0
0
Back to All Events

TEORETISKE TIRSDAGE #47: ANTIPYRINE LÆSER KONCERN°

  • ARoS, Aarhus 2 Aros Allé Aarhus C, 8000 Denmark (map)

Antipyrine læser Koncern°

Introduceret ved Mathias Kokholm, Anders Abildgaard & Glenn Christian.
Onsdag 19. april, 2017, 19:00 – 21:00, ARoS.


Tilmeldelse nødvendig: S.U. d. 19 april kl. 12:00.
Tilmeldelse via: antipyrinepress@gmail.com (max 20 pers kan deltage).

Idet at diskussionen denne gang tager afsæt på institutionen ARoS, hvor forlaget Antipyrine i april måned har indrettet et laboratorium og montagerum, flyttes Teoretisk Tirsdage fra de sædvanlige tirsdage til en onsdag. Til dette ophold, arbejdes her bl.a. med publikationer og arkivmateriale fra kunstnergruppen Koncern°, der processeres gennem diverse apparater og læsekredse.

Kunstnergruppen Koncern° blev grundlagt i 1989 af billedkunstnerne Søren Andreasen, Jan Bäcklund, Jakob Jakobsen og Jørgen Michaelsen. Gruppen udgav i perioden 1989-1993 5 numre af tidsskriftet Koncern° – Skrift for kunstnerisk-filosofisk-grundforskning og lavede flere udstillinger under navnet Koncern° – Netværk for kreativ kommunikation.

Til denne omgang af TT skal vi læse Koncern°s skrifter. Hovedfokus vil være på et uddrag af fjerde nummer af Koncern° – Skrift for kunstnerisk-filosofisk-grundforskning, der blev udgivet som en udstillings-komponent ved en intervention på Willumsen museet: Koncern°/Willumsen (1992). Subsidiært kan man læse på udstillingens kontekstualiserende materiale, herunder pressemeddelelse, og en samtale med medieteoretiker N.V.G., mm., samt en indledende tekst til et tredje projekt Fax Only (1991).

Centralt for Koncern° var etableringen af et gruppesubjekt eller ekstra subjekt, der gennem diskursiv og bureaukratisk praksis, kunne undslippe samfundets institutioner. Et flugtværktøj, der frem for at skrive sig op mod systemet, bestræbte sig på at omvælte det inde fra selve sprogets system.

Find materialet her.
Det anbefales som altid at møde forberedt til samtalen.

Vi ses ! ✌️
Mark Tholander & Michael Roloff.