0
0
Back to All Events

TACITA DEAN


  • BORCHs Butik, København 22 Bredgade København, 1260 Denmark (map)
Tacita Dean "Quatemary," 2014 (Photogravure, Edition of 8).

Tacita Dean "Quatemary," 2014 (Photogravure, Edition of 8).

Pressemeddelelse, marts 2018

Tacita Dean er en kunstner som insisterer på at arbejde analogt, når hun producerer film, tegning, fotografi og grafik. Hendes forkærlighed for billedets stoflighed kommer særligt til udtryk i hendes grafiske arbejder. BORCHs Butik viser et udvalg af Deans mange fotogravureprojekter, der alle er trykt på Niels Borch Jensens kobbertrykværksted på Amager.

Dean indledte i år 2000 et samarbejde med Borch Jensen, der siden har stået for hendes grafiske produktion. Samarbejdet har åbnet for nye muligheder og har placeret Dean som en betydelige kunstner inden for de grafiske medier. Dean er aktuel med tre udstillinger i London: Tacita Dean: Portrait, Still Life, Landscape på hhv National Gallery, The National Portrait Gallery og The Royal Academy. I udstillingerne tager Dean afsæt i de klassiske genrer portrætmaleri, landskabsmaleri og stilleben.

Samarbejdet mellem de tre institutioner i London er uden fortilfælde og det monumentale fotogravure værk Quarantania (2,5 x 7,6 meter, skabt til udstillingen) samt Blind Pan (2004) fra Borch Jensens kobbertrykværksted i er blandt de udstillede værker på Royal Academy of Arts.

Tacita Dean (født 1965) bor og arbejder i Berlin og Los Angeles. Hun er uddannet fra Slade School of Fine Art i London og har bl.a. haft soloudstillinger på Museo Tamayo, Mexico City, 2016; Statens Museum for Kunst, København, 2014; Tate Modern London, 2011 og Solomon R. Guggenheim Museum, New York, 2007.

Fernisering: Fredag d. 23. marts 2018, kl. 17-19.
Udstillingsperiode: d. 24. marts - d. 23. maj.


Om Niels Borch Jensen Værksted for Kobbertryk
Da kobbertrykker Niels Borch Jensen i 1979 grundlagde sit grafiske værksted i København, var formålet at bringe nye og etablerede samtidskunstnere til at arbejde seriøst med original grafik.

Målet er det samme i dag, og inden for de klassiske trykteknikker har BORCH Editions gennem årene opnået en position som et af de mest anerkendte trykkerier i verden. Værkstedet tiltrækker førende nationale og internationale samtidskunstnere blandt andre Georg Baselitz, Tacita Dean, Olafur Eliasson, Per Kirkeby, John Kørner, Julie Mehretu og Tal R.

I 1999 åbnede Niels Borch Jensen Gallery i Lindenstrasse, Berlin og i 2014 åbnede BORCHs Butik i Bredgade, København. Herfra og på kunstmesser i ind- og udland udstilles værker, der er produceret på værkstedet i København. Grafik fra BORCH Editions er i private og offentlige samlinger som ARoS, the British Museum, Louisiana, MoMA, SMK og the Whitney Museum of American Art (New York).