0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "THE FINAL EXHIBITION 2"


 • Axel Towers, København Axeltorv 2 København V, 1608 Denmark (map)
The final

Pressemeddelelse, maj 2019

Velkommen til The Final Exhibition.

The Final Exhibition er en gruppeudstilling, der præsenterer de seneste udtryk for samtidskunst, etableret i et samarbejde mellem studerende og uddannede kunstnere fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi, Det Jyske Kunstakademi samt Kunsthögskolan i Malmö.

Sidste gang The Final Exhibition slog dørene op, var i 2017 i Pakhuset på Langelinje. Her blev der stillet skarpt på, hvordan kunstakademier og kunstinstitutioner måtte imødese omfattende nedskæringer, hvilket betød, at flere akademier var lukningstruede. I år danner Københavns nye arkitektoniske vartegn Axel Towers rammen om The Final Exhibition med 115 deltagende kunstnere.

Hvor forrige udstilling fungerede som en sidste kraftanstrengelse fra kunstnernes side med det formål at gøre opmærksom på akademiernes penible situation, er dette års udstilling nærmere et opråb. Et opråb, som retter sig imod de prekære økonomiske forhold, der er grundvilkår for mange kunstnere, og en delvis konsekvens af nedskæringer i kunststøtten. Men på samme tid sigter The Final Exhibition også mod at belyse den produktive gennemslagskraft, samarbejdsmulighederne og ikke mindst de publikumsoplevelser, som samtidskunsten og dens mange aktører ofte – og uden nævneværdige lønninger – tilbyder. Dermed arbejder udstillingen også på at udvide markedet for yngre kunstnere, der arbejder professionelt med billedkunst, så de får lejlighed til at formidle deres kunst, skabe mere synlighed og afsætte deres arbejde.

Stablet på benene efter et kollaborativt og frivilligt princip, er de enkelte deltagere med til at definere, hvordan udstillingen tager form og giver et omfattende indblik i de aktuelle strømninger i samtidskunsten. På den måde udgør udstillingen et samlet rum for kunstneriske udfoldelser og tilbyder talenter på den skandinaviske kunstscene et nyt fælles rum at præsentere deres værker i. Og med udstillingens placering i et forretningsfyrtårns, indtil videre, tomme lokaler centralt i København, er der grobund for at bidrage til en overordnet samtale om kunsten og kulturens virke i samfundet generelt.

The Final Exhibition 2019 er en del af årets Art Week Copenhagen. Initiativtagerne til udstillingen er billedkunstnerne Emil Linnet, Svend Bager, Pernille Kragh Christensen, Lea Momberg samt billedkunststuderende Filip Vest. Statens Kunstfond har støttet udstillingen og ATP Ejendomme har generøst stillet lokalerne i Axel Towers til rådighed.

Udstillingsperiode: D. 21. - 26. maj, 2019.

Åbningstider i udstillingsperioden:

 • Tirsdag d. 21. maj: Kl. 17.00-21.00.

 • Onsdag d. 21. maj: Kl. 12.00-21.00.

 • Torsdag d. 23. maj: Kl. 12.00-21.00.

 • Fredag d. 24. maj: Kl. 12.00-17.00.

 • Lørdag d. 25. maj: Kl. 12.00-17.00.

 • Søndag d. 26. maj: Kl. 12.00-17.00.


Program:

Tirsdag d. 21. maj: Preview åbning:

 • Kl. 17.00: Dørene åbner.

 • Kl. 18.00: Åbningstale(r).

 • Herefter vil der være performances
  (af Louise Haugaard Jørgensen, Katrine Skovsgaard og Cilla Leitao & Margrét Agnes Iversen).

Onsdag d. 22. maj:

 • Kl. 19.00: Talk v. Billedkunstnernes Forbund (BKF) om kunstnernes arbejdsforhold.
  (Repræsentant: Billedkunstner Søren Martinsen).

Torsdag d. 23. maj: Art Week Copenhagen fernisering:

 • Kl. 18.00: Åbningstale.

 • Herefter vil der være performances
  (af Louise Haugaard Jørgensen, Gro Pechuele, Cilla Leitao & Margrét Agnes Iversen).

 • Musikken leveres af Palmspree.

Later Event: May 22
SØREN AAGAARD "SOMMER"