0
0
Back to All Events

THEIS WENDT "NEGATIVE MEADOW"


  • Kunsthal NORD, Aalborg Kjellerups Torv 5, 2. sal Aalborg, 9000 Denmark (map)
Theis Wendt “Into the Night” (detalje).

Theis Wendt “Into the Night” (detalje).

Pressemeddelelse, april 2019

Til sin hidtil største og mest ambitiøse soloudstilling tager Theis Wendt kontekstuelt og stedspecifikt udgangspunkt i Nordkraft. Han har ladet sig inspirere af 'fabrikken' som et repræsentativt tegn for, hvordan arbejde, virtualitet, den globale opvarmning, naturen og mennesket i dag er smeltet sammen til én virtuel fabrik, som gør os alle til arbejdere på en allestedsnærværende arbejdsplads, som er grænseløs og aldrig lukket.

Theis Wendt (f. 1981) er en nyskabende billedkunstner, som i en årrække har arbejdet med et rumligt og installatorisk formsprog i sin kunstneriske praksis. Han udforsker billedet som rum, flade, spejling, betydning og kommunikation og bruger nutidens digitale billedstorm i samspil med det analoge billede til at skabe abstrakte, rumlige billeder og skulpturer.

“Mine værker forsøger at placere beskueren i møder med verden, hvor tvivlen om verdenens materielle virkelighed er førstehåndsindtrykket”, siger Theis Wendt, der bor og arbejder i København.

Theis Wendt “Permanent Shadow nr. 3.”

Theis Wendt “Permanent Shadow nr. 3.”

Theis Wendt har arbejdet i et år på at sørge for, at den æstetiske og sanselige oplevelse af Kunsthal NORD vil blive præget af en drømmende stemning af fastfrysning af tid og en nyfortolkning af ydre og indre rum. Det tidligere kraftværks lokaler vil fremstå i deres rå og upolerede form, men vil igennem rumlige interventioner udfolde ekspansive og drømmende perspektiver, hvor virtuelle gengivelser udvider rummets begrænsning, og hvor surreelle indgreb har inficeret arkitekturen.

”Det kan umiddelbart virke noget sort og dystopisk, men jeg tror, der er lys inde i det syntetiske mørke. I hvert fald tilbyder værkerne en række romantiserede blikke ind i nye, virtuelle dybder”, siger Theis Wendt.

Den menneskeskabte teknologiske acceleration har markant påvirket vores opfattelse af tid og rum og den ændrer konstant vores anskuelse af forholdet imellem virkeligheden og gengivelsen af virkeligheden. Theis Wendt forsøger ikke at definere, hvad der er virkelighed, og hvad der er repræsentation, men han forholder sig kritisk analyserende til billede, medium og krop.

”De nye billedteknologiers virtuelle verdener er helt klart et centralt element i Theis Wendts værker, men samtidig er det altid i virkelighedens rum, at slagene står. Det er fortsat med vores kroppe, at vi kommer i kontakt med værkerne”, siger Henrik Broch-Lips, kurator og leder af Kunsthal NORD: 
”Velkommen til Nordkraft og en ny, stærk kropslig og virtuel oplevelse!”

Theis Wendt (f. 1981) blev uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2002-2008. Han har været meget aktiv på kunstscenen siden 2006 og har udstillet på talrige udstillingssteder i ind- og udland. Han har haft soloudstillinger på bl.a. Cinnnamon, Rotterdam i 2018, Projektrum D7 i København i 2017, Andersens Contemporary i 2014 og på Tranen i Gentofte i 2013. Bor og arbejder i København.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond & Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse.

Kunstnersamtale i proces: Tirsdag d. 9. april, kl. 17.
Theis Wendt holder pause midt i installeringen for at fortælle om sin udstilling.

Fernisering: Torsdag d. 11. april, kl. 16. Åbningstale af kulturchef Morten Koppelhus.
Udstillingsperiode: 11. april - 30. juni 2019.
Åbningstider: Tirsdag-søndag: kl. 11-17, onsdag: kl. 11-19.


THEIS THURSDAY 11.04.19
Natfernisering

Kunstpionererne overtager Kunsthal NORD med en natfernisering af Theis Wendts soloudstilling 'Negative Meadow'. Her kan du opleve en kunstsalon med kunstneren, en særlig omvisning i udstillingen, en digitalt forvrænget installation og uropførelser af performative og musikalske værker.

KL. 20.15: THEIS WENDT (kunstsalon)
Aftenen bliver indledt med en artist talk med Theis Wendt, hvor han sammen med Kunsthal NORDs kunstformidler Teis Kronborg forsøger at sætte ord på ‘billedet’ som begreb og på forholdet mellem repræsentation og virkelighed. Samtidig vil samtalen perspektivere den aktuelle udstilling til emner som globalisering, digitalisering og klima.

KL. 21.00: WALLOW (installation)
Wallow er en installatorisk reaktualisering af en samling dystre tekster og fotografier, som bandet Kollapse udgav i forbindelse med festivalen Mørke Dage i 2015. Thomas Martin Hansens (f. 1978) tekster kredser om eksistentiel angst, mørke, opblomstring og uddøen hos det moderne menneske. Det tekstlige univers understøttes visuelt af Peter Drastrups (f. 1984) særegne fotografier i store formater.

KL. 22.00: MEDUSA IS GAIA (performance)
Den portugisiske performancekunstner Sall Lam Toro (f. 1990) opfører for første gang ‘MEDUSA IS GAIA’, der genrejser Medusa-skikkelsen med inspiration i Donna Haraways roman ‘Staying with the Trouble’. Sall Lam Toro arbejder med koncept, performance og aktivisme i sin kunstneriske praksis. Hun dekonstruerer, remedierer og udforsker spændingerne mellem den sociale og denviscerale krop, og med kroppen som udgangspunkt undersøger hun aktuelle emner som dekolonisering, rhizomfilosofi og queerteori.

KL. 23.00: ARGON (liveset)
Aftenens anden uropførelse er 'Argon' – et mørkt og stofligt elektronisk liveset af kunstneren Mercenartist, der spejler udstillingens dystopiske tematik. Bag Mercenartist står norske Yngve Brækka Stensaker (f. 1979), der i sin praksis skaber ambiente lydlandskaber og rytmisk techno med arktiske understrømme.

PROGRAM
20.00 // Dørene åbner
20.15 // THEIS WENDT kunstsalon og omvisning
21.00 // WALLOW installation
22.00 // MEDUSA IS GAIA performance
23.00 // ARGON liveset

Der er gratis adgang til Kunsthal NORD, og arrangementerne koster ikke noget.
Læs mere om Kunstpionererne her.

Earlier Event: April 10
SEMINAR: KUNST I DET OFFENTLIGE RUM
Later Event: April 11
JONAS FREDERIKSEN "NOSTALGIA" 📷