0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "STÜTZMAPPE"


  • BORCHs Butik, København Bredgade 22, kld. København, 1260 Denmark (map)
Damien Hirst, Beautiful exotic stretching etchy spinning void etching, 1995. (Koldnålsradering, 44 x 37 cm, BORCH Editions).

Damien Hirst, Beautiful exotic stretching etchy spinning void etching, 1995. (Koldnålsradering, 44 x 37 cm, BORCH Editions).

Pressemeddelelse, april 2019

I BORCHs Butik viser vi en helt særlig serie af tryk, oprindeligt tænkt som en måde at støtte unge kunstnere i Berlin (deraf navnet Stützmappe, som kan oversættes til støttemappe). Seriens 13 tryk er et tidsbillede fra Berlins kunstscene og dens pulserende atmosfære i 1990'erne.

Mellem 1992 og 1995 fik Niels Borch Jensen og Berlin-galleristen Bruno Brunnet idéen om at skabe en serie tryk af unge kunstnere, der havde base i Berlin på det tidspunkt. Som en kulturel smeltedigel for unge internationale kunstnere, var Berlin også et sted for økonomisk krise for både kunstnere og gallerier. Idéen var at give kunstnerne mulighed for at eksperimentere med de grafiske teknikker, samt at fremvise den brede vifte af grafiske udtryk og høje kunstneriske kvalitet fra Niels Borch Jensens værksted i København.

Resultatet er en imponerende serie tryk af 13 internationale kunstnere, der siden da er blevet etablerede navne på samtidskunstscenen. Blandt de mest fremtrædende navne er Peter Doig, Damien Hirst, Chris Ofili, Daniel Richter og Rachel Whiteread. Serien omfatter desuden værker af Joachim Grommek, Stefan Hirsig, Olav Christopher Jenssen, Hubert Kiecol, Walter Kranz, Elke Krystufek, Sean Landers og John Miller.

Udstillingsperiode: D. 26. april - 5. juni, 2019.

Later Event: April 26
ASTRID KRUSE JENSEN "FLOATING"