann ofte taget ret strenge formelle krav bogstaveligt. F.eks. siger han at ”fladen skal fyldes ud”, ligesom han ikke gider at prøve at forklare hvad en evt. tolkning af billedet kunne gå ud på. Det må publikum selv finde ud af! Deraf kommer også udstillingens titel, These Words Escape Me, som viser Bechmanns exit fra den konventionelle indholds- og fortolkningsbaserede forståelse af kunst.

Denne ordløse, men intense praksis er også kernen i Bechmanns nye værker fra 2016 og frem, hvor maleriet har foldet sig ud i en eksplosion af stærke, smukke farver. Den helt enkle komposition er stadig tilstede, mens de pigmentskyer, billederne består af, gør at en særlig, næsten overjordisk farve ”svæver” ud fra disse malerier, der med god grund har gjort Bechmann til et nyt, varmt navn i maleriet. At se Thorbjørn Bechmanns malerier er en stor oplevelse af at synke dybt ind i kunstens væsen.

Fernisering: Lørdag d. 24. august, kl. 17-19.
Gratis adgang og alle er velkomne.
Udstillingsperiode: 24. august - 15. september 2019.
Åbningstider: Fredag og lørdag: kl. 14-18, samt efter aftale.